Архів новин

27 января 2021

«Дом», який ми будуємо разом, - на Луганщині планують відкрити регіональне бюро державного телеканалу

Керівництво державного телеканалу «Дом» зустрілось із представниками блогосфери та ЗМІ Луганщини. Місією каналу, як зазначила Генеральний директор телеканалу Юлія Островська, є популяризація ідеї мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Для держави телеканал «Дом» є єдиним способом комунікації з її громадянами, що мешкають на тимчасово окупованих територіях і є одним з ключових інструментів їх реінтеграції. Це також єдиний у Східній Європі телеканал, який мовить російською, але не з російськими наративами.

З ініціативи Глави держави уряд затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7 % річних

На виконання завдання Президента України Володимира Зеленського Кабінет Міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Глава держави неодноразово наголошував на важливості зменшення відсотка за кредитами на придбання житла. З минулої осені низка банків почала надавати іпотеку під 10 %, але Президент поставив завдання знизити відсоткову ставку до 7 %.

СБУ: про підозру в злочинах проти основ національної безпеки оголошено ще десятьом пособникам бойовиків

Слідчі СБУ оголосили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України ще десятьом особам, причетним до забезпечення у 2014 року фейкового волевиявлення в ОРДЛО.

Досудове слідство встановило, що фігуранти справи добровільно сприяли організації і проведенню незаконного референдуму та виконували обов’язки членів «територіальних виборчих комісій» на території селищ Новогородського й Золотого на Луганщині, Володимирівки, Українська й Краматорська Донецької області.  

Денис Шмигаль: Уряд пропонує встановлювати щорічну індексацію пенсій не пізніше 1 березня

Кабінет Міністрів України під час чергового засідання Уряду 27 січня підтримав проект закону, яким пропонується внести зміни до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства. Зокрема, з 2022 року передбачається встановлення щорічної індексації пенсій не пізніше 1 березня.

Від платників податків Луганщини минулоріч надійшло понад 46 мільйонів екологічного податку

За січень-грудень 2020 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 46,3 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 31,7 млн гривень, до державного бюджету – 14,6 млн гривень.

Слід зазначити, що упродовж 2020 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебувало понад 1,4 тис. юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Національно-патріотичне виховання: у школах Луганщини заплановано системно проводити уроки мужності

26 січня 2021 року відбулася робоча зустріч з питань національно-патріотичного виховання. У заході взяли участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, начальник групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Північ» Павло Плужник та начальник гуманітарної групи Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва м. Сєвєродонецьк Ірина Юрченко.

Президент увів у дію рішення РНБО щодо посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Луганщина отримає 552 «пакунки малюка»

«Пакунки малюка» розподілені і їх доставляють до закладів охорони здоров’я та структурних підрозділів з питань соціального захисту населення Луганської, Вінницької, Закарпатської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Сумської, Черкаської областей та міста Києва.

До кінця січня ці пакунки доставлять в усі регіони України.

Так, відповідно до розподілу, наша область отримає 552 одиниці натуральної допомоги «пакунок малюка».

Луганщина схиляє голови перед пам’яттю жертв Голокосту

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в обласному меморіальному заході до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Захід традиційно відбувся у Лисичанську біля Пам’ятного знаку, встановленого на місці масового розстрілу єврейського населення під час Другої світової війни.

Піротехніками області вилучено 85 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,32 га в Станично-Луганському, Попаснянському районах та на території Рубіжанської територіальної громади.

Загалом виявлено та вилучено 76 артилерійських снарядів, сім гранат, один підривник, одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів та 388 набоїв.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Лабораторно підтверджено 49 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 21, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 13, Кремінський район – два, Новопсковський – одне, Попаснянський – три, Сватівський – одне, Старобільський – шість.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 640 осіб.

З них одужали – 11 262 (241 за останню добу); лікуються – 1 988 (284 – стаціонарно, 1 704 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 507 дітей віком до 17 років. З них одужали – 446.

У рамках програми «Велике будівництво» в області реалізовано проєкти спортивної інфраструктури на 53,7 мільйона гривень у 2020 році

На Луганщині завжди приділяли особливу увагу розвитку спорту та удосконаленню спортивної інфраструктури.

Станично-Луганський район залучає партнерів для відбудови інфраструктури

Керівництво району зустрілось з керівником проєкту Програми з відновлення та розбудови миру Ігорем Кістеньовим-Кавказьким.

Енергодім - комфорт та економія у ваш дім!

Програма Фонду енергоефективності «ЕНЕРГОДІМ» надає можливість

об’єднанням співвласникам багатоквартирних будинків, а також кожному

співвласнику відчути переваги комплексної енергомодернізації

багатоквартирного будинку та знижує енергоспоживання до 50%.

Участь у програмі дозволить:

Зменшити рахунки за комунальні послуги
Поліпшити зовнішній вигляд будівлі
Підвищити комфорт та умови проживання
Підвищити вартість нерухомості
Поліпшити технічний стан будівлі
Зменшити викиди СО2

На Луганщині відкрили ще три поліцейські станції

За проєктом «Поліцейський офіцер громади» у Старобільському та Сватівському районах відкрили три поліцейські станції нового формату.

Відтепер жителям Старобільської, Шульгінської та Троїцької громад для отримання якісних поліцейських послуг не обов’язково звертатися до територіального відділу поліції.

Поліцейський офіцер, який обслуговує територію громади, де і мешкає, може самостійно приймати повідомлення громадян, консультувати з правових питань, надавати допомогу у вирішенні низки проблем, які виникають у жителів громади.