Прес-центр28 cічня 2021, 13:01

«Безпека людей – в пріоритеті», – Сергій Гайдай на відкритті першої поліцейської станції у Сєвєродонецьку

Відкриття першої поліцейської станції у місті Сєвєродонецьк відбулося сьогодні, 28 січня, за адресою вулиця Гагаріна, 8. Участь у заході взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Безпека людей – в пріоритеті, не можна це піддавати ніякому сумніву. Для мешканців мого рідного міста відкриття поліцейської станції – ще одна запорука для того, щоб будь-які проблеми, пов’язані з правопорушеннями, можна було швидше вирішувати. Хотілося, щоб Сєвєродонецьк був безпечним містом. Ми спільно працюємо над цим», – зауважив Сергій Гайдай та пожартував: «Я впевнений, що сьогоднішній захід більш за всіх оцінять мешканці будинків Гагаріна, 8 і 6. Тому що їм з сьогоднішнього дня трохи спокійніше буде приходити додому у вечірній час».

Голова облдержадміністрації подякував за співпрацю керівникові військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександру Стрюку та співробітникам Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Зазначимо, що ініціатором приведення до належного стану місця для спілкування громадян та поліцейських виступило керівництво Сєвєродонецької ВЦА. Як зауважив Олександр Стрюк, перш за все поліцейська станція забезпечить доступність населення до поліції, сприятиме підвищенню громадської безпеки, і зебезпечить комфорні умови праці для співробітників поліції. Він запропонував в подальшому максимально співпрацювати.

В свою чергу очільник поліції Луганської області Олег Григоров подякував Сергію Гайдаю і Олександру Стрюку за їхню підтримку, за розуміння проблем поліції, і запевнив, що за перші два тижні на посаді такого порозуміння мало де зустрічав.

В поліцейській станції будуть працювати три дільничних офіцера поліції і працівник ювенальної превенції. Крім основних функцій дільничні офіцери будуть також наділені повноваженнями проведення першочергових слідчих дій по злочинам нетяжкої і середньої тяжкості. Відтепер мешканці міста зможуть проконсультуватися, подати повідомлення про вчинення кримінального чи адміністративного правопорушення у новому приміщенні, не звертаючись до місцевого відділу поліції.

Зауважимо, найближчим часом у Сєвєродонецьку очікується реалізація проєкту «Безпечне місто» й відкриття дієвого ситуаційного центру.