Прес-центр22 березня 2016, 14:03

Георгій Тука підбив підсумки Днів Луганщини у Києві

Сьогодні, 22 березня, на прес-конференції у Луганській облдержадміністрації, Георгій Тука підбив підсумки Днів Луганщини у Києві.

Він розповів, що у рамках проведення Днів Луганщини у місті Києві, відбулося засідання економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості». За результатами пленарного засідання форуму були підписані меморандуми про співпрацю між облдержадміністрацією та Торгово-промисловою палатою України, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Укрзалізницею, Ощадбанком, міжнародним фондом «Відродження». Відповідно до меморандуму з Укрзалізницею буде побудовано близько 45 кілометрів залізничного полотна (Сватове – Білокуракіне), яке з’єднає північні сільськогосподарські райони Луганщини, що дозволить зберегти дороги, при перевезенні сільськогосподарської продукції. Також він повідомив про те, що вже прийнято рішення про будівництво електричної підстанції у Кремінній. Це вирішить питання енергетичної безпеки області та дасть змогу відновити роботу таких великих промислових підприємств, як «Сєвєродонецький «Азот» та «ЛІНИК».

Культурно-мистецька частина Днів Луганщини почалася у Колонній залі Національної філармонії України імені М.В.Лисенка концертною програмою Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії. В Національному музеї літератури пройшла виставка виробів народних майстрів Луганщини, під час якої відбувся виступ ансамблю пісні і танцю Луганської обласної філармонії «Радани». На завершення Днів Луганщини у Києві на сцені Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представив дві вистави: комедію «За двома зайцями» Михайла Старицького в незвичайній інтерпретації молодого режисера Євгена Мерзлякова, та соціально-психологічну драму «Маклена Граса» Миколи Куліша у постановці заслуженого діяча мистецтв Володимира Московченка.