Архів новин

05 января 2021

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 5 січня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 265,02 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 11 січня;

- установи банків – по 5 січня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Велике будівництво: роботи на маршруті між Старобільськом та Новоайдаром завершать цьогоріч

У 2021 році продовжиться ремонт дороги в рамках Національного проєкту «Велике будівництво» від Старобільська до Новоайдара.

Ділянка дороги Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк загальною протяжністю більш ніж 40 км пролягає через Старобiльськ, Половинкине, Байдівку, Шульгинку, Штормове, Переможне, Денижникове, Новоайдар.

Роботи виконують два підрядники – ТОВ «Ростдорстрой» (км 0 +000 – км 20 +000)  та ТОВ «Автомагістраль-Південь» (км 20+000 – км 39+960).

Лабораторно підтверджено 33 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще 11 хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 11, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 14, Біловодський район – одне, Новоайдарський – одне, Новопсковський – одне, Старобільський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 11 053 осіб.

З них одужали – 8 000 (222 за останню добу); лікуються – 2 732 (432 – стаціонарно, 2 300 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 434 дитини віком до 17 років. З них одужали – 332.

Триває конкурс щодо створення кращого проєкту на основі відкритих даних

Міністерство цифрової трансформації України в межах USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» у партнерстві з 1991 Open Data Incubator запрошує до участі в менторській програмі для державних службовців «Open Data Mastermind».

Це інкубаційна програма тривалістю три місяці, в якій українські державні службовці створюватимуть корисні проєкти на основі відкритих даних.

Участь у програмі можуть взяти:

Визначені переможці першого обласного конкурсу любительських об’єднань та клубів за інтересами

Після відбору на розгляд обласному журі клубними закладами області були подані матеріали щодо діяльності 22 кращих об’єднань.

Під час оцінювання члени професійного журі мали можливість ознайомитися з їх діяльністю та долучитися онлайн до показових заходів, концертів, презентацій, майстер-класів любительських об’єднань та клубів за інтересами з Новопсковської, Троїцької, Біловодської, Марківської, Чмирівської територіальних громад, Сватівського, Станично-Луганського районів, міст Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного.

Тож, обласне журі постановило визнати переможцями:

На Луганщині відремонтували два навчальних заклади за програмою «Спроможна школа для кращих результатів»

У 2020 році в рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів» у Луганській області завершено реалізацію двох проєктів.

Зокрема, капітальний ремонт здійснено в будівлях опорного закладу освіти «Троїцький ліцей» (Троїцький район) та опорного навчального закладу «Половинкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів» (Старобільський район).

За минулу добу в області вилучено 56 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2 га території в Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 37 артилерійських снарядів, 14 гранат, п’ять інженерний боєприпасів та 17 набоїв.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.