Прес-центр15 червня 2021, 15:06

Акцент на екологічних проблемах дуже важливий – Сергій Гайдай привітав переможців та призерів творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді»

Сьогодні, 15 червня, в облдержадміністрації підбили підсумки 14-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді». Привітав переможців та призерів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Радію, що у нас є така талановита молодь. Те, що ви акцентуєте увагу на проблемах екології – дуже важливо. Як керівник області я вам раджу: не зупиняйтеся! Давайте всі разом берегти й шанувати Сіверський Донець і природні багатства рідного краю!», – сказав Сергій Гайдай під час церемонії нагородження призерів та переможців конкурсу.

Творчий погляд на світ очима юності і дитинства розкрили конкурсні роботи у номінаціях: поетичні і прозові твори, малюнки, мотиваційні розробки,  фотографії, виховні заходи.

Сергій Гайдай разом з начальником Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергієм Трофанчуком вручив грамоти та подарунки переможцям та призерам конкурсу.

Зазначимо, конкурс проводився у 2020 році, але через карантинні обмеження тільки зараз з’явилася можливість зустрітись з переможцями особисто.

Сергій Трофанчук подякував, що вже третій рік поспіль саме голова Луганської обласної державної адміністрації нагороджує дітей. Він подарував Сергію Гайдаю та представникам навчальних закладів області журнали, де зібрані кращі творчі роботи.

Нагадаємо, творчий конкурс «Сіверський Донець – очима молоді» проводиться з 2007 року серед дітей та молоді Донецької, Луганської та Харківської областей. Головна мета творчого конкурсу – сформувати у молодого покоління українців активну громадянську позицію з питань охорони природи, усвідомлення важливості річки Сіверський Донець як основної водної артерії сходу України та бажання зберегти водні ресурси рідного краю.