Архів новин

12 октября 2017

Зустріч з представниками неурядової організації ACTED

12 жовтня 2017 року у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик з представниками неурядової організації ACTED, а саме Яном Северою, координатором проекту, Наталією Чернявською, керівником відділу моніторингу, оцінки, звітності на навчання, координатором офісу в

Звіт про участь музейників Луганщини та Донеччини у ІІ воркшопі «Музей відкрито на ремонт»

З 2 по 5 жовтня на Івано-Франківщині відбувся ІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» для працівників музеїв Донецької та Луганської областей. Організатором проекту є Мистецький напрямок Українського кризового медіа-центру за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Воркшоп зібрав понад 40 представників музеїв Донбасу і є продовженням проекту «Музей відкрито на ремонт», розпочатого Мистецьким напрямком УКМЦ у 2016 року із залученням Слов’янського та Лисичанського краєзнавчих музеїв.

12 жовтня відбувся концерт, присвячений Дню Захисника України, за участі ансамблю пісні і танцю "Радани"

Сьогодні, 12 жовтня, у стінах Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбувся святковий концерт, присвячений Дню Захисника України.
Участь у заході взяли й артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії. У цей святковий день вони дарували свої щирі вітання та неповторні українські пісні всім тим, хто кожного дня захищає рідну Батьківщину, хто, ризикуючи власним життям протистоїть ворогу та в різний спосіб наближає довгоочікувану перемогу нашої рідної Батьківщини.

Три срібла здобули представники Луганщини на Кубку України з армспорту

В Одесі відбувся XVII Кубок України з армспорту, в якому взяли участь 157 спортсменів з 19 областей.

Луганщину на всеукраїнській першості представляли: Євген Писаний (в/к 65 кг, м. Сватове), Сергій Шепітько (в/к 70 кг), Віталій Юрков (в/к 80 кг, обидва – село Рибꞌянцеве Новопсковського району,) та Наталія Шинкаренко (м. Сєверодонецьк, в/к  55 кг). Очолював команду Артур Пархоменко.

За результатами запеклої боротьби наші спортсмени вибороли три срібних медалі: дві на рахунку Сергія Шепітька (ліва та права рука), ще одну завоював Євген Писаний у боротьбі на ліву руку.

Відтепер ЦНАПи видаватимуть посвідчення водія і реєструватимуть шлюби

Кабінет Міністрів України розширив перелік адміністративних послуг, які громадяни України можуть отримати у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

У першу чергу, розпорядження Кабміну впорядковує чинні нормативно-правові акти відповідно до ухвалених Верховною Радою чотирьох нових Законів України. Вони, головним чином, спрямовані на децентралізацію повноважень органів виконавчої влади надавати адміністративні послуги.

Таким чином, ЦНАПи тепер зможуть:

Сєвєродонецькі школярі змагалися за звання кращих юних рятувальників

У рамках Всеукраїнського збору-змагань юних рятувальників у  Сєвєродонецьку відбувся міський етап випробувань «Школа безпеки», на якому взяли участь 18 сєвєродонецьких шкільних команд.

Учасників заходу привітала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. Вона побажала юнакам та дівчатам миру, гарних особистих та командних результатів.

«Для молоді Луганщини є важливим опанування навичок з надання першої допомоги в надзвичайній ситуації та правила поведінки з вибухонебезпечними і підозрілими предметами та під час екстрених ситуацій», – вважає вона.

Інформація для громадян та юридичних осіб, які мають наміри отримати водні об’єкти у користування за договором оренди земель водного фонду на земельних торгах у комплексі із земельною ділянкою

Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України орендодавцем земельних ділянок у комплексі з водними об’єктами на території Луганської області, розташованими за межами населених пунктів є Луганська обласна державна адміністрація, в межах – сільські, селищні та міські ради.

Продаж прав на земельні ділянки державної власності на конкурентних засадах у формі аукціону здійснюється у порядку, встановленому главою 21 Земельного кодексу України (далі – Кодекс).

Проведено перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору керівників комунальних підприємств

Відповідно до Закону України «Про військово-цивільні адміністрації», на підставі Порядку проведення конкурсного відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області та розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 09.10.2017 №731 12.10.2017 проведено перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору керівників комунальних підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської

Здійснено заходи по переміщення на територію підконтрольну органам державної влади, обласного комунального підприємства «Луганськ Еко Баланс»

З метою реалізації Регіональної програми поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області Департаментом здійснені заходи по переміщення на територію підконтрольну органам державної влади, обласного комунального підприємства «Луганськ Еко Баланс».

На початку жовтня в повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання центру соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей

В Луганській області на контрольованій українською владою території функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у м. Лисичанську. Він розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах, не тільки з м. Лисичанськ, але і з інших міст та районів області.

На початку жовтня в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

На початку жовтня отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи в наслідок психічного розладу в сумі 65.600,0 тис. грн, що становить 100,0 % від потреби у таких виплатах на поточний місяць.

На Луганщині не виявлено випадків рейдерських захоплень землі

Сьогодні, 12 жовтня, у смт Новоайдар, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів виїзне засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель. Участь у заході взяли заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова та начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Виступ Президента України на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи

Шановний пане Генеральний Секретар Ради Європи,

Шановна пані Президент Парламентської Асамблеї,

Шановні члени Асамблеї,
Пані та панове,

Знак пошани «Захиснику Луганщини» – нагорода сильних та нескорених

Урочистості до Дня захисника України, який відзначатиметься 14 жовтня, відбулися сьогодні у будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру в Сєвєродонецьку.

З прийдешнім святом наших воїнів, призовників, громадськість привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

13 жовтня – перше засідання робочої групи з розроблення Містобудівного кодексу

13 жовтня 2017 року об 11:00 у Мінрегіоні під головуванням заступника Міністра Лева Парцхаладзе відбудеться перше засідання робочої групи з розроблення Містобудівного кодексу – єдиного зводу законів, які регулюють діяльність у містобудівній сфері.

На засіданні планується розглянути пропозиції щодо структури цього важливого документу.

У Новоайдарі виявили нелегального торговця бензином

11 жовтня співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області під час проведення заходів, спрямованих на виявлення фактів порушення вимог чинного податкового законодавства України, викрили чергового порушника.

Так, у смт Новоайдар місцевий житель в своєму домоволодінні без документів дозвільного характеру зберігав для подальшої реалізації 1,7 тис. літрів бензину А-92 невстановленого виробництва орієнтовною вартістю майже 41 тис. гривень.

Німецький уряд надасть малим та середнім підприємствам кредити на 100 млн грн

11 жовтня 2017 року Німецько-Український Фонд (НУФ) та KredoBank підписали угоду з кредитування українських малих та середніх підприємств (МСП) на суму 100 млн гривень. Відповідно до неї, KredoBank кредитуватиме МСП на ставкою 15% річних у гривні. Угода входить до Програми сприяння МСП, що фінансується Урядом Німеччини через Німецький державний банк розвитку KfW та підтримується ініціативою Європейського Союзу EU4Business.

На всеукраїнських першостях відзначились спортсмени Луганщини

Так, два золото виборов наш спортсмен Тарас Губаренко на кубку України з кікбоксингу WKA, який проходив у місті Запоріжжя на початку жовтня.

Він двічі став чемпіоном України, здобувши два перших місця у розділах Фул-контакт та Лоу-кік.

Також Сергій Скурідін з міста Сєвєродонецьк, який представляв нашу область у фіналі всеукраїнської першості з судномодельного спорту, завоював дві медалі.

За результатами Кубку України, він посів перше та друге місця в змаганнях моделей класу «​М».

Щиро вітаємо наших спортсменів!

Для прийомних батьків провели тренінг з виховання дітей

Прийомні батьки із Білокуракинського, Новоайдарського, Новопсковського та Старобільського районів зібралися разом, щоб обговорити із фахівцями у сфері соціальної роботи, соціальної педагогіки, психології, освіти та медицини актуальні питання виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Сприяння заохоченню та формуванню позитивного ставлення молоді до здобуття професійно-технічної освіти

11 жовтня 2017 року Луганська обласна служба зайнятості взяла участь в обласному профорієнтаційному конкурсі «Вернісаж професій», що проводився на базі ВПУ № 92 м. Сєвєродонецьк з ініціативи навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області.

 

Метою заходу стало інформування учнівської молоді про галузі підготовки та професії, за якими здійснюється освітня діяльність у професійно-технічних навчальних закладах області.

 

Вакцинами на 100 відсотків забезпечено лікувально-профілактичні заклади області до 2019 року

Всі імунобіологічні препарати (вакцини) до лікувально-профілактичних закладів області надходять централізовано через Міністерство охорони здоров’я України, яке закуповує їх через Міжнародний фонд «ЮНІСЕФ».

На цей час медичні заклади області отримують імунологічні препарати за заявками на 2016 рік.

За заявками на цей рік очікується надходження імунологічних препаратів не раніше ніж восени 2018 року.

Сьогодні в наявності на обласному складі є наступні вакцини з тривалим терміном дії:

Відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

11 жовтня 2017 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

В ході засідання обговорено питання щодо стосовно розподілу економію коштів, що виникла за результатами проведення тендерних процедур та нерозподіленого залишку коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Геннадій Зубко і Марина Порошенко підписали меморандум щодо спільного впровадження проектів з інклюзії

Спільна робота громадських і міжнародних організацій, благодійного Фонду Петра Порошенка дає сьогодні можливість говорити про відчутні результати в напрямку впровадження інклюзивної освіти. Сьогодні суспільство потребує нової якості послуг в освіті, в охороні здоров’я, сфері соціальних і адміністративних послуг. І саме реформа децентралізації дає ці можливості.

Про це під час підписання Меморандуму про спільне впровадження проектів з інклюзії з Мариною Порошенко повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко і Марина Порошенко підписали меморандум щодо спільного впровадження проектів з інклюзії

Спільна робота громадських і міжнародних організацій, благодійного Фонду Петра Порошенка дає сьогодні можливість говорити про відчутні результати в напрямку впровадження інклюзивної освіти. Сьогодні суспільство потребує нової якості послуг в освіті, в охороні здоров’я, сфері соціальних і адміністративних послуг. І саме реформа децентралізації дає ці можливості.

Про це під час підписання Меморандуму про спільне впровадження проектів з інклюзії з Мариною Порошенко повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Інформація за 11.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 11.10.2017

Загальні правила роботи за комп’ютером

Довге сидіння за комп’ютером та відсутність відпочинку викликає ряд захворювань – остеохондроз, захворювання суглобів, короткозорість, застій крові тощо.

Працюючи за комп’ютером, необхідно дотримуватися правил тривалості роботи, правильної постави, розміру шрифтів та зображень, вимог до приміщення.

Деякі принципи правильної роботи за комп’ютером:

1. У робочому приміщенні (кімнаті), де встановлені комп’ютери, щодня потрібно виконувати вологе прибирання;

Новини АТО: На Новоайдарщині зазнав поранень наш захисник

11 жовтня внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї у напрямку села Кримське Новоайдарського району зазнав поранень український воїн.

Крім того, поблизу цього населеного пункту двічі відкривався вогонь з танку, 82-мм міномету, протитанкового гранатомету, великокаліберного кулемету, а також стрілецької зброї.

Також протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.