Архів новин

27 октября 2017

У облдержадміністрації досліджували перспективи енергоменеджменту

Сьогодні, 26 жовтня, у Сєвєродонецьку відбувся тренінг з енергоменеджменту. 

До заходу долучилися заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, начальник Управління енергетичного менеджменту Держенергоефективності Павло Ладецький, експерти у сфері енергоефективності, представники міжнародних організацій GIZ та Friedrich Ebert Stiftung.

На початку зустрічі Юрій Клименко поінформував присутніх, що обласна влада вкрай зацікавлена у впровадженні енергозберігаючих технологій, аби зменшити обсяг ресурсів, що витрачаються.

Ольга Лішик виступила на колегії Мінсоцполітики України щодо реформування системи інтернатних закладів та створення умов для виховання дітей у сімейних формах

27 жовтня 2017 року в місті Одеса відбулося засідання колегії Міністерства соціальної політики України «Про запровадження інтегрованої моделі у сфері соціального захисту населення» за участю Міністра соціальної політики Андрія Реви.

Під час вступного слова Міністр соціальної політики поінформував учасників колегії про стан справ у процесі впровадження урядових реформ у сфері соціального захисту.

На Луганщині вшанували визволителів України

Напередодні чергової річниці визволення України від нацистських загарбників, яку відзначатимуть 28 жовтня, у Сєвєродонецьку вшанували пам'ять загиблих, тих, хто не дожив до наших днів, а також привітали свідків важких часів Другої світової війни.

Представники обласної та міської влади, ветерани, громадськість з нагоди 73-ї річниці звільнення нашої країни від ворога, яке розпочалося у грудні 1942 року та тривало майже два роки, поклали квіти до братської могили «Меморіал Слави» та вшанували полеглих хвилиною мовчання.

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду жовтня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Незмінними залишилися ціни на молоко (13,85 грн), ковбаси варені першого ґатунку (75,68 грн), сметану (44,63 грн), яловичину (103,06 грн).

Українці вивчають англійську завдяки проекту Lingva.Skills

Lingva.Skills – унікальна інноваційна технологія он-лайн вивчення англійської мови, яка була створена торік і вже встигла стати наймасовішим мовним освітнім проектом в Україні.

У Проекті вже взяли участь більш ніж 2,5 млн громадян України. Навчання є безкоштовним.

За його допомогою безкоштовно вивчають англійську по всій країні держслужбовці, школярі, студенти, учасники АТО, волонтери, внутрішньо переміщених особи, люди з інвалідністю,  підприємці, будь-які організації тощо.

Зареєструватися можна тут: https://www.lingva.ua/

Агенцією регіонального розвитку зібрані проектні пропозиції на 2,2 млрд гривень

Агенція регіонального розвитку Луганської області опрацювала разом з громадами понад 300 технічних завдань (проектних пропозицій) для їх подальшого включення до Плану заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області.

З громад та районів зібрані проектні пропозиції на 2,2 млрд гривень. Наразі проводиться аналіз мобілізованих проектних ідей на відповідність до критеріїв відбору.

У Сєвєродонецьку відбудеться регіональний форум партнерів у сфері безпеки, соціальної єдності та примирення «Луганщина: шлях до миру та справедливості»

Організаторами форуму, що відбудеться 6-7 листопада у Сєвєродонецьку, є Програма розвитку ООН за підтримки урядів Нідерландів, Швеції, Швейцарської Конфедерації Європейського Союзу.

Кікбоксери Луганщини вибороли 25 медалей на всеукраїнських змаганнях

Нещодавно у Харкові відбулись два змагання з кікбоксингу: чемпіонат України з кікбоксингу ISKA серед молоді, юніорів, юнаків, дітей та чемпіонат України з кікбоксингу WPKA серед школярів.
За три дні змагань у десяти змагальних категоріях проведено понад семисот п’ятдесяти поєдинків за міжнародними правилами ISKA і WPKA.
Збірна Луганської області була представлена спортсменами групи спортивної майстерності Школи гун-фу «Дракон і Тигр» Міського клубу східних бойових та оздоровчих систем з Сєвєродонецька.

Проведено зустріч із представниками міських і районних осередків громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини»

25 жовтня 2017 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» відбулася зустріч представників міських і районних осередків громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини» з керівниками Департаменту соціального захисту населення ОДА, Департаменту охорони здоров’я ОДА, представниками Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, КП «Луганська обласна «Фармація Північ», Луганського обласного військово

Наші освітяни достойно представили Луганщину у Києві

Дев’ятий міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті – 2017» зібрав освітян України в Київському Палаці дітей та юнацтва.

На заході відбулися чотири конференції, вісім семінарів, 17 засідань круглого столу, 16 презентацій, 27 майстер-класів, три дискусійні панелі тощо.

Зокрема, наші освітяни організували засідання круглого столу «Нова початкова школа: простір освітніх можливостей» та семінар «Формування інформаційно-комунікаційних компетентностей вчителів та учнів у Новій українській школі», де доповідачі отримали відповідні сертифікати.

Урочисте відкриття фотовиставки японської фотографії в рамках проведення у 2017 році Року Японії в Україні у смт. Станиці Луганській

26 жовтня 2017 року Аташе політичного відділу Посольства Японії в Україні Хірано Такаші та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко відвідали фотовиставку японської фотографії в рамках проведення у 2017 році Року Японії в Україні у смт. Станиці Луганській.

Хірано Такаші презентував картини японської художниці Нацуме, що малює Україну та українців у японському стилі «Аніме».

Міжнародні партнерські організації підтримують агропромисловців Луганщини

В області діють 802 фермерських господарства, в користуванні яких знаходиться 227,7 тис. га загальної площі землі.

Сільськогосподарську продукцію виробляють 253 агроформування та 47 тис. особистих господарств населення.

Разом із тим працюють 11 сільськогосподарських кооперативів: – п’ять обслуговуючих, п’ять виробничих та один виробничо-обслуговуючий.

За підтримки міжнародної організації FAO (Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй) завершується робота з ініціативними групами по створенню та облаштуванню семи кооперативів.

UKRAINIAN SOFTWARE DEVELOPMENT FORUM

Ukrainian Software Development Forum – унікальна подія від Асоціації «IT України» для лідерів IT-індустрії.

10 листопада 2017 року понад 300 учасників, 50 спікерів топ-рівня з міжнародного бізнесу та уряду об'єднаються в рамках одного майданчику для обговорення наступних тем:

·                     Підсумки року для індустрії

·                     Зростання ролі креативної економіки та її вплив на економіку країни

·                     Як бізнесу встигнути за останніми економічними та технологічними трендами?

Мінрегіон пропонує запровадити страхування відповідальності професійних виконавців будівельних робіт — Парцхаладзе

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з метою захисту майнових і особистих прав та інтересів споживачів пропонує запровадити страхування відповідальності архітекторів, проектувальників та інших професійних виконавців будівельних робіт.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

В облдержадміністрації нагороджені кращі працівники транспортної галузі

       Сьогодні, напередодні Дня автомобіліста і дорожника, цю почесну місію виконав заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

       У своєму привітальному слові він побажав усім працівникам автомобільного транспорту щастя, міцного здоров’я, нових трудових здобутків та безаварійної роботи.

Інформація за 26.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 26.10.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 0, з них:

у житловому секторі – 0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 25.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 25.10.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі – 2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 1;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Відбулася презентація робіт-переможниць конкурсу коміксів з ґендерної рівності

У Сєвєродонецьку з ініціативи організації ООН Жінки відбулася презентація робіт-переможниць конкурсу коміксів «Зобрази ґендерну рівність», а також проведено фасилітовані панельні дискусії.

Як було зазначено під час заходу, такі нестандартні зустрічі є ефективним інструментом подолання існуючих у суспільстві ґендерних стереотипів. У презентації взяли участь молоді люди із навчальних закладів Луганської області, педагоги, лідерки жіночих громадських організацій.

Новини АТО: Обстріли на Луганщині не вщухають

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування тричі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна та села Троїцьке двічі застосовувалися 82-мм міномети і БМП.

По позиції наших захисників поблизу смт Станиця Луганська вівся вогонь з протитанкових гранатометів та із стрілецької зброї.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Оперативна інформація про початок опалювального сезону 2017/18 року станом на 27 жовтня 2017 року

Котельні (од.) Всьго в наявності - 369. В роботі - 325 . Підключення % - 88,1.  Житлові будинки (од.) Всьго в наявності - 1773. Опалюються - 1235. Підключення % - 69,6.  Об'єкти соціальної сфери (од.) : Дошкільні заклади. Всьго в наявності - 143. Опалюються - 130. Підключення % - 90,9. Учбові заклади. Всьго в наявності - 299. Опалюються - 259. Підключення % - 86,6.  Лікарні. Всьго в наявності - 64. Опалюються - 53. Підключення % - 82,8.