Архів новин

09 октября 2017

Молоді люди мають бути агентами змін у сучасній Україні, - зустріч молоді з заступником Міністра молоді та спорту

Сьогодні на Луганщину завітав заступник Міністра молоді та спорту України  Олександр Ярема, де у форматі відкритої дискусії зустрівся та поспілкувався зі студентськими активістами і представниками молодіжних організацій області.

Також на заході були присутні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов.

На Луганщині розглянули проект Закону України «Про Національний фонд розвитку громадянського суспільства»

Сьогодні, 9 жовтня, відбулось засідання регіонального «круглого столу» за темою «Обговорення законопроекту про Національний фонд розвитку громадянського суспільства».

Захід відбувся за підтримки ОБСЄ у партнерстві з Адміністрацією Президента України та Міністерством молоді та спорту України у рамках проекту «Допомога Уряду України з реалізації національної стратегії громадянського суспільства».

Суб’єкти господарювання та громадяни отримали більше 200 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

В області створені та діють 17 центрів надання адміністративних послуг, із них: 12 районних, 4 міських та 1 Новопсковської селищної ради, який обслуговує об’єднану територіальну громаду.

Протягом 9 місяців 2017 року через центри суб’єктам  господарської діяльності та громадянам надано 212,5 тис. адміністративних послуг, що в 1,6 рази більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

В середньому за місяць через центри надавалося 24 тис. адміністративних послуг. У минулому році цей показник був у 2,1 рази меншим та складав 14,5 тис.

Держслужбовці Луганщини увійшли до п’ятірки кращих на Всеукраїнській спартакіаді

Цього року фінальні змагання ХІХ Всеукраїнської спартакіади серед команд державних службовців відбулися наприкінці вересня у місті Ужгород, де взяли участь представники з 22 областей, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

УВАГА! НОВИЙ ВИПУСК "ЩОТИЖНЕВИК ЕКСПОРТЕРА"

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів господарювання області у сфері започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації підготовлено випуск «Щотижневик експортера».

У «Щотижневик експортера» в зручному вигляді представлена різноманітна інформація та заходи, які сформовані за найбільш цікавими тематичними напрямами зовнішньоекономічної діяльності:

Щодо перспектив експорту окремих видів продукції до Туреччини

Українські виробники отримали можливість постачати на ринок Туреччини додаткові обсяги аграрної продукції. Це стало можливим завдяки окремим рішенням Уряду Туреччини щодо збільшення квот і зменшення ввізного мита.

Зокрема, серед них рішення щодо імпорту в рамках тарифної квоти продукції тваринництва у відповідних обсягах із застосовуванням нульових ставок. Іншим Рішенням Кабінету Міністрів Турецької Республіки було застосовано знижені митні ставки на окремі імпортовані товари тваринницького та агропромислового комплексу.

В області реалізовуються різні заходи щодо попередження насильства в сім’ї

Основні напрямки роботи із попередження насильства в сім’ї на Луганщині розглядалися на засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

Конкурс на модернізацію Єдиного державного веб-порталу відкритих даних data.gov.ua

Фонд Східна Європа в рамках проекту USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» оголошує відкритий конкурс на модернізацію Єдиного державного веб-порталу відкритих даних data.gov.ua

На європейській першості з сучасного п’ятиборства луганчани вибороли п’ять медалей

У Харкові завершився чемпіонат Європи з сучасного п’ятиборства серед ветеранів.

До складу нашої національної збірної увійшли два спортсмена з Луганщини – Ігор Мазур та Станіслав Коваль.

Першість виявилася надзвичайно видовищною і була високо оцінена членом Ради Майстрів UIPM Шерен Салех.

Так, в індивідуальному заліку у віковій категорії 40+ срібну медаль виборов Ігор Мазур. Крім цього, в міксті Ігор у парі зі спортсменкою із Латвії став чемпіоном Європи з результатом 1365 очок.

Ансамбль пісні і танцю «Радани» продовжує свою творчу подорож у рамках обласної культурно-мистецької акції «Український формат»

Ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії знову дарує свої творчі вітання. Цього разу творча команда у складі працівників Центра навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва та артистів Луганської обласної філармонії завітали до смт. Білолуцьк Новопсковського району та смт. Борівське, що на Луганщині та привезли до містечок всесвітньо відомий конкурс Караоке, що вже котрий раз проводиться в рамках обласної культурно-мистецької акції «Український формат» за ініціативи очільника області Юрія Гарбуза.

Оголошено конкурс міні-ініціатив з підтримки соціальної єдності та примирення в Луганській та Донецькій областях

Програма розвитку ООН в рамках реалізації Програми відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Швеції та Швейцарської Конфедерації оголошує конкурс міні-ініціатив для груп активних громадян, що брали участь у візитах для Луганської та Донецької областей за підтримки ПРООН з підтримки соціальної єдності та примирення. Кінцевий термін подачі заявки – 30 жовтня 2017 р.

Метою конкурсу є підтримка міні-ініціатив, направлених на вирішення спільних проблем територіальних громад Луганської та Донецької областей шляхом заходів та механізмів з соціальної єдності та примирення.

Зоні АТО передано 30 % від усіх частот, що є в користуванні по Україні

Про основні здобутки Міністерства інформаційної політики України у сфері розвитку та відновлення мовлення на Сході України в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення повідомила перший заступник Міністра Еміне Джапарова.

Зокрема, побудовані дві телерадіокомунікаційні вежі у місті Краматорськ Донецької області та у селі Бахмутівка Луганської області.

Зоні АТО передано 30 % від усіх частот, що є в користуванні по Україні

Про основні здобутки Міністерства інформаційної політики України у сфері розвитку та відновлення мовлення на Сході України в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення повідомила перший заступник Міністра Еміне Джапарова.

Зокрема, побудовані дві телерадіокомунікаційні вежі у місті Краматорськ Донецької області та у селі Бахмутівка Луганської області.

Європейським інвестиційним банком погоджено ремонт у Красноріченській школі

У рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» Європейським інвестиційним банком погоджено договори до початку робіт з реалізації двох з 96-ти проектів, затверджених постановою  Кабінету Міністрів України від 25.11.2015 № 1068.

Один з них – проект від Луганської області «Капітальний ремонт (заміна) віконних блоків та дверей будівлі Красноріченської загальноосвітньої школи I-III ступенів, смт Красноріченське Кремінського району Луганської області» загальною вартістю 1,2 млн гривень. 

Інформація за 08.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 08.10.2017

Розпочинає роботу «гаряча лінія» для переселенців

Її головною метою буде надання оперативної довідкової інформації внутрішньо переміщеним особам та громадянам, які постраждали внаслідок подій на Сході України та незаконної анексії Криму, реагування на точкові та системні проблеми.

Щодо її роботи відбулося підписання тристороннього Меморандуму між представниками Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, ГО «Донбас СОС» і Програми «Радник з питань ВПО».

Урок 5 «TRAIN YOUR BRAIN»!

Приєднуйся до спільноти тих, хто вивчає англійську мову разом з нашою рубрикою «TRAIN YOUR BRAIN»! Урок 5

Поповнюємо свій словниковий запас на тему «Відпочинок та дозвілля».

Слово

Переклад

1

БІЗНЕС-ЗУСТРІЧ З КИТАЙСЬКИМИ ПІДПРИЄМЦЯМИ-ІНВЕСТОРАМИ

Харківська ТПП запрошує прийняти участь в бізнес-зустрічі з китайською делегацією підприємців-інвесторів, яка відбудеться 12 жовтня 2017 року у конференц-залі Харківської ТПП (пр-кт Московський, 122Б).

Зустріч буде націлена на розвиток та розширення співробітництва між Україною та Китаєм.

КНР проводить активну інвестиційну діяльність, найбільш затребувані напрямки для спільної діяльності – сфера будівництва та будівельних матеріалів, енергоресурсів, інноваційних технологій, сільськогосподарський сектор, ІТ-послуги, наука, освіта.

UKRAINIAN BRANDS D.C. SUMMIT У ВАШИНГТОНІ

12 жовтня 2017 року Посольство України в США разом з Українським союзом промисловців та підприємців, а також американською торговою асоціацією Food Marketing Institute організовують Ukrainian Brands D.C. Summit.

У Саміті візьмуть участь українські виробники продуктів харчування, які зацікавлені у виході та просуванні продукції власного виробництва на американському ринку.

ТРЕНІНГ «ЕКСПОРТНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ТОРГОВЕ ФІНАНСУВАННЯ»

Експортна діяльність та торгове фінансування (просунутий рівень) для малих та середніх підприємств — це триденний тренінг, спеціально розроблений для того, щоб допомогти існуючим експортерам оцінювати та виходити на нові ринки, одночасно гарантуючи, що платіжні методи можуть бути вигідними для підтримки експорту та забезпечать його зростання. Тренінг проходитиме в Чернігові 30 жовтня — 1 листопада в конференц-залі “Парк-готелю “Чернігів”, вул. Шевченка, 103-а.

Це відновлення справедливості – Президент підписав Закон щодо пенсійної реформи

Президент Петро Порошенко в присутності Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

Президент підписав Закон, яким створюються умови для мирного врегулювання ситуації на Донбасі

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 2167—VIII «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», ухвалений Верховною Радою 6 жовтня.

Новини АТО: на Луганщині ворог застосував заборонені міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Кримське і Трьохізбенка Новоайдарського району шість разів відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По позиціях наших захисників поблизу міста Попасна, сіл Катеринівка та Новоолександрівка тричі били з протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У Сєвєродонецьку проведено семінар щодо надання первинної правової допомоги на лінії розмежування органами місцевого самоврядування переселенцям та особам, які постраждали у ході конфлікту

5 жовтня 2017 року представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації взяли участь у тренінгу для представників органів місцевої влади Білокуракинського, Марківського, Новопсковського Старобільського районів за темою: «Надання первинної правової допомоги на лінії розмежування органами місцевого самоврядування внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали у ході конфлікту на Сході України», що був проведений за підтримки Норвезької Ради у справах біженців.

 

На засіданні обласної ради із правової освіти населення звітували про роботу щодо попередження насильства в сім’ї на Луганщині

6 жовтня 2017 року в Луганській облдержадміністрації під головуванням заступника голови ОДА Ольги Лішик відбулося засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Порядком денним засідання передбачено розгляд питання щодо основних напрямків роботи із попередження насильства в сім’ї на Луганщині. Із цієї теми вступила заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець.