Архів новин

11 июня 2021

На Луганщині відкрито ще дві сільські амбулаторії. Наразі працюють 13 з 18 запланованих

Сьогодні у Щастинському районі у селах Велика Чернігівка та Широкий відкрилися дві новозбудовані амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Участь у церемонії їх відкриття взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Служба безпеки України повідомила про підозру одному з «високопосадовців» окупаційної влади ОРЛО

Служба безпеки України повідомила про підозру у вчиненні злочинів проти національної безпеки України самозваному «високопосадовцю» окупаційної адміністрації ОРЛО. Чиновник підозрюється у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Він перебуває у загальнодержавному розшуку за участь у терористичній організації.

Питання переорієнтації діяльності Держгеокадастру на сервісорієнтовну організацію розглядалося під час дистанційної конференції

У рамках реалізації Проєкту підтримки реформи Держгеокадастру сільськими громадами на території Луганської області (ІІ етап) відбулося засідання «круглого столу» у форматі відкритої дистанційній конференції. Участь в заході взяв  Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації

До участі також долучились представники профільних міністерств, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники професійної спільноти землевпорядників та місцевого бізнесу.

В Луганській області зроблено 35 242 щеплення проти COVID-19

Зокрема, минулої доби, 10 червня, провакциновано 2 262 особи. Одну дозу вакцини отримали 28 819 людей, ревакциновано 6 423 особи.

На сьогодні в області триває ІІІ етап вакцинальної кампанії, вакцинуються та ревакцинуються: особи вікової категорії 60+, представники прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, маломобільні особи та особи, які доглядають за ними, медичні працівники, освітяни, мешканці та працівники інтернатних закладів, військовослужбовці, що беруть участь в ООС.

З початку року податкові органи взяли на облік майже півтори тисячі платників податків

На 1 червня на обліку у податкових органах ДПС області перебувають 110 тис. 069 платників.

Із них: 40 тис. 975 юридичних осіб, 69 тис. 094 – фізичні особи - підприємці та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Протягом січня-травня взято на облік 1 455 платників податків. Серед них 231 юридична особа та 1 224 фізичні особи – підприємці.

Кількість фізичних осіб Луганської області, які зареєстровані в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та окремому реєстрі ДРФО станом на 1 червня 2021 року складає 2 млн 196 тис. 977.

Лабораторно підтверджено 20 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – одне, Рубіжне – шість, Сєвєродонецьк – п’ять, Кремінна – три, Станиця Луганська – три, Старобільськ – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 368 випадках.

Одужали – 24 703 (113 за останню добу), лікуються – 748 (130 – стаціонарно, 718 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 074 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 059.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 17,8 (при пороговому 60).

10 червня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з біології

В області функціонувало 10 пунктів проведення ЗНО з біології, розташовані у Сєвєродонецьку та Старобільську, де було створено 161 аудиторію.

До проведення тестування було залучено 404 педагогічних працівника, які пройшли навчання та інструктаж.

На пунктах створено комфортні та безпечні умови: в достатній кількості оснащено захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами.

Фінансування пенсій та грошової допомоги червня 2021 року

Пенсійний фонд України продовжує фінансування пенсій червня.

Станом на 10 червня на виплату пенсій у Луганській області спрямовано 584,49 млн гривень.

Фінансування пенсій відбувається за графіком.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 50 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,78 га місцевості у Сєвєродонецькому районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 15 артилерійських снарядів, одну мінометну міну й 34 гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється: