Прес-центр11 червня 2021, 14:06

Питання переорієнтації діяльності Держгеокадастру на сервісорієнтовну організацію розглядалося під час дистанційної конференції

У рамках реалізації Проєкту підтримки реформи Держгеокадастру сільськими громадами на території Луганської області (ІІ етап) відбулося засідання «круглого столу» у форматі відкритої дистанційній конференції. Участь в заході взяв  Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації

До участі також долучились представники профільних міністерств, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники професійної спільноти землевпорядників та місцевого бізнесу.

Під час обговорення розглядалася реалізація Проєкту в контексті розширення участі місцевої влади у формуванні та впровадження державної політики у сфері земельних відносин, проведенні інституційної реформи Держгеокадастру.

До порядку денного було внесено питання підтримці комплексної земельної реформи та децентралізації в Україні, а також захисту інтересів громад у галузі земельних відносин.

Зауважено, що одним з основних завдань Проєкту є сприяння переорієнтації діяльності і функцій Держгеокадастру на сервісорієнтовну організацію та публічне управління; надання роз’яснень земельного законодавства та практичне вирішення проблемних питань у сфері земельних відносин, оподаткування, запобігання рейдерству тощо.