Архів новин

19 января 2021

Медалями «За сприяння Збройним Силам України» було нагороджено Сергія Гайдая та луганських волонтерів

У облдержадміністрації відбулись урочисті заходи з нагородження відзнаками Міністерства оборони України. Участь у заході взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та заступник міністра оборони Ігор Старобільський.

За вагомий особистий вклад в організацію та надання всебічної допомоги особовому вкладу військових частин та підрозділів Збройних Сил України відзнакою Міноборони медаллю «За сприяння Збройним Силам України» було нагороджено Сергія Гайдая.

Актуальний коментар: енергопостачальним підприємствам Луганщини діючі тарифи не підвищували

Зокрема, підприємства централізованого водопостачання та водовідведення області надають послуги за тарифами, встановленими ще у 2019 році, а деякі – у 2017 році.

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

У 2020 році про підозру повідомлено 35 бойовикам терористичної організації «ЛНР»

У 2020 році на Луганщині Служба безпеки України повідомила про підозру 35 бойовикам терористичної організації «ЛНР». Серед них ватажки проросійських незаконних збройних формувань, учасники терористичних і диверсійних груп.

Так, оперативники встановили п’ятьох учасників терористичної групи, причетних до обстрілу українських військових 23 липня 2014 року під Лисичанськом. Тоді загинуло четверо воїнів, ще десять військовослужбовців Національної гвардії України отримали поранення.

Лабораторно підтверджено 64 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – одне, Рубіжне – шість, Сєвєродонецьк – 38, Біловодський район – одне, Кремінський – одне, Новоайдарський – два, Сватівський – 14, Старобільський – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 13 106 осіб.

З них одужали – 9 799 (302 за останню добу); лікуються – 2 949 (382 – стаціонарно, 2 567– амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 495 дітей віком до 17 років. З них одужали – 399.

Сергій Гайдай: юні таланти області проживатимуть в комфортних умовах

Оглядаючи відремонтовану будівлю гуртожитку Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, про це заявив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні, 19 січня.

Об’єкт розташований на бульварі Дружби Народів, 33-д.

Капремонт проведено у рамках Надзвичайної кредитної програми з відновлення України.

У гуртожитку мешкатиме приблизно 80 студентів. Роботи коштували майже 3,5 млн гривень.

Триває прийом заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2020»

Асоціація благодійників України вже в 14-й раз поспіль (до 2012 року – конкурс «Благодійник року»)  проводить Національний конкурс «Благодійна Україна». Це єдиний діючий загальнонаціональний проєкт з відзначення кращих благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільному просторі.

За  підсумком  конкурсу кращих благодійників, волонтерів і меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою «Ангелом добра». В благодійному середовищі цю нагороду неформально іменують благодійним «Оскаром». 

Стартувала реєстрація на сертифікацію вчителів 2021, перший етап відбудеться вже 27 лютого

Розпочалась реєстрація для участі у сертифікації педагогічних працівників у 2021 році. Реєстрація триватиме до 31 січня, а перший етап сертифікації – незалежне тестування – відбудеться вже 27 лютого.

Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку у 20 % до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

Зареєструватись на сертифікацію можуть вчителі початкових класів, які працюють на відповідній посаді за основним місцем роботи та мають стаж педагогічної роботи не менше двох років.

Вимоги до стажу при призначенні пенсії за віком у 2021 році

Починаючи з 1 січня 2021 року право на призначення пенсії за віком особа набуде за наявності страхового стажу 28 років.

Наявність страхового стажу, який дає право на призначення пенсії за віком, визначається на дату відповідного віку і не залежить від наявності стажу на дату звернення за пенсією.

Наприклад, у разі досягнення особою 60 років у 2017 році для призначення пенсії за віком було необхідно 15 років страхового стажу, у 2018 – 25 років, у 2019 – 26 років, у 2020 – 27 років.

Інформація про індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2020 рік

Відповідно до пункту 9 підрозділу 6 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України індекс споживчих цін за 2017-2023 роки, що використовується для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, застосовується із значенням 100 відсотків.

Значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2020 рік становить 1,0.

Сьогодні – останній день реєстрації для проходження пробного ЗНО

Наразі для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання процес завершили (здійснили оплату послуг із проведення пробного ЗНО) близько 85 000 осіб, з них близько 1 800 з Луганщини.

Втім, сплатити кошти можна і після 19 січня в терміни, зазначені на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Кожен зареєстрований може самостійно перевірити в кабінеті учасника пробного ЗНО факт надходження коштів (не раніше ніж через сім календарних днів з моменту оплати).