Архів новин

26 октября 2017

Відремонтовано міст через річку Сіверський Донець між містами Рубіжне та Новодружеськ

Урочисте відкриття після капітального ремонту мосту через річку Сіверський Донець відбулося сьогодні, 26 жовтня.

У заході взяли учать Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

У Сєвєродонецьку відбулася презентація робіт-переможниць конкурсу коміксів «Зобрази ґендерну рівність»

25 жовтня 2017 року в місті Сєвєродонецьку з ініціативи організації ООН Жінки відбулася презентація робіт-переможниць конкурсу коміксів «Зобрази ґендерну рівність», а також проведено фасилітовані панельні дискусії. Учасників привітала директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук. Вона зазначила, що такі нестандартні заходи є ефективним інструментом подолання існуючих у суспільстві ґендерних стереотипів.

Підведено підсумки виконання Регіональної програми з розвитку та підтримки підприємництва в Луганській області на 2016 - 2017 роки

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації здійснено аналіз виконання Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки».

Міжнародна організація з міграції розпочинає набір учасників нового проекту зі зміцнення економічного потенціалу, що фінансується Німеччиною

За підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW) Міжнародна організація з міграції (далі – МОМ) розпочинає набір учасників для участі у новому проекті (далі – Проект).

В облдержадміністрації нагороджені кращі працівники транспортної галузі

Сьогодні, напередодні Дня автомобіліста і дорожника, цю почесну місію виконав заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

У своєму привітальному слові він побажав усім працівникам автомобільного транспорту щастя, міцного здоров’я, нових трудових здобутків та безаварійної роботи.

Інформація за 24.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 24.10.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Відбулось чергове засідання Обласного комітету доступності

 

25 жовтня 2017 року проведено чергове засідання Обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (далі – Комітет), на якому були розглянуті  питання доступності до об’єктів освіти, охорони здоров’я та інш..

З доповіддю щодо забезпечення впровадження Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю  на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина», виступив заступник голови Комітету Івасішин М.Д.

Юні луганчани з інвалідністю представили свої таланти на Х Всеукраїнському Фестивалі «Восток-Схід-West»

На базі санаторно-курортного реабілітаційного центру «Слов’янський курорт», що на Донеччині, відбувся Всеукраїнський фестиваль творчості для дітей та юнацтва з проблемами здоров’я «Восток-Схід-West».

До заходу долучились понад 70 учасників з Луганської, Донецької, Тернопільської, Львівської та Миколаївської областей.

Вітаючи присутніх, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала учасників за активну життєву позицію, та зазначила на необхідності проведення таких фестивалів із залученням гостей з різних куточків України.

Паліативна допомога

Нещодавно в м. Івано-Франківську проходила міжнародна конференція «Практика паліативної допомоги в Євразійському регіоні. Обмін досвідом», в якій взяли участь лікарі КЗ «Біловодський районний ЦПМСД».

Зустріч з директорами шведського підприємства «Aquila Executive» та польсько-українського підприємства «Платформа Бізнес Інтеграції»

26 жовтня 2017 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулася зустріч голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза з директором шведського підприємства «Aquila Executive» Ор’яном Фріднером та директором польсько-українського підприємства «Платформа Бізнес Інтеграції» Володимиром Кузіним.

На Луганщині активно впроваджується система національно-патріотичного виховання молоді

Про стан роботи управління молоді та спорту ОДА у сфері розвитку молодіжної політики в Луганській області розповіла заступник начальника вищезазначеного структурного підрозділу Євгенія Ратіхіна під час колегії облдержадміністрації.

Вона нагадала, що в області діє Регіональна цільова програма «Молодь Луганщини», яка реалізується згідно державної молодіжної політики та заходів на 2016-2020 роки.

«Ми єднаємо країну!» – Юрій Гарбуз львівським освітянам, що завітали на Луганщину у рамках акції #Змінимо_країну_разом

26 жовтня у смт Станиця Луганська відбулось засідання «круглого столу» за темою: «Педагоги Луганської та Львівської областей: єдині проблеми та спільні рішення» з освітянами обох областей у рамках реалізації проекту «Змінимо країну разом». Участь у заході взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

За підсумками січня-вересня цього року будівельна галузь демонструє стабільне зростання, — Парцхаладзе

26.10.2017

За підсумками січня-вересня 2017 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 63,5 млрд грн, індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2016 року склав 123,8%.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

На колегії розглядалося завдання щодо реалізації пріоритетних напрямів реформування державної служби

Про це в контексті нового Закону України «Про державну службу» розповіла заступник керівника апарату – начальник управління по роботі з персоналом апарату облдержадміністрації Світлана Полященко.

Вона зазначила, що робота з персоналом та впровадження нового Закону України «Про державну службу» в обласній та районних держадміністраціях проводиться на засадах відкритості, гласності, справедливості та неупередженості.

Відповідно до цього Закону відбувається конкурсний відбір на посаду державного службовця, який проходить в два етапи: тестування, а потім оціночна співбесіда.

Обсяги реалізації промислової продукції в області складають 16,1 млрд гривень за вісім місяців поточного року

З доповіддю про стан та перспективи налагодження внутрішньообласної кооперації та імпортозаміщення між суб’єктами господарювання області на засіданні колегії облдержадміністрації виступив директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Сергій Шелест.

Він наголосив, що одним з вагомих ресурсів підвищення економічної активності обласних підприємств є розвиток регіональної кооперації.

Іноземні інвестори, які не бояться заходити у прифронтові області, заслуговують на повагу і пошану, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 26 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з директором польсько-українського підприємства «Платформа Бізнес Інтеграції» Володимиром Кузіним та директором шведського підприємства «Aquila Executive» Ор’яном Фріндером.

На колегії розглянуто хід виконання регіональної програми «Турбота»

Сьогодні, 26 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

Перед початком колегії очільник Луганщини підняв важливі для області питання теплопостачання і запуску ПрАТ «Сєвєродонецьке об`єднання Азот». Наразі область на 85 % забезпечена теплом. Проблемними залишаються Сєвєродонецьк і Рубіжне – ці питання вирішуються. Запуск «Азоту» заплановано на грудень: питання сировини вирішено, але поки відкритим є питання генерації.

Підприємства ТКЕ отримають субвенцію на відшкодування різниці в тарифах, — Зубко

Сьогодні на Уряді прийняли постанову, якою уточнено розподіл між регіонами субвенції за спецфондом держбюджету на фінансування видатків теплопостачальних і теплогенеруючих організацій для розрахунків з НАК «Нафтогаз України». Про це повідомив на своїй сторінці у FB Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

В рамках ДФРР в 2017 році буде профінансовано майже 800 інвестиційних проектів у всіх областях України, — Зубко

Уряд схвалив додатковий перелік інвестиційних проектів регіонального розвитку з обсягом фінансування понад 98 мільйонів гривень в рамках Державного фонду регіонального розвитку. Про це повідомив за результатами засідання Уряду  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Новини АТО: На Луганщині бойовики знову застосували «Град»

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Троїцьке Попаснянського району застосовувалися системи залпового вогню «Град». У той же час по смт Новотошківське двічі відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району били зі станкових та ручних гранатометів і стрілецької зброї.

Сили АТО вимушені були відкрити вогонь у відповідь.