Архів новин

02 октября 2017

У Сєвєродонецьку проведено чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерного насильства

29 вересня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулося чергове засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерно обумовленого насильства. Зустрічі проводяться на регулярній основі щомісячно під головуванням Фонду народонаселення ООН та Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

Міжнародні організації-партнери готові допомагати лікарям Луганщини

Сьогодні, 2 жовтня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Ольга Лішик зустрілася з представниками незалежної міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів».

У вітальному слові Ольга Лішик подякувала гостям за підтримку Луганщини у складний період та організацію мобільних бригад швидкої допомоги в області.

Урок 5 «TRAIN YOUR BRAIN»!

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»! Урок 5

Поповнюємо свій словниковий запас на тему «Клімат та погода».

Слово

Переклад

1

Для зони АТО друкуватимуть ще більше українських видань

В інформаційному агентстві «Укрінформ» відбувся захід «Українська книжка для зони АТО: проект «Українська бібліотека», повідомляє Міністерство інформаційної політики.

Його темою стало відродження українського видавництва, а також видання книг для потреб Сходу, зони АТО, армії, а також для популяризації України у світі через дипломатичні представництва.

Так, державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко зазначив, що Міністерству профільний комітет доручив підтримати видання для зони АТО.

Оголошено про збір проектних ідей до Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року

З метою реалізації другого етапу Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 28 жовтня 2016 року № 624, Комітет з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року розпочинає розробку проекту Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року (далі – План заходів).

15 жовтня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру

Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича.
Запрошуємо всіх сєвєродончан і гостей нашого міста доторкнутися до вічності та насолодитися майстерним виконанням симфонічних творів одного з найвідоміших композиторів всіх часів!
15 жовтня під час концерту всі бажаючі отримають можливість ближче познайомитися з творами великого Людвіга ван Бетховена – німецького композитора, представника віденської класичної школи, який створив героїко-драматичний тип симфонізму.

30 вересня ансамбль пісні і танцю "Радани" завітав до с. Новодеркул Біловодського району

30 вересня ансамбль пісні і танцю "Радани" завітав до с. Новодеркул Біловодського району, де відбулися святкові заходи, присвячені 250-річчю Деркульського кінного заводу № 63.
Урочистості розпочалися театралізованим прологом, яскравим кінним парадом, кінно-спортивними змаганнями, а також нагородженням тих, хто присвятив своє життя дуже важливій справі.
На святі також були присутні почесні гості. Слово мав очільник області Юрій Гарбуз, який привітав колектив одного з найстаріших агропідприємств України з ювілеєм та вручив обласні відзнаки кращим робітникам заводу.

Для зони АТО друкуватимуть ще більше українських видань

В інформаційному агентстві «Укрінформ» відбувся захід «Українська книжка для зони АТО: проект «Українська бібліотека», повідомляє Міністерство інформаційної політики.

Його темою стало відродження українського видавництва, а також видання книг для потреб Сходу, зони АТО, армії, а також для популяризації України у світі через дипломатичні представництва.

Так, державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко зазначив, що Міністерству профільний комітет доручив підтримати видання для зони АТО.

Житловий фонд та котельні області на 100 % готові до зими, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз повідомив під час селекторної наради з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років і забезпечення його стабільного проходження під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Ситуація з ТОВ «ЛЕО» загрожує енергобезпеці області, – Юрій Гарбуз під час селекторної наради

Про критичну ситуацію довкола ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», яка загрожує знеструмленням всієї області, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз повідомив учасників селекторної наради щодо опалювального сезону під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, яка відбулася сьогодні, 2 жовтня.

«Фантомівці» вилучили алкогольну та тютюнову продукцію більш ніж на 100 тис. гривень

Співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області разом із військовою комендатурою міста Щастя організували спільні заходи в рамках протидії незаконному продажу алкогольних напоїв.

Під час їх проведення виявлено кілька порушень підприємницької діяльності приватними підприємцями в селі Сотенне Станично-Луганського району та селі Кримське Новоайдарського району Луганської області, а саме – реалізацію в магазинах алкогольної продукції та тютюнових виробів без відповідної ліцензії.

Вимогу щодо закупівель ліків за оновленим Нацпереліком відтерміновано до 1 січня

Кабінет Міністрів України прийняв рішення перенести обов’язкову вимогу щодо здійснення закладами охорони здоров’я закупівлі лікарських засобів, включених до Національного переліку основних лікарських засобів, на 1 січня 2018 року, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Це означає, що до кінця року заклади охорони здоров'я можуть продовжувати закуповувати лікарські засоби, включені до Державного реєстру лікарських засобів України, і не включені до Національного переліку.

УКРАЇНСЬКО-ЛІВАНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

З 24 по 27 жовтня 2017 року в Лівані відбудеться українсько-ліванський бізнес-форум, який передбачає проведення трьох окремих заходів на базі торгово-промислових палат найбільших міст країни - Бейруту, Тріполі та Сайди.

Основними темами бізнес-форуму попередньо визначені:

- сільське господарство та продовольство;

- металургія (експорт металопродукції);

- альтернативні джерела енергії;

- інвестиції в економіку України.

ДЕНЬ УКРАЇНИ ТА УКРАЇНСЬКО-ЧЕСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

11 жовтня 2017 р. в м.Брно (Чеська Республіка), в рамках найбільшої у регіоні Центральної та Східної Європи міжнародної машинобудівної виставки, відбудеться інформаційно-іміджевий та бізнесовий захід «День України»  та українсько-чеський бізнес-форум, де будуть представлені торговельно-економічні, інвестиційні можливості України та Львівської області, а також відбудуться зустрічі у форматі B2B.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

На Луганщині військовослужбовці відпрацювали встановлення протитанкових мінних полів та аерозольного маскування позицій

Нещодавно в оперативно-тактичному угрупованні «Луганськ» проведено інструкторсько-методичне заняття щодо дій взводу з встановлення протитанкових мінних полів та аерозольного маскування рубежів розгортання рухомого загону загородження.

Вишкіл захисників України відбувся на п’яти навчальних майданчиках.

Спершу присутні ознайомились з тактикою підрозділу у встановленні протитанкового мінного поля.

Основними завданням маскування є приховати розташування, висування та бойові дії військ, прикриття найбільш важливих ділянок доріг та переправ від вогню противника.

Заощаджуємо гарячу воду

1. Закривати воду, якщо не користуєтеся водою тут і зараз. Немає нічого складного в тому, щоб закрити кран під час гоління, чищення зубів, зняття шкірки з овочів і фруктів. Якщо простіше не думати про це – варто встановити електронний змішувач. Тоді вода литиметься лише тоді, коли хтось підноситимете руки або посуд.
2. Ощадливіше користуватися змішувачем у вигляді ручки, ніж стандартними двома кранами. Можна встановити комфортну температуру, вмикати та вимикати кран одним рухом, а не крутити крани щоразу, марно витрачаючи воду та гаючи час.

Набули чинності додаткові торговельні преференції ЄС для України

01 жовтня 2017 року набули чинності автономні торговельні преференції ЄС для України.

Рішення про це оприлюднене в Офіційному журналі ЄС напередодні (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=OJ:L:2017:254:FU...).

Юрій Гарбуз: Питання відкриття КПВВ «Золоте» й надалі буде порушуватися на Мінських переговорах

На виконання доручення Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана сьогодні, 2 жовтня, у ході робочої зустрічі із заступником Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз обговорив облаштування КПВВ «Станиця Луганська».

Йшлося про виділення необхідних коштів та засобів для створення належних умов перетину громадянами пункту пропуску в осінньо-зимовий період.

Президент підписав Указ про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи», спрямований на належне відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи, вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, а також зважаючи на важливе значення цих подій для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України.

 

Новини АТО: на Новоайдарщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.