Архів новин

12 января 2021

У Новопскові ремонтують будівлю, де надаватимуть соціальні послуги

У Новопскові розпочали ремонтні роботи у будівлі, в якій надаватимуть соціальні послуги.

Це другий компонент проєкту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді», який реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Німецького уряду та Німецького державного банку розвитку (KfW).

Під час першого етапу команда проєкту разом із громадою визначала, які послуги необхідні жителям, розробляла програму соціальних послуг та навчала соціальних працівників.

​Інформація про регулювання азартних ігор

Інформація про регулювання азартних ігор
Правові засади здійснення державного регулювання господарської діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні визначає Закон України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» (далі – Закон), який набрав чинності 13.08.2020.
Статтею 6 Закону визначено, що органом державного регулювання у сфері організації та проведення азартних ігор є Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (далі – КРАІЛ).

Лабораторно підтверджено 47 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 10, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 15, Кремінський район – два, Новоайдарський – два, Попаснянський – п’ять, Старобільський – 11.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 12 162 осіб.

З них одужали – 8 787 (180 за останню добу); лікуються – 3 038 (429 – стаціонарно, 2 609 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 463 дитини віком до 17 років. З них одужали – 365.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 12 січня 2021 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 656,79 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 14 січня;

- установи банків – по 12 січня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Урядом спрощено порядок надання житлових субсидій

У грудні Урядом прийнято кілька рішень щодо спрощення порядку надання житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема:

- надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

На виконання доручення Президента України під час наради напрацьовано два підходи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення, – Денис Шмигаль

На виконання доручення Президента України під час наради з керівництвом Міненерго, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу Президента напрацьовано два підходи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення.

Реєстрація педпрацівників початкових класів для участі в сертифікації розпочнеться 18 січня

Реєстрація вчителів початкових класів для участі в сертифікації 2021 року триватиме з 18 до 27 січня у межах граничної кількості для кожного регіону.

Учасником сертифікації може бути педагогічний працівник, який на момент реєстрації працює на відповідній посаді за основним місцем роботи, має стаж педагогічної роботи не менше двох років та зареєстрований для проходження сертифікації у встановленому порядку відповідно до пп. 7-15 Положення про сертифікацію педагогічних працівників, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України.

За минулу добу піротехніками області виявлено 84 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 11 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3,82 га території в Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 31 артилерійський снаряд, 12 мінометних мін, 34 гранати, сім інженерних боєприпасів та три одиниці набоїв.