Архів новин

13 октября 2017

Юрій Гарбуз привітав з Днем захисника України жителів Міловського району

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у Міловському районі привітав земляків з Днем захисника України.

«Бажаю всім нам сили, витримки та мудрості на шляху до миру, розбудови рідної Міловщини, Луганщини й України», – наголосив очільник області.

Це маленький крок до розбудови якісного життя і спільної великої перемоги, – Юрій Гарбуз під час відкриття водоводу в Міловому

Перебуваючи з робочою поїздкою у Міловському районі, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у відкритті після реконструкції підвідного водоводу від станції 2-го підйому до смт Мілове та розвідної мережі водопостачання.

«З дитинства пам'ятаю проблеми з водою у Міловому. Наша водопровідна мережа не ремонтувалася вже півстоліття. І сьогодні ми відкрили водогін від станції 2-го підйому. Це маленький крок до розбудови якісного життя і спільної великої перемоги», – наголосив очільник області.

Юрій Гарбуз: Передавати кошти з обласного бюджету територіям – моя принципова позиція

13 жовтня до Міловського району з робочою поїздкою завітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Очільник області взяв участь в урочистій передачі ключів трьом лікарям Міловського районного територіального медичного об’єднання і одному – з КЗ «Міловський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», які перебували у черзі на отримання житла.

СБУ блокувала схему фінансування терористів «ЛНР» через оборудку з отриманням соцвиплат

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури блокували схему фінансування терористичного угруповання «ЛНР» через проведення оборудки з отриманням пенсій громадянами з тимчасово окупованих територій.

До уваги виконавчих органів місцевих рад Луганської і Донецької областей

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2017 р. № 769 затверджено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України інформує про початок розгляду переліків об’єктів та заходів (далі – заходи), що можуть реалізовуватись за рахунок коштів субвенції у 2017 році.

17 жовтня 2017 року відбудеться конкурсний відбір на посаду директора Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.М.Горького

17.10.2017 о 12.00 в приміщенні облдержадміністрації за адресою: просп. Центральний 59, м. Сєвєродонецьк, зал засідань (2-й поверх), відбудеться перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М.Горького

Членів конкурсної комісії запрошуємо взяти особисту участь у зазначеному засіданні.

 

 

На Луганщині вже опалюється майже 40 % об’єктів соціальної сфери

Сьогодні, 13 жовтня, відбулось засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року та сталого проходження опалювального сезону.

Участь у заході взяли представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Конкурс для молодих підприємців Diamond Challenge Ukraine 2017/2018

В Україні буде проведено конкурс для молодих підприємців Diamond Challenge for High School Entrepreneurs (далі – Конкурс).

Організатором відбіркового етапу даного конкурсу виступає Благодійний Фонд ICEPP.

Мета  Конкурсу – надання можливості молоді віком 15-18 років розвивати свій підприємницький хист та сприяння цілеспрямованій молодіжній підприємницькій діяльності.

Українська молодь має шанс презентувати свій бізнес-проект та виграти 11 тис. USD.

17 жовтня 2017 року у м. Києві відбудеться Українсько-Мальтійський бізнес-форум

В рамках державного візиту Президента Республіки Мальта М. Л. Колейро Прека до України 17 жовтня поточного року  в  Торгово-промисловій палаті України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33,   конференц-зала «Колізей», 4-й поверх) відбудеться Українсько-Мальтійський бізнес-форум (далі – Форум). Початок заходу – о 12:00, реєстрація  розпочнеться з 11:00.

Інформація для громадян та юридичних осіб, які мають наміри отримати водні об’єкти у користування за договором оренди земель водного фонду на земельних торгах у комплексі із земельною ділянкою

Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України орендодавцем земельних ділянок у комплексі з водними об’єктами на території Луганської області, розташованими за межами населених пунктів, є Луганська обласна державна адміністрація, в межах – сільські, селищні та міські ради.

Продаж прав на земельні ділянки державної власності на конкурентних засадах у формі аукціону здійснюється у порядку, встановленому главою 21 Земельного кодексу України (далі – Кодекс).

Стан та перспективи реформування системи надання адміністративних послуг обговорювалися представниками влади, громадськості та міжнародних організацій

Стан та перспективи реформування системи надання адміністративних послуг обговорювалися представниками влади, громадськості та міжнародних організацій

 

09-10 жовтня 2017 року у м. Києві відбулася конференція на тему: «Стан та перспективи реформування системи надання адміністративних послуг. Децентралізація повноважень у сфері надання адміністративних послуг».

Мета конференції  –  обмін досвідом та кращими практиками реформування системи надання адміністративних послуг.

Зустріч з представниками відокремленого підрозділу Асоціації «Medecins du Monde» («Лікарі світу»/MdM)

13 жовтня 2017 року у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч директора Департаменту охорони здоров’я (далі – Департаменту) Валентина Шкорубського з представниками відокремленого підрозділу Асоціації «Medecins du Monde» («Лікарі світу»/MdM) Ідрою Гонзалес, медичним координатором організації «Лікарі світу», Юлією Харітоновою, спеціалістом з громадської охорони здоров’я та Оленою Конопкіною, спеціалістом зі зв’язку.

Музейники Луганщини взяли участь у другому воркшопі «Музей відкрито на ремонт»

На Івано-Франківщині відбувся другий воркшоп «Сучасні методи роботи музею», до участі у якому запросили працівників музеїв Донецької та Луганської областей.

Захід є продовженням проекту «Музей відкрито на ремонт», розпочатого Мистецьким напрямком Українського кризового медіа-центру в 2016 році із залученням Слов’янського та Лисичанського краєзнавчих музеїв.

Географія учасників охопила музеї Луганщини з Кремінної, Лисичанська, Рубіжного, Старобільська, Сєвєродонецька, смт Біловодськ, Новопсков, Новоайдар, Станиця Луганська, Троїцьке.

Юрій Гарбуз привітав колектив і пацієнтів 59-го Військового мобільного шпиталю

З прийдешнім Днем Захисника України, яке відзначатиметься завтра, 14 жовтня, колектив і пацієнтів розташованого у Сєвєродонецьку 59-го Військового мобільного шпиталю привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Шановні військові медики! Дякую за врятовані життя наших захисників, за те, що своєю працею і знаннями даруєте надію і цим бережете Україну! – наголосив очільник області та звернувся до пацієнтів закладу. – Дорогі воїни, швидкого вам одужання! Дякую за службу! Миру нам! Слава Україні!»

У Сєвєродонецьку вшанували пам'ять Олександра Радієвського

У заході на площі Миру біля пам’ятника генерал-майору Національної Гвардії України Олександру Радієвському взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Очі дітей, дружин і батьків, які у цій війні втратили найдорожчих, мають стати для всіх нас пересторогою на сотні років. Ми маємо зробити все, щоб ці втрати були не марними.

Подовження подачі заяв на «монетизацію»

Частина невикористаної суми субсидії, так звана «монетизація», для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії, перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення  поштового зв’язку ПАТ "Укрпошта".

Перші кроки пенсійного реформування на Луганщині здійснено

З набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 № 2148 органами Пенсійного фонду України Луганської області з  01.10.2017 року проведено перерахунки пенсій:

-        по осучасненню заробітної плати для обчислення пенсій з урахуванням середньої заробітної плати за 2014-й, 2015-й і 2016-й роки – 3764,40 гривень та зміненої з 1,35 на 1 величини оцінки одного року страхового стажу;

-        скасовано особливий порядок виплати пенсій пенсіонерам, які працюють;

Юрій Гарбуз: Вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за Україну, – священний обов'язок кожного

Сьогодні, 13 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз напередодні Дня захисника України відвідав могили чотирьох полеглих учасників антитерористичної операції на кладовищі під Сєвєродонецьком.

Щодо оновлення сертифікатів МОЗ Держави Катар

Інформуємо, що за повідомленням Посольства України у Державі Катар, відділ санітарії портів та контролю якості харчових продуктів при Міністерстві охорони здоров'я Держави Катар оновив шість зразків сертифікатів, що стосуються експорту, пошкодження та відмови. Нові сертифікати вступили в силу 01.10.2017 та вважаються зміною попередніх. Зокрема, йдеться про такі сертифікати (копії зразків додаються):

Від Луганщини до Мінрегіону подано 26 проектів на будівництво нових футбольних майданчиків

Зокрема, передбачається побудувати у містах та районах Луганської області 25 майданчиків для занять міні-футболом (розміром 42х22 м) та одне поле стандартного розміру.

Кошти на реалізацію проектів будівництва футбольних полів у регіонах України будуть спрямовані Міністерством регіонального розвитку України. Так, планується з державного бюджету виділити 270 млн грн.

За умовами конкурсу, будівництво футбольних полів передбачає співфінансування з державного та місцевих бюджетів.

Інформація за 12.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 12.10.2017

Новини АТО: доба на Луганщині минула дещо спокійніше та без втрат

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району вівся обстріл з великокаліберних кулеметів.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.