Архів новин

15 июня 2021

Увага! Конкурс

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація оголошує повторний конкурс на зайняття посад керівників закладів загальної середньої освіти, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області.

Найменування і місцезнаходження закладу освіти

Кремінська обласна спеціальна школа

Державною регуляторною службою України підготовлено Методичні рекомендації для органів місцевого самоврядування

Задля отримання роз’яснень в частині здійснення органами місцевого самоврядування державної регуляторної політики, державного нагляду (контролю), особливостей проведення перегляду регіональних регуляторних актів щодо їх відповідності вимогам чинного законодавства, реалізації державної політики з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності Державною регуляторною службою України підготовлено Методичні рекомендації.

Визначено п’ять напрямів розвитку туристичної сфери області, – пресбрифінг

Про високий туристичний потенціал Луганщини на пресбрифінгу розповіла начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Аліна Адамчук.

Вона наголосила, що існують цікаві перспективи для розвитку внутрішнього туризму. Бо в області чимало об’єктів потенційно-привабливих для туристів, рекреаційних зон, унікальних архітектурних об’єктів культурної та духовної спадщини.

Так, окреслено п’ять напрямів розвитку туристичної сфери. 

На Луганщині координують діяльність органів влади у сфері земельних відносин

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела робочу нараду з питань налагодження та координації дій місцевих державних адміністрацій та місцевого самоврядування при реалізації заходів державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади в галузі земельних відносин у режимі відеоконференцзв’язку.

Акцент на екологічних проблемах дуже важливий – Сергій Гайдай привітав переможців та призерів творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді»

Сьогодні, 15 червня, в облдержадміністрації підбили підсумки 14-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді». Привітав переможців та призерів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Лабораторно підтверджено 24 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще семеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – вісім, Білокуракине – одне, Марківка – одне, Новопсков – одне, Попасна – два, Станиця Луганська –  одне, Старобільськ – п’ять, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 414 випадках.

Одужали – 24 902 (147 за останню добу), лікуються – 586 (103 – стаціонарно, 483 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 075 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 068.

Глава держави: вперше за роки незалежності ми перейшли до реальних дій для подолання впливу олігархів на країну

Президент України Володимир Зеленський закликає на основі його законопроекту про олігархів якнайшвидше розробити пакет законодавчих ініціатив задля подолання олігархічної системи. Про це Глава держави заявив під час виступу на форумі «Україна 30. Економіка без олігархів» у Києві.

Президент зауважив, що багато років поспіль старі політики постійно обіцяли людям боротися з олігархами задля зростання добробуту країни. Натомість кількість олігархів лише збільшувалася.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили майже 136 млн гривень

Юридичні та фізичні особи сплатили у січні-травні 2021 року 135,6 млн гривень плати за землю. Це на 36,6 % або на 36,4 млн гривень більше ніж у аналогічному періоду минулого року. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Президент ветував закон, що послаблює відповідальність за недостовірне декларування

Президент Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» (законопроект № 4651), який парламент ухвалив третього червня 2021 року.

Важкоатлети Луганщини здобули 20 медалей на Чемпіонаті України

З 7-го по 12-е червня у м. Хмельницький  відбувся Чемпіонат України серед чоловіків та жінок з важкої атлетики. За результатами змагань збірна команда Луганської області здобула 6 золотих, 5 срібних та 9 бронзових медалей.

Результати змагань серед чоловіків:

в/к 73 кг Сергєєв Віталій (Кремінна) - І м. (сума 302 кг), І м.  (ривок 142 кг), І м. (поштовх 160 кг), Ктітарев Вячеслав (Петропавлівка) - ІІІ м. (сума 280 кг), ІІІ м. (поштовх 155 кг), в/к 102 кг Бурячек Богдан (Сєвєродонецьк) - ІІ м. (сума 347 кг), ІІ м. (ривок 160 кг), ІІ м. (поштовх 187 кг).

Володимир Зеленський 15 червня долучиться до роботи форуму «Україна 30. Економіка без олігархів»

Президент України Володимир Зеленський у вівторок візьме участь у роботі Всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів», який відбувається у Києві 14-16 червня.

Глава держави відкриє другий день форуму, а після закінчення виступу дасть інтерв'ю українським телеканалам.

Серед найголовніших тем, які порушуватимуть у межах заходу, – економічна стратегія до 2030 року, деолігархізація та подолання корупції в Україні, приватизація державних активів.

В Україні розробляються «ковідні сертифікати» з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ

Зараз в Україні розробляються «ковідні сертифікати» з урахуванням вимог ЄС та ВООЗ на основі Digital Green Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate ВООЗ. Передбачається, що там буде необхідна для міжнародного визнання інформація щодо щеплень, негативних результатів ПЛР-тестів та одужання після COVID-19.

Слід зазначити, що навіть в ЄС все ще триває дискусія з приводу даних, які міститимуться в сертифікаті. Тому Уряд прораховує можливі варіанти, щоб інтеграція українського документа з європейським могла відбутися максимально швидко.