Архів новин

20 октября 2017

Юрій Гарбуз: "Змінимо країну разом" – це народження традиції, яка змінить майбутнє нашої країни

18 жовтня, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з делегацією вчителів та працівників культури Львівської області, а також з нашими освітянами області.

ОГОЛОШЕННЯ щодо відбору кандидатур від громадських організацій у сфері культури для включення до складу конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганського обласного козачого кінного театру

Відповідно до Закону України «Про культуру», враховуючи Порядок проведення конкурсного добору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області (далі – Порядок), затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.08.2016 № 483, зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 01.09.2016 за № 44/1554, Луганська обласна державна адміністрація розпорядженням голови обласно

ОГОЛОШЕННЯ про проведення конкурсу на посаду директора Луганського обласного козачого кінного театру

Луганська обласна державна адміністрація, відповідно до Закону України «Про культуру», враховуючи Порядок проведення конкурсного добору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області, затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.08.2016 № 483, зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 01.09.2016 за № 44/1554, оголошує про проведення конкурсу на посаду ди

На Луганщині проведено тренінг «Інтегрування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та принципу недискримінації в умовах конфлікту в місцеві ініціативи»

Із 17 по 19 жовтня 2017 року у місті Сєвєродонецьк проведено тренінг за темою: «Інтегрування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та принципу недискримінації в умовах конфлікту в місцеві ініціативи».

Підвищення пенсій не впливає на розмір «зимової» субсидії

Підвищення пенсій, яке розпочалося з жовтня 2017 року, жодним чином не вплине на розмір «зимової» субсидій. Про це під час години запитань до Уряду у парламенті заявив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, для розрахунку розміру субсидій на цей опалювальний сезон органами соціального захисту населення беруться до уваги доходи громадян за I та II квартали цього року.

Термін прийому робіт на участь у конкурсі «Луганський бабак миролюбний та хазяйновитий» продовжено до 25 жовтня

У зв'язку з високою активністю учасників та певними затримками, які виникли при доставці робіт з регіонів, оргкомітет конкурсу художньої творчості з живописної композиції до Міжнародного дня миру на тему «Луганський бабак миролюбний та хазяйновитий» прийняв рішення подовжити термін прийому робіт до 12:00 25 жовтня поточного року.

До участі в конкурсі будуть прийняти всі роботи, які надійдуть до Ресурсного центру зі сталого розвитку при Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59-а, ауд. 509-а.

Відбулося засідання Комітету з питань планування другого етапу реалізації Стратегії розвитку Луганської області

20 жовтня 2017 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна з організаційних питань розробки проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року в умовах динамічних змін зовнішніх та внутрішніх факторів.

Державні житлові програми потребують розвитку, фінансування та модернізації, – Сергій Комнатний

Іпотечне кредитування, запропоноване банками, не вирішить житлового питання пересічних українців. Тому вкрай актуальними є розвиток, фінансування та модернізація житлових програм, які реалізуються за участі держави і місцевого самоврядування. Про це сказав голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний під час наради, присвяченої пошуку шляхів комплексного вирішення соціальних проблем військовослужбовців, малозабезпечених, дітей-сиріт та інших осіб, які мають право на особливу допомогу з боку держави.

Конкурсна комісія розгляне 507 проектів, які будуть реалізовані за кошти ЄС, — Зубко

Мінрегіон завершив прийом конкурсних проектів регіонального розвитку, які будуть реалізовані за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС (630 млн грн). На розгляд конкурсної комісії подано 507 проектів. Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Уряд підготував рішення щодо можливості переходу коштів на наступний рік, — Зубко

Уряд підготував законопроект, який дає можливість використання коштів, які направлені на капітальні видатки і стратегічні проекти з переходом на наступний рік. Про це на годині запитань до Уряду повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Це питання створення спецфонду, який може бути наповнений з переходом на наступний рік, що зменшить навантаження на видатки державного бюджету в кінці року і дасть можливість виконання робіт протягом двох бюджетних періодів», — зазначив Геннадій Зубко.

Відбулося засідання Комітету з питань планування другого етапу реалізації Стратегії розвитку Луганської області

Сьогодні, 20 жовтня,  заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

Під час заходу розглянуто питання розробки проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року в умовах динамічних змін зовнішніх та внутрішніх факторів.

Зокрема, зазначено про необхідність врахування на другому етапі реалізації Стратегії зміни в управлінні регіональним розвитком та місцевого самоврядування.

Inspiring Women допоможе жінкам Луганщини розкрити свій бізнес-потенціал

За підтримки Посольства США в Україні запроваджено Програму навчання для жінок «Академія жіночого лідерства та підприємництва «Іnspiring Women»» (далі – Програма).

Програма сприятиме українським жінкам розкрити потенціал у сфері лідерства та бізнесу.

Заявки на участь в Програмі приймаються до 30 жовтня 2017 року.

За результатами відбору 50 жінок з різних регіонів України матимуть змогу взяти участь в Програмі та дізнатися як започаткувати власну справу. Оголошення результатів відбору відбудеться до 5 листопада 2017 року.

Українська сторона готова до відкриття КПВВ «Золоте», протилежна – у черговий раз ні

Сьогодні відбулася чергова спроба відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду «Золоте» на Луганщині, розрахованого на перетин до 5000 осіб та до 3000 транспортних засобів за добу.

Як відзначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, під час нещодавнього засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську була досягнута домовленість про відкриття цього КПВВ саме 20 жовтня 2017 року.

Зубко розповів як спрямовуються кошти за програмою доступного житла в регіонах

Першочергове право в отриманні пільгового кредиту на придбання доступного житла відтепер мають учасники АТО та внутрішньо-переміщені особи. Вперше такий принцип ми заклали у порядок використання коштів за відповідною держпрограмою щодо забезпечення громадян доступним житлом. Про це на своїй сторінці у FB Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Державні житлові програми потребують розвитку, фінансування та модернізації

Іпотечне кредитування, запропоноване банками, не вирішить житлового питання пересічних українців. Тому вкрай актуальними є розвиток, фінансування та модернізація житлових програм, які реалізуються за участі держави і місцевого самоврядування. Про це сказав голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний під час наради, присвяченої пошуку шляхів комплексного вирішення соціальних проблем військовослужбовців, малозабезпечених, дітей-сиріт та інших осіб, які мають право на особливу допомогу з боку держави.

Медична реформа. Що зміниться з 2018 року

Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект щодо медичної реформи, яка стартує вже з наступного року. Реформа передбачає запровадження нової моделі фінансування системи охорони здоров’я – перехід від фінансування медзакладів згідно кошторису до оплати державою фактично наданої медичної допомоги конкретній людині.

«Гроші йтимуть за пацієнтом» – людина звертається в медичний заклад до конкретного лікаря за допомогою, а держава перераховує кошти в медзаклад, в якому працює лікар, або безпосередньо лікарю, якщо він має власну практику.

Оперативна інформація щодо розмінування Луганської області

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 2,13 га місцевості у м. Сватове, смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Також розрахунками групи піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Ромни) було обстежено акваторію річки Сіверський Донець площею 0,6 га біля м. Привілля Луганської області.

Підвищено розміри державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам

Верховною Радою України з жовтня 2017 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 2148-VІІІ, яким з 1 жовтня 2017 року підвищено розміри державної соціальної допомоги, призначеної відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»

Оперативна інформація про початок опалювального сезону 2017/18 року станом на 20 жовтня 2017 року

Котельні (од.) Всьго в наявності - 369. В роботі - 217 . Підключення % - 58.8.  Житлові будинки (од.) Всьго в наявності - 1773. Опалюються - 126. Підключення % - 7,1.  Об'єкти соціальної сфери (од.) : Дошкільні заклади. Всьго в наявності - 143. Опалюються - 103. Підключення % - 72,0. Учбові заклади. Всьго в наявності - 299. Опалюються - 189. Підключення % - 63.2.  Лікарні. Всьго в наявності - 64. Опалюються - 27. Підключення % - 42,2.

Виші Луганщини – лідери по кількості вступників через освітні центри

Цього року через освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» до українських вищих навчальних закладів вступило 1550 осіб – це на третину більше, ніж торік.

Зокрема, через ОЦ «Донбас-Україна» вступили 1346 осіб, з яких понад 1 тисяча – на бюджетну форму навчання. Найбільше абітурієнтів обрало Луганський національний університет імені Тараса Шевченка (224) та Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (154).

Загалом до освітніх центрів «Донбас-Україна» звернулися за консультацією 3733 вступників.

Підвищено розміри державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам

Верховною Радою України з жовтня 2017 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 2148-VІІІ, яким з 1 жовтня 2017 року підвищено розміри державної соціальної допомоги, призначеної відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам»:

- інвалідам з дитинства 1 групи підгрупи А з надбавкою на догляд - 2793,40 грн;

- інвалідам з дитинства І групи підгрупи Б з надбавкою на догляд - 2178,00 грн;

Це важливий результат на шляху реформ – Президент про медичну реформу

Президент Петро Порошенко зустрівся з виконуючою обов’язки Міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун та привітав з ухваленням Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», а також прийняттям у першому читані проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів.

Конкурс для журналістів проекту ЄС «Угода мерів Схід» з питань енергоефективності та зміни клімату

Мета Конкурсу - відібрати максимум по 5 журналістів з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії та Молдови та 25 журналістів з України, що висвітлюють питання енергоефективності та екологічні проблеми, які візьмуть участь у роботі медіа-майстерні Угоди мерів.

Проект ЄС «Угода мерів Схід», що є частиною флагманської ініціативи ЄС, збільшила якість та кількість новин, що стосуються ключових питань енергоефективності та зміни клімату, в містах та територіальних громадах країн Східного партнерства, що приєдналися до Угоди мерів.

Новини АТО: у напрямку Щастя бойовики вели обстріл з підствольних гранатометів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Це сталося поблизу міста Щастя Новоайдарського району, де застосовувалися підствольні гранатомети.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.