Архів новин

04 марта 2016

На Луганщині створюється Агенція розвитку Луганської області

Керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука у програмі «Тема дня» на телеканалі ЛОТ розповів про зустріч із представниками Світового банку. 

У Луганській обласній ВЦА обговорили програми розвитку медичної галузі регіону

Під час колегії у Луганській обласній ВЦА, яку провела перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, розглядалося питання регіональних програм розвитку медичної галузі запропонованих Департаментом охорони здоров’я. 

Пройшла презентація результатів агропромислового комплексу Луганщини

4 березня, в рамках засідання колегії облдержадміністрації, відбулась презентація проекту регіональної програми розвитку агропромислового комплексу Луганської області на 2016-2020 роки. 

За словами директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Григорія Кравченка, метою програми є створення умов ефективного розвитку аграрного сектору, стабільне забезпечення населення якісною та безпечною продукцією, нарощування обсягів сільськогосподарської продукції та продовольства.

У Сєвєродонецьку пройшли урочисті заходи з нагоди Міжнародного жіночого дня

Сьогодні, 4 березня, у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва за участю керівництва області відбулись обласні святкові заходи з нагоди Міжнародного жіночого дня. 

На колегії облдержадміністрації презентували «Регіональну програму про будівництво доріг» і «Регіональну цільову програму енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки»

Сьогодні, 4 березня, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк провела засідання колегії ОДА, де, зокрема, розглядалися «Регіональна програма про будівництво доріг» і «Регіональна цільова програма енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки», запропоновані директором Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максимом Шаховим. Участь у роботі колегії також взяли заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Сергій Хлякін.

Колегія в Луганській обласній державній адміністрації

4 березня в Луганській обласній державній адміністрації відбулася колегія під головуванням першого заступника голови ЛОДА Єлизавети Пушко-Цибуляк, а також за участю заступників голови ЛОДА Юрія Клименка та Сергія Хлякіна. На ряду з іншими питаннями розглядалися: «Регіональна програма про будівництво доріг» і «Регіональна цільова програма енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки»  запропоновані директором Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максимом Шаховим.

Щодо будівництва доріг, Максим Володимирович розповів, що перед Департаментом стоїть складне завдання, оскільки дороги в області і раніше були не в найкращому стані, а враховуючи бойові дії, ситуація місцями просто жахлива. Крім того, протягом 2014-2015 років цими питаннями практично ніхто не займався . Ситуація в занедбаному стані. Однак спільно з облавтодором вже визначено обсяги робіт, виділено першочергові задачі. Програма розрахована на 4 роки та розділена на 4 етапи. Вже на сьогоднішній день розставлені пріоритетні напрямки для роботи на поточний рік. Перш за все, це так зване «Кільце життя», в'їзди в Луганську область, а також мости. Крім того, Максим Володимирович розповів про співпрацю з німецькими компаніями, які готові допомогти з поточним ямковим ремонтом з впровадженням нових сучасних технологій для економії бюджетних коштів і поліпшення якості ремонту доріг. У цьому напрямку вже досягнуто попередніх домовленостей. Продемонстрував карту автомобільних доріг, де наглядно розповів про які саме напрямки йдеться. Доцільно зазначити, що обсяги фінансування програми ґрунтуються на можливостях державного, обласного та місцевих бюджетів.

Щодо програми з енергозбереження, Максим Шахов пояснив, що при створенні програми фахівцями Департаменту переслідувалася мета знизити навантаження від здороження енергоресурсів. Спливаючі поточні питання відпрацьовуються з профільними Департаментами та управліннями. Програма розрахована на 5 років і теж розділена на кілька етапів виходячи зі ступеня пріоритетності. Першочерговим етапом є енергоаудит об'єктів соціальної сфери. Було представлено декілька діаграм з переліком цих об’єктів. Робота вже проводиться і має попередні результати.

 Слід зазначити, що презентація програми з енергозбереження викликала досить спекотну дискусію членів колегії - це цілком об'єктивно, оскільки довгий час цими питаннями ніхто не займався, в цьому навіть не намагалися розібратися. Не було навіть реєстру об’єктів потребуючих уваги обласної адміністрації, зрозуміло, що роботи і проблемних питань, які необхідно вирішити накопичилось більш ніж багато.

Повідомляємо, що члени колегії підтримали та прийняли обидві програми за основу.

У Торгово-промисловій палаті України 15 березня 2016 року в рамках проведення Днів Луганщини відбудеться економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості» (відео)

У Торгово-промисловій палаті України 15 березня 2016 року в рамках проведення Днів Луганщини відбудеться економічний форум «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості»

Список Луганських спортсменів – претендентів на олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро (відео)

На засідання організаційного комітету з питань підготовки та участі спортсменів області в Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських іграх директор Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Олег Клименчуков розповів про спортсменів, які борються за ліцензії.

Прямий ефір керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки на телеканалі «ЛОТ» у програмі «Пряма лінія» (відео)

Прямий ефір керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки на телеканалі «ЛОТ» у програмі «Пряма лінія»

Професійне свято - День письменника

Професійне свято - День письменника, 3 березня  відзначають у всіх країнах цивілізованого світу з 1986 року за рішенням 48-го конгресу Міжнародного ПЕН-клубу, що об`єднує у своїх лавах драматургів, поетів, редакторів і романістів.Усі структурні підрозділи цього клубу виступають за принципи вільного поширення інформації на території всієї планети. Активісти організації, завдяки якій з'явився Всесвітній день письменника, публічно виступають проти придушення свободи слова і цензури.

Бібліотеки Луганщини провели декілька заходів до цього свята.

Новоастраханська бібліотека –філія№2 Кремінської ЦБС паровела вікторину «Поринемо у світ книги».Метою даного заходу було залучення читачів до розвитку читацьких навичок, виховання шанобливого ставлення до книги.

У читальному залі Сватівської центральної районної бібліотеки ім. Т. А. Полякова відбувся Skype-урок. На зв'язку були учні школи №2 на чолі з вчителем та учні Хустської гімназії-інтернату, що на Закарпатті. Тема уроку: «Література рідного краю. Творчість поетів Луганщини і Закарпаття». Мета уроку – ми на відстані, але ми єдині! Розпочали сватівчани, які розповіли про своє місто, його історію, а також про сумні події 29 жовтня 2015 року, коли сталася пожежа на складах боєприпасів.

Закарпатцям дуже приємно було чути чисту українську мову. А це підтверджує, що Схід – це Україна. Потім хустівчани розповіли про своє рідне місто та його історію.
 Учні Сватово презентували українську письменницю, поетесу Любов Якимчук, яка народилася в м. Первомайськ Луганської області, а нині мешкає у м. Києві. Люба Якимчук - авторка відомої книги «Абрикоси Донбасу», що потрапила в рейтинг «10 найкращих українських книг про АТО» за версією українського «Forbes. Ця книга також фігурує у списку найкращих книжок десятиліття за читацькою версією. Учні школи№2 досить емоційно продекламували кілька віршів з цієї книги. Вчитель зауважила, що через події на Сході діти почали мислити інакше, стали більш серйозними та дорослими. За спілкуванням урок пройшов непомітно, Хустівчани не встигли презентувати свого земляка, поета Петра Мідянку. Тож домовилися провести ще не одну зустріч.

Свято усіх письменників світу також відзначили у Старобільському СІЗО разом з працівниками Старобільської центральної бібліотеки. З цікавою інформацією до підлітків, які утримуються в цьому закладі, завітали працівники бібліотеки. Вони розповіли про значимість книги у житті кожної людини, і що вона є скарбницею мудрості. Бібліотекарі намагалися довести до хлопців, що читаючи книжку, вони збагачують свій внутрішній світ, словниковий запас, тим самим стаючи цікавішою людиною для оточуючих. Присутнім продемонстрували відео ролики з уривками фільмів, які були екранізовані по книгам відомих письменників. Але ж тільки відео ніколи не зможе замінити сам процес читання книги, треба більше читати, щоб зміните цей світ, стати відповідальною, розумною людиною, гідним  громадянином своєї держави.


 

 

Робочий візит на швейну фабрику ТОВ ВТФ «Шарм» в місті Лисичанськ

      

3 березня Перший заступник голови обласної державної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк і Директор Департаменту регіонального розвитку промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максим Шахов відвідали з робочим візитом швейну фабрику ТОВ ВТФ «Шарм» в місті Лисичанськ. Метою візиту було ознайомлення з роботою підприємства, почути про поточні проблеми, обговорити шляхи вирішення даних проблем, а також привітати колектив фабрики напередодні жіночого свята.

У процесі спілкування директор фабрики Тетяна Олійник розповіла, як своїми силами відновлювали будівлю після обстрілів, щоб зберегти обладнання в робочому стані. Від співробітниць підприємства звучали в основному хвилюючи багатьох питання щодо субсидій. Також люди стурбовані якістю роботи ЖЕКів, своєчасного вивезення сміття, відсутністю обладнаних пішохідних переходів в місті тощо. Одними з найбільш болючих питань виявилися - заборгованість по зарплатах чоловіків-шахтарів, а також комунальні тарифи, зокрема ціноутворення і можливе застосування пені за несвоєчасну оплату за комунальні послуги. Крім того просили допомогти з ремонтом на підприємстві.

Максим Шахов пообіцяв вивчити питання ціноутворення тарифів за комунальні послуги і розповів про те, що в Міністерстві його запевнили, що до кінця поточного року питання заборгованості по заробітній платі робочим вугільної промисловості буде закрито.

Єлизавета Пушко-Цибуляк пояснила, що просто так гроші не можуть бути виділені. Немає таких механізмів. Вона запропонувала підготувати звернення з переліком проблемних питань, спільно розробити проект, запросила директора фабрики Тетяну Олійник взяти участь у форумі «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості», який відбудеться в Києві 15 березня, для того, щоб звернути на себе увагу не тільки держави, а й численних міжнародних організацій, які надають донорську допомогу. Також пообіцяла озвучити всі почуті проблеми депутатам Лисичанської міської ради, для того, щоб разом шукати шляхи вирішення наболілих питань.

З огляду на те, що робочий візит пройшов напередодні 8 березня, держслужбовці привітали співробітниць робочого колективу, вручили грамоти та подяки, а також передали слова подяки і привітання з наступаючим міжнародним жіночим днем ??від голови луганської обласної державної адміністрації Георгія Туки.

Двадцять п’ять спортсменів із Луганської області претендують на участь в Олімпійських іграх 2016 року

У Луганській обласній ВЦА пройшло засідання організаційного комітету з приводу підготовки спортсменів Луганської області до участі у ХХХІ Літніх Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. 

Облдержадміністрацією вживаються заходи щодо наповнення місцевих бюджетів області

3 березня 2016 року в облдержадміністрації проведено перше засідання тимчасової комісії з питань збільшення податкових надходжень до місцевих бюджетів під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Є.М.Пушко-Цибуляк з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, представниками Державної фіскальної служби, Головного управління статистики, Головного управління Держпраці, Головного управління Держгеокадастру.

Термін дії Програми для управлінських кадрів Німеччина-Україна «Fit for Partnership with Germany» продовжено на період 2016 - 2018 років

 У рамках двостороннього співробітництва між урядом України та урядом Федеративної Республіки Німеччина Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та німецьке Товариство з міжнародного співробітництва GIZ GmbH за дорученням Федерального міністерства економіки і енергетики реалізують Програму для управлінських кадрів Німеччина-Україна «Fit for Partnership with Germany» (далі – Програма).

   Програма фінансується німецькою стороною, термін її дії продовжено на період 2016-2018 років.

   У рамках Програми проводиться перепідготовка управлінських кадрів українських підприємств, які можуть встановити ділові контакти з німецькими підприємствами, а також підвищити кваліфікацію у сфері міжнародних економічних відносин через проведення інтерактивних тренінгів на німецьких підприємствах,  індивідуальні бізнес-контакти та пряме знайомлення з технологіями і обладнанням.

   

 

Напередодні Міжнародного жіночого дня Єлизавета Пушко-Цибуляк відвідала лисичанську швейну фабрику

Напередодні Міжнародного жіночого дня перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк разом з директором Департаменту регіонального розвитку промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Максимом Шаховим відвідали швейну фабрику ТОВ виробничо-торгова фірма «Шарм» у місті Лисичанську. Під час перебування на підприємстві вони ознайомилися з його роботою та нагальними проблемами, обговорили шляхи їх вирішення.

Засідання робочої групи з питань реалізації Регіональної цільової програми енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки

Вчора, 2 березня в Департаменті регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської обласної державної адміністрації на чолі з директором Департаменту Максимом Шаховим відбулося засідання робочої групи з питань реалізації Регіональної цільової програми енергозбереження в бюджетній сфері Луганської області на 2016-2020 роки, на якій обговорювався перелік об’єктів соціальної сфери, які підлягають модернізації та утепленню. Також проведено аналіз проведеної роботи, визначено першочергові задачі щодо подальшої роботи. 

Необхідно відзначити, що будівництво та модернізація за рахунок державного бюджету – це основа відродження та процвітання економіки. Треба сказати, що останні роки роботою у цьому напрямку майже не займалися, отже багато проблемних і болісних для жителів області питань так і лишалися невирішеними. В якості висновку до проведеного засідання можна відзначити, що, нарешті, в результаті спільних та злагоджених дій вдалося зрушити з місця роками непорушні складні питання, які довгий час потребували вирішення.