Архів новин

29 января 2021

До уваги кандидатів на зайняття посади директора Комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту»

27 січня 2021 року відбулося засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на посаду директора Комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту».

За результатами конкурсного відбору переможцем конкурсу визначено Гребенюка Артема Володимировича.

З протоколом № 2 та відеозвітом засідання конкурсної комісії від 27 січня 2021 року можна ознайомитися за посиланнями:

Інформація про заплановані цьогоріч заходи виставково-ярмаркової діяльності в Україні та за кордоном

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розміщено «Перелік заходів виставково-ярмаркової діяльностів Україні у 2021 році» та «Перелік виставок і ярмарків за кордоном у 2021 році».

На Луганщині до шести з половиною років ув’язнення засуджено контрабандистів наркотиків, яких викрила СБУ

За матеріалами Служби безпеки України у Луганській області до шести з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено двох організаторів контрабандного переправлення наркотичних засобів до РФ.

Встановлено, що протиправну діяльність налагодили двоє жителів селища Білолуцьк Старобільського району. Фігуранти вирощували нарковмісні рослини на одній з власних присадибних ділянок. Готовий канабіс вони перевозили замовникам в РФ через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Танюшівка».

Понад 50 мільйонів гривень допомоги надано представникам малого та середнього бізнесу Луганщини через обмежувальні заходи

У зв’язку з обмежувальними заходами, які ввели через поширення COVID-19, для малого та середнього бізнесу на визначений період на законодавчому рівні передбачено відповідні пільги.

Зокрема, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття минуло річ допомогу по частковому безробіттю отримали 374 роботодавці для виплати компенсації працівникам (1 946 осіб) та 3 660 фізичних осіб – підприємців (ФОП) на загальну суму 38,6 млн гривень.

Луганщина працює над залученням інвестицій в об’єкти соціальної сфери

Сьогодні відбулася робоча зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з керівником проєкту Програми з відновлення та розбудови миру Ігорем Кістеньовим-Кавказьким.

Участь у заході взяв в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Єгор Скіртач.

Здешевлення газу, доступна іпотека та інші здобутки тижня

Ми виконуємо передвиборчі обіцянки, наголосив Президент України Володимир Зеленський. Підбиваючи підсумки першої половини робочого тижня, Глава держави назвав ключові досягнення, зокрема:

- встановлено граничну ціну на газ – 6 гривень 99 копійок;

- запущено іпотеку під 7%;

- схвалено законопроект про народовладдя через референдум.

 

Лабораторно підтверджено 40 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – сім, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – 19,  Кремінський – одне, Новопсковський – одне, Попаснянський – два, Сватівський – одне, Станично-Луганський – три, Троїцький – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 785 осіб.

З них одужали – 11 499 (97 за останню добу); лікуються – 1 892 (249 – стаціонарно, 1 643 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 511 дітей віком до 17 років. З них одужали – 450.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 56 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 28 січня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4,9 га території у Попаснянському та   Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 56 артилерійських снарядів, 14 мінометних мін й 14 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Тарифи на тепло й гарячу воду на місцях не мають підвищуватися – Володимир Зеленський

На нараді з міськими головами та керівництвом НАК «Нафтогаз України» домовлено, що на місцях тарифи на тепло та гарячу воду не зростуть. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму влозі.

«Я закликаю місцеву владу, до повноважень якої належать саме ці питання, поставитись до цього відповідально, з думкою в першу чергу про звичайних людей, пересічних українців», – наголосив Глава держави.

Президент нагадав, що Кабінет Міністрів встановив граничну ціну у 6,99 грн за 1 куб. м газу для побутових споживачів.

Пішоходи зобов'язані носити світлоповертальні елементи в умовах недостатньої видимості

У темний час доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи мають використовувати світлоповертальні елементи (стрічки, наклейки, жилети) або бути в одязі, який має такі елементи.

Такі зміни вніс Кабінет Міністрів України у листопаді минулого року до постанови № 1105.

Сьогодні – День пам’яті Героїв Крут

29 січня в Україні відзначатиметься річниця бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Завдяки звитязі та сміливості українських вояків ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. В цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

За 2020 рік підприємці області отримали підтримку у розмірі майже 215 мільйонів

Минулоріч представники бізнесу Луганщини взяли участь у різних програмах підтримки підприємництва.

Так, за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9 %» вони отримали кредити за пільговими відсотками на суму 59,0 млн гривень.

Крім того, за період дії програми «FinancEast» у 2020 році фінансову підтримку у вигляді субсидій і компенсацій надано 69 суб’єктам малого та середнього підприємництва для реалізації 84 інвестиційних проєктів на загальну суму 128,1 млн гривень.