Архів новин

07 июня 2021

Ситуація з COVID-19 в Україні продовжує покращуватися – нарада в Офісі Президента

В Україні продовжує спостерігатися позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 – усі показники стабілізуються. Про це йшлося на селекторній нараді в Офісі Президента України.

Як зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, усі області України наразі перебувають у «жовтій» зоні. Зайнятих ліжок на сьогодні 11 294, що майже на 32 % менше проти минулого тижня. Кількість активних хворих за тиждень знизилася майже на 38 % – зараз хворіють 81 927 осіб. Спостерігається також зниження кількості госпіталізованих осіб і летальних випадків.

Луганщина отримала власний символ до святкування Дня незалежності України

30-річчя Незалежності України  кожна область відзначатиме особливо.

До Дня незалежності за координації Міністерства культури та інформаційної політики України була підготовлена концепція єдиної візуальної символіки свята.

Графічна візуалізація комплексу образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів, які формуються із зображень, фотографій, символів, та стають основою динамічної айдентики, що розквітає, як сама країна.

Увага! Інформація про оновлені реквізити рахунків Головного управління ПФУ в Луганській області

У зв’язку з реорганізацією територіальних органів Пенсійного фонду України в Луганській області, з 1 червня .2021 року вступають в дію оновлені платіжні реквізити:

* UA343046650000000025600301722 – для акумуляції збору на обов’язкове державне пенсійне страхування (для зарахування коштів по сплаті відшкодувань пільгових пенсій по списку 1, 2, штрафи та пені);

* UA373046650000025606300166253 – для акумуляції страхових внесків від підприємств, організацій і установ (нарахування за тарифом – 4 %, 32 %, 42 %);

Велике будівництво на Луганщині: Ремонт шляхопроводу на дорозі Р-66 добігає кінця

Наближаються до завершення роботи з капітального ремонту шляхопроводу на відрізку км 192+862 дороги Р-66 (КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ). Роботи тривають у рамках проєкту «Велике будівництво». Тут працюють мостобудівники ТОВ «УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ» (Київ).

Ремонтні роботи було розпочато у квітні 2021 року. Орієнтовна дата закінчення робіт на шляхопроводі – друга декада червня.

Глава держави дав старт проекту «Зелена країна», спрямованому на захист природи та довкілля в Україні

Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія» підписав указ про старт проекту «Зелена країна».

«Ми розпочинаємо проект «Зелена країна». Одразу скажу – це не політичний, а суто екологічний проект для природи й довкілля. Ми поставили перед собою амбітну, але, я впевнений, досяжну мету – за 10 років збільшити площі лісів на один мільйон гектарів. Задля цього у найближчі три роки ми прагнемо висадити в Україні один мільярд дерев», – зазначив Володимир Зеленський під час виступу на форумі.

Відбулося ЗНО з історії України

4 червня 2021 року відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України.

В області функціонувало 23 пункти проведення ЗНО, де було створено 335 аудиторій. Його проведення забезпечував 851 педагогічний працівник.

Для участі в ЗНО з історії України зареєструвалось 4 873 учасники. Із них 3 448 осіб взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 70,8 % від загальної кількості зареєстрованих.

Пункти проведення ЗНО функціонували у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Біловодську, Новоайдарі, Сватовому та Станиці Луганській.

Президент підписав закон про заборону використання пластикових пакетів в Україні

Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія» підписав Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», який Верховна Рада ухвалила 1 червня.

«500 – стільки пакетів за рік використовує кожен українець. 20 хвилин – саме стільки, в середньому, ми користуємося пакетом. Понад 100 років – саме стільки один пакет розкладається. Декілька секунд – саме стільки потрібно часу, щоб підписати цей закон», – сказав Глава держави під час виступу на форумі.

Лабораторно підтверджено п’ять нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – три, Рубіжне – одне, Марківщина – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 26 276 випадках.

Одужали – 24 398 (1 за останню добу), лікуються – 971 (167 – стаціонарно, 804 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 073 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 052.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 22,0 (при пороговому 60).

До Луганської області надійшла чергова партія вакцини виробництва Сomirnaty (Pfizer)

3510 доз призначені для вакцинації працівників освіти (окрім ЗНО) та осіб, які відносились до 1 та 2 етапів вакцинації від COVID-19, але ще не отримали щеплення.

Бажаючим вакцинуватися можна записатися до списку очікування за допомогою застосунку чи порталу «Дія» або через контакт-центр МОЗ 0 800 60 20 19.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Підприємства Луганщини з початку року сплатили понад 34 мільйона гривень податкового боргу

Протягом січня-травня до бюджетів усіх рівнів за рахунок сплати податкового боргу надійшло 34,2 млн гривень, в тому числі у травні – 11,6 млн гривень.

Найбільші суми надходжень забезпечені до державного бюджету – 23,6 млн гривень, ще 10,6 млн гривень спрямовано до місцевих бюджетів.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Володимир Зеленський 7 червня візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія»

Президент України Володимир Зеленський сьогодні візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія», який триватиме у Києві з 7 до 9 червня.

Учасники заходу, зокрема представники Офісу Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, представники ООН, Єврокомісії, міжнародні експерти, говоритимуть про боротьбу з глобальною зміною клімату та посилення ролі України в цьому процесі.