Прес-центр10 жовтня 2017, 16:10

«Циміки» Луганщини відзвітували про свою діяльність на брифінгу для ЗМІ

Також у рамках сьогоднішнього брифінгу для ЗМІ у облдержадміністрації начальник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва м. Сєвєродонецьк Олександр Корнейчук розповів про роботу Групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ».

Він нагадав, що Групи цивільно-військового співробітництва були створені у травні 2014 року, під час збройної агресії проти суверенітету та цілісності України. Цей підрозділ, на меті якого – розвиток взаємовдії об’єднаних військових сил з урядовими та неурядовими організаціями, довів свою необхідність для вирішення низки гуманітарних питань у районі проведення АТО.

На початку своєї діяльності підрозділи використовували досвід подібних формувань країнах-членах НАТО, що значно полегшувало напрацювання алгоритму в умовах бойових дій на Сході України.

Олександр Корнейчук зазначив, що Група цивільно-військового співробітництва разом з ДСНС протягом липня – вересня поточного року перевірено 186 тис. м² для вилучення вибухонебезпечних предметів.

Крім того, підрозділ займається допомогою органам місцевої влади та самоврядування у відновленні інфраструктури області: ліній електро-, водо- та газопостачання. Так, наприклад офіцери долучалися у ремонтних роботах лінії електропостачання «Лисичанськ–Михайлівка», а також поблизу смт Станиця Луганська та прокладення газопроводу поблизу смт Тошківське та смт Мирна Долина.