Архів новин

11 октября 2017

Нам потрібні патріотичні вмотивовані професійні вчителі, – Юрій Гарбуз

11 жовтня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з учасниками спільного засідання Ради ректорів (директорів) Українського відкритого університету післядипломної освіти, Науково-методичної ради Університету менеджменту освіти та працівників закладів освіти області.

Довіра, партнерство і підтримка на міжнародній арені є запорукою миру в регіоні, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 11 жовтня, у Краматорську голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз обговорив актуальні для Луганщини безпекові та гуманітарні питання.

У Сєвєродонецьку проведені змагання Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки»

11 жовтня 2017 року на базі навчально-тренувального полігону Головного управління ДСНС України у Луганській області відбулись змагання Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

 

У Старобільському районі проводиться другий тренінг для прийомних батьків та батьків-вихователів

Сьогодні на Луганщині у 13 дитячих будинках сімейного типу та 87 прийомних сім’ях знайшли сімейний затишок 253 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.

 

На Луганщині відроджено проведення профорієнтаційних конкурсів обласного значення

На базі Вищого професійного училища № 92 м. Сєвєродонецька сьогодні, 11 жовтня, відбувся обласний профорієнтаційний конкурс «Вернісаж професій», де були презентовані професійно-технічні навчальні заклади Луганської області, їх досягнення та здобутки.

За програмами Держмолодьжитла цього року забезпечено житлом 102 сім’ї учасників АТО

У рамках усіх програм Держмолодьжитла цього року забезпечено житлом 102 сім’ї учасників АТО. Якщо за 2015-2016 роки 53 родини учасників антитерористичної операції отримали власне житло за програмами Фонду, то вже за дев’ять місяців цього року – майже удвічі більше. А загалом таких родин налічується вже 155. Про це повідомив голова правління Фонду Сергій Комнатний, коментуючи основні показники роботи установи за 9 місяців 2017 року.

У Мінрегіоні розглянуть зміни у новий проект містобудівного ДБН до розділу 9 «Соціальна інфраструктура»

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з іншими відомствами, фахівцями, експертами та громадськістю продовжує розгляд нового проекту важливого містобудівного ДБН за розділами.

У Мінрегіоні відбудеться відкрите громадське обговорення розділу 9 «Соціальна інфраструктура».

Мета перегляду ДБН – його удосконалення відповідно до сучасних норм та врегулювання проблемних питань стосовно відхилень від державних будівельних норм.

 

Виступ Президента України на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи

 Виступ Президента України та привітання у зв’язку з обранням на високий пост Президента Парламентської асамблеї Ради Європи. Візит Президента України до Асамблеї.

Геннадій Зубко запропонував створити оперативний загін з ліквідації НС на сході України

Якісна й сучасна система управління та координації завжди рятує багато життів в умовах надзвичайних ситуацій. Такою завжди є робота центрального та регіональних штабів ДСНС України. Про це повідомив на свої сторінці у FB Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Зважаючи на зростання ризиків виникнення надзвичайних ситуацій в Донецькій і Луганській областях, постійну небезпеку на лінії зіткнення та в зоні АТО, запропонував на Уряді створити додатковий загін оперативного реагування», — зазначив Геннадій Зубко.

Відсьогодні розпочато осучаснення пенсій

Сьогодні, 11 жовтня, набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», який дає старт пенсійній реформі.

Відповідно до Закону, підвищення пенсій для громадян України розпочато з 1 жовтня, інформує Міністерство соціальної політики.

Таким чином, будуть перераховані та осучаснені всі раніше призначені пенсії за єдиними правилами обрахунку, незалежно від того, у якому році була призначена пенсія за матеріалами пенсійних справ, зокрема, із використанням таких показників:

Департамент фінансів провів нараду з питань формування місцевих бюджетів на 2018 рік

11 жовтня 2017 року начальники фінансових управлінь Луганської області та працівники, відповідальні за планування бюджету, прийняли участь у нараді під головуванням директора Департаменту фінансів Т. В. Анікієвої та радника голови обласної державної адміністрації Ю. І. Балкового.

Про визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень голови обласної державної адміністрації

У зв’язку з набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від 07 червня 2017 року № 394 «Про внесення змін у додаток до  постанови  Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», нормативно-правові акти обласної державної адміністрації приведенні у відповідність до вимог чинного законодавства.

Запрошуємо долучитися до інформаційної кампанії «Я – ГРОМАДА!» щодо проведення реформи децентралізації

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу реалізує ініціативу з підтримки реформи децентралізації.

В рамках цієї програми у жовтні в Донецькій та Луганській областях буде проведено інформаційну кампанію «Я – ГРОМАДА!»

Проект має підвищити рівень обізнаності жителів регіону щодо позитивних змін та результатів реформи децентралізації, роз’яснити суть реформи та заохотити до об’єднання й співпраці усі зацікавлені сторони: місцеву владу, громадські організації, бізнес, медіа та активних громадян.  

4-Й БІЗНЕС-ФОРУМ СХІДНОГО ПАРТНЕРСТВА: ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА, ЯК ІННОВАЦІЙНЕ СЕРЕДОВИЩЕ ДЛЯ ПРОЗОРОГО БІЗНЕСУ БЕЗ КОРДОНІВ

26 - 28 жовтня 2017року у м.Таллінн (Естонія) за адресою: Готель Hilton Tallinn Park 5*, Kreutzwaldi 23, відбудеться 4-й бізнес-форум східного партнерства: цифрова економіка, як інноваційне середовище для прозорого бізнесу без кордонів.

Забезпечення лікувально-профілактичних закладів області імунобіологічними препаратами (вакцинами) в поточному році

Всі імунобіологічні препарати (вакцини) до лікувально-профілактичних закладів області надходять централізовано (з державних закупівель) через МОЗ України, яке закуповує їх через Міжнародний фонд «ЮНІСЕФ».

В теперішній час лікувально-профілактичні заклади області отримують імунологічні препарати за заявками на 2016 рік, а за заявками на 2017 рік очікується надходження імунологічних препаратів не раніше ніж восени 2018 року.

В теперішній час, в наявності на обласному складі (Луганська обласна дитяча клінічна лікарня, м Лисичанськ) є наступні вакцини, з тривалим терміном дії:

Наш спортсмен – чемпіон всеукраїнських змагань з легкої атлетики

У місті Дніпро завершився командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2002 років народження та молодше.

За медалі змагалися і легкоатлети з Луганської області. Золоту медаль з бігу на 2000 м виборов Руслан Світличний.

Крім цього, до п’ятірки кращих в стрибках у довжину увійшов луганчанин Тимур Василенко, який став четвертим.

До десятки найсильніших у дисципліні метання молоту увійшла наша Віра Орлова. Вона стала сьомою та встановила особистий рекорд – 30 м 55 см.

Вітаємо луганських спортсменів!

Виплата підвищених пенсій розпочинається відсьогодні, – Володимир Гройсман

Закон України про підвищення пенсій, ухвалений Верховною Радою та підписаний Президентом України, набрав чинності, і з сьогоднішнього дня, 11 жовтня, розпочинається процес нарахування та виплат осучаснених пенсій. Про це під час засідання Уряду повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сьогодні набрав чинності і вступив у силу закон. Ми розпочинаємо процес виплат вищих пенсій. Вся система готова», – сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що запроваджується нова система, яка дозволить людям «отримувати справедливі пенсії».

На Луганщині знешкоджено артснаряди Другої світової війни та озброєння бойовиків

Протягом двох діб до Служби порятунку «101» надішли повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової війни.

Так, 9 жовтня, мешканцем села Новокраснянка Кремінського району під час проведення земельних робіт знайдено артилерійський снаряд калібру 76 мм, а поблизу Малорязанцеве Попаснянського району боєприпаси: «ВОГ-17» – 121 шт., «ВОГ-25» – 3 шт., «РПГ-18» – 1 шт. та артилерійський снаряд калібру 45 мм.

Інформація за 10.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 10.10.2017

На Сватівщині локалізують спалах АЧС

Вчора, 10 жовтня, в особистому підсобному господарстві громадянина в селі Коржове Сватівського району було зареєстровано загибель свиней.

При дослідженні відібраного біологічного матеріалу Дніпропетровською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС).

СНУ ім. В. Даля може підключитися до розробки спільних проектів України і Литви

Україна та Литва проведуть спільні дослідження за 11 науково-дослідними проектами у 2018-2019 роках, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Відповідний Протокол було підписано під час Сьомого засідання українсько-литовської комісії зі співробітництва у сфері науки та технологій, що відбулося у м. Вільнюсі.

Окрім 11 основних проектів також затвердили два резервних, які фінансуватимуться Україною та Литвою у разі надходження додаткових коштів або відмови від виконання якогось з основних проектів.

Новини АТО: на Попаснянщині зазнав поранень наш захисник

10 жовтня внаслідок ворожого обстрілу у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району зазнав поранень наш захисник.

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району тричі  вівся обстріл з автоматичних, протитанкових і ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також зі стрілецької зброї.