Прес-центр29 cічня 2021, 11:01

Луганщина працює над залученням інвестицій в об’єкти соціальної сфери

Сьогодні відбулася робоча зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з керівником проєкту Програми з відновлення та розбудови миру Ігорем Кістеньовим-Кавказьким.

Участь у заході взяв в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Єгор Скіртач.

Під час зустрічі були розглянуті питання стану проєктів, що реалізуються в рамках 1 Пулу Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, а також питання щодо визначення соціально важливих проєктів Луганської області, які можуть фінансуватися в рамках реалізації Проекту «Програма з відновлення України» за підтримки Європейського Інвестиційного Банку.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Уряд України підписав угоду з Європейським Інвестиційним Банком за Проектом «Програма з відновлення України», якою передбачено надання кредиту у сумі 340 млн євро для фінансування соціально важливих проєктів.

Очікується, що активна фаза реалізації за Проектом «Програма з відновлення України» може розпочатися восени 2021 року. Наразі має відбутися ратифікація Верховною Радою України підписаної Угоди.

Програма орієнтована на об’єкти, які знаходяться на підконтрольних Україні територіях в Донецькій, Луганській, Херсонської областях та можливо в інших областях, для вирішення питань внутрішньо переміщених осіб.