Архів новин

05 октября 2017

Як буде впроваджуватись пенсійна реформа

З 1 жовтня 2017 року всі пенсії незалежно від року призначення будуть перераховані за єдиними правилами за матеріалами пенсійних справ.

При перерахунку буде використовуватись: єдиний показник середньої зарплати за останні 3 роки (2014-2016) у розмірі 3 764,4 гривень; оновлений показник прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян на рівні 1452 гривень. Всі перерахунки пенсій будуть зроблені без звернень пенсіонерів. Підвищення пенсій не носить інфляційний характер, тому не може призвести до підвищення цін.

У будинках-інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів Луганщини відзначили Міжнародний день людей похилого віку

У рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та дня ветерана в будинках-інтернатах системи соціального захисту населення відбулась низка святкових заходів. Підопічних привітали керівники та представники органів місцевого самоврядування, учнівська молодь, самодіяльні та професійні творчі колективи, організовані святкові обіди та «солодкі столи».

 

Правила поведінки при сильному вітрі

Синоптики відносять сильні вітри, шквали та смерчі до надзвичайних подій із помірною швидкістю поширення. Рекомендуємо у разі посилення поривів вітру, за можливості, не виходити на вулицю.

Нагадаємо основні правила поведінки у разі посилення поривів вітру:

1. При сильному вітрі всі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні.

2. Якщо ви опинилися на вулиці, то тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, будівель.

Результати опитування громадської думки стосовно ЄС – 2017

В рамках проекту «Східне сусідство ЄС», що фінансується Євросоюзом, було проведено опитування громадської думки в Україні на основі особистих інтерв’ю з репрезентативною вибіркою з 1 000 осіб. Нижче наведено основні результати опитування – детальнішу інформацію можна знайти в інформаційних бюлетенях та звіті за посиланнями, зазначеними нижче.
 
Основні результати опитування:

Виплати підвищених пенсій почнуться наступного тижня

Усі регіональні відділення Пенсійного фонду повністю готові розпочати  виплати підвищених пенсій більш ніж 9 млн пенсіонерам.

3 жовтня Верховна Рада підтримала Урядову пенсійну реформу і ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 6614. Одразу після підписання документу Президентом Пенсійний фонд розпочне виплати підвищених пенсій. Це буде наймасштабніший перерахунок пенсій за всі роки незалежності.

Інформація за 04.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 04.10.2017

На Луганщині СБУ викрила шахрайські схеми отримання пенсій на померлих громадян

У Луганській області співробітники Служби безпеки України регулярно викривають та блокують протиправні схеми нарахування пенсій та інших соціальних виплат.

Однією з найпоширеніших шахрайських схем є незаконне отримання пенсій людей, зареєстрованих як переселенці, що померли на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

Дані про таких громадян не передаються з окупованих районів до Головного Управління Пенсійного фонду у Луганській області.

В облдержадміністрації правозахисники, правоохоронці та міжнародні експерти розглянули проблему торгівлі людьми

Сьогодні, 5 жовтня, відбулось засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми у облдержадміністрації, де взяла участь заступник голови ОДА Ольга Лішик.

Участниками заходу також стали експерти Ради Європи з протидії торгівлі людьми (ГРЕТА), представники структурних підрозділів ОДА, громадських правозахисних організацій, правоохоронних і контролюючих органів області.

Участь у семінарі для державних службовців «Імплементація європейських стандартів для національних меншин в Україні»

28-29 вересня 2017 року у місті Харкові, за ініціативою Асамблеї Національностей України, за підтримки Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта (Німеччина) в Україні та за сприяння Міністерства культури України,   відбувся семінар для державних службовців «Імплементація європейських стандартів для національних меншин в Україні». Учасниками заходу стали представники із східних регіонів України: Луганської, Донецької, Харківської, Сумської, Полтавської областей.

Учні Луганської області переймають литовський досвід

У рамках Міжнародного литовсько-українського проекту «На шляху до змін» група школярів Луганської області перебуває у Литовській Республіці.

До складу делегації увійшли учні чотирьох навчальних закладів: Гірської багатопрофільної гімназії, Лисичанської загальноосвітньої школи № 12, Рубіжанської спеціалізованої школи № 2 та Чмирівського НВК «Школа І ступеня – гімназія» Старобільського району.

Привітала учнів перед від’їздом заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик.

З обласного бюджету відшкодовано 1,7 млн гривень за кредитними договорами з енергозбереження

Стосовно ходу виконання Програми енергозбереження для населення Луганської області на 2015-2018 роки на засіданні колегії облдержадміністрації доповів директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Сергій Шелест.

В облдержадміністрації відзвітували про підготовку до опалювального сезону

Сьогодні, 5 жовтня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів засідання колегії облдержадміністрації.

Під час засідання колегії директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про стан підготовки ЖКГ, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

Зустріч з делегацією Посольства Латвійської Республіки в Україні

04 жовтня 2017 року у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза, заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та заступника директора Департаменту - начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтина Мєшкова з делегацією Посольства Латвії в Україні, а саме: Іреною Путнинею - радником, заступником Посла Латвійської Республіки в Україні, полковником Еріксом Наглісом - аташе з питань оборони Посольства Латв

На всеукраїнській першості зі скелелазіння на п’єдестал піднялися чотири наші спортсмени

У Харкові відбулися Всеукраїнські змагання зі скелелазіння серед юніорів та юнаків. Луганську область представляли вихованці ДЮСШ № 1 з Сєвєродонецька.

Серед юнаків 2008-2009 років народження у програмі «Трудність» друге місце виборов Нікіта Абрамкін, а третім став Гліб Клочко.

Олексій Мишко виборов бронзову медаль у віковій категорії 2002-2003 р. н. у програмі «Швидкість формат «Рекорд» та срібну у програмі «Трудність».

Серед дівчат 2008-2009 р. н. відзначилася Юлія Макогон, яка стала другою.

LifeStory: Як я подолала насильство. Сім’ї під силу навіть перемога над насильством

Одного разу в поле зору фахівця із соціальної роботи Старобільського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді потрапила молода сім'я О. Під час відвідування сімей на території однієї з сільських рад Старобільського району фахівець відразу звернула на неї увагу. Здавалося б, на перший погляд звичайна сім'я, проте, коли з нею розпочалася систематична соціальна робота було з’ясовано наступне.

 

На Луганщині розпочато серію тренінгів для чотирьох груп прийомних батьків та батьків-вихователів

Луганський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Луганським обласним відділенням Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко» та Службою у справах дітей Луганської обласної держадміністрації розпочинає проведення серії тренінгів для чотирьох груп прийомних батьків та батьків-вихователів з метою посилення виховного потенціалу прийомних батьків, батьків-вихователів, підвищення рівня їх компетентності, профілактики емоційного вигорання.

Удосконалено порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів».

Нею, зокрема, передбачено удосконалення переліку документів, що подаються для отримання соціальних стипендій, а саме можливість подання:

МОЖЛИВОСТІ ІНТЕРНЕТУ ДЛЯ БІЗНЕСУ

31 жовтня 2017 року на базі Торгово-промислової палати України буде проведено семінар «Можливості інтернету для бізнесу», організаторами якого є компанія «Google-Україна» та Комітет електронних комунікацій
при ТПП України.

Семінар проводиться в рамках кампанії цифрового перетворення України, яку Google зараз здійснює в Києві та розрахований на підприємців малого та середнього бізнесу, які лише почали просувати свій бізнес в Інтернеті або планують розпочати це найближчим часом.

Основними питаннями будуть:

ВЕРХОВНА РАДА ПІДТРИМАЛА УГОДУ ЗІ СТАМБУЛОМ ПРО МІЖНАРОДНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Туреччини про міжнародні перевезення було прийнято на засіданні українського парламенту 04 жовтня 2017 року.

Таким чином за відповідний законопроект № 0154 на пленарному засіданні проголосувало 229 депутатів.

Новини АТО: на Новоайдарщині ворог застосовував міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази відкривали вогонь у напрямку населених пунктів Новоайдарського району.

По позиціях наших захисників поблизу сіл Кримське та Трьохізбенка били з 82-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

Сили АТО були вимушені відкрити вогонь у відповідь.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило. 

Геннадій Зубко запропонував чотири варіанти зміни адміністративно-територіального устрою

Процес укрупнення адміністративно-територіальних одиниць базового рівня впливає на трансформації територіального устрою і субрегіонального рівня. Це потребує зміни системи органів влади на районному рівні. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках обговорення у профільному парламентському комітеті.