Прес-центр4 березня 2016, 10:03

Двадцять п’ять спортсменів із Луганської області претендують на участь в Олімпійських іграх 2016 року

У Луганській обласній ВЦА пройшло засідання організаційного комітету з приводу підготовки спортсменів Луганської області до участі у ХХХІ Літніх Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. 

«Згідно зі списком Міністерства молоді та спорту України, 25 спортсменів Луганщини претендують на поїздку на Олімпійські ігри - 2016. Можливо, цей високий результат у мирний час вважався просто хорошим. Але з урахуванням того, що відбувається в нашій області зараз, я вважаю такий результат унікальним, – наголосив начальник управління молоді та спорту Антон Волохов. – Це величезна заслуга злагодженої роботи тренерів, керівників колективів шкіл, комунальних установ, які працювали весь передолімпійський цикл». 
«Я періодично виїжджаю до Києва у відрядження. Досі на більшій частині України у людей зберігається стереотип: «Луганщина = війна», «Луганщина = небезпека». Коли ми популяризуємо спорт і досягнення культури регіону, ми руйнуємо цей міф і стереотип. Саме тому я попросив зробити на цьому акцент під час проведення Днів Луганщини у Києві. Руйнування цього стереотипу призведе до притоку інвестицій в область», – зазначив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука. 
Не зважаючи на проведення АТО, у сфері молодіжної політики та спорту Луганської області працюють 8 комунальних закладів обласного рівня: дві школи олімпійського резерву, школа вищої спортивної майстерності, центр роботи з інвалідами «Інваспорт», обласна школа інвалідів, база олімпійської підготовки «Олімп» і 25 дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
Під час засідання оргкомітету відбулось нагородження керівників спортивних закладів регіону почесними грамотами Луганської облдержадміністрації.