Архів новин

03 октября 2017

Пауерліфтери Луганської області – на п'єдесталі всеукраїнських змагань

У Луцьку відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед різних вікових категорій. У ньому взяли участь і представники Луганської області, які привезли низку нагород.

Так, серед юніорок у ваговій категорії 47 кг бронзовою призеркою стала Анастасія Данілова (м. Рубіжне), а Юлія Григоренко (м. Сєвєродонецьк) завоювала золото у в/к 72 кг.

Серед дівчат у в/к 47 кг Наталія Череменко (м. Старобільськ) виборола срібло. Ще одне срібло у представниці з м. Рубіжного Аніти Колесник (в/к 63 кг).

На Луганщині розпочато термомодернізацію сільської школи

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області надав дозвіл на капітальний ремонт навчального закладу у Троїцькому районі.

Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів розташована в селі Розпасіївка на вулиці Молодіжна, 4. Замовником виконання будівельних робіт є відділ освіти Троїцької районної державної адміністрації Луганської області.

Під час ремонту запланована термомодернізація старого приміщення сільської школи. Зокрема, будуть здійснені роботи з посилення віконних блоків, стін, утеплення фасадів, фундаментів, цокольних стін тощо.

ЖКГ Луганщини готове до опалювального сезону, – брифінг

Про підготовку житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років сьогодні, 3 жовтня, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства  облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він зазначив, що наразі область виконала задачі Уряду з підготовки до опалювального сезону – на 1 жовтня цей показник на Луганщині складає 99,9 %.

Юрій Гарбуз: Енергобезпека та стабільна робота підприємств Луганщини – це питання національної безпеки України

Сьогодні мирна акція протесту зібрала на площі Перемоги Сєвєродонецька представників трудових колективів ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», ПАТ «Лисичанськвугілля», ПАТ «Луганськгаз», ДП «Первомайськвугілля».

Заощаджуємо тепло і газ

​1. Тепловий лічильник в квартирі, що підключена до центрального опалення, дає змогу відслідкувати скільки тепла ви отримали та платити тільки за цю кількість.
2. Термостатичний вентиль на радіатор дозволить контролювати температуру в будинку, квартирі чи окремій кімнаті.
3. Розмір опалювального приладу повинен відповідати розміру приміщення, що отоплюється і його слід вимикати, якщо нікого немає в будинку.
4. Опалювальні прилади та радіатори будуть більш ефективними, якщо їх не затуляти меблями, важкими шторами, одягом чи декоративними панелями.

Заощаджуємо електроенергію

1. Вимикати світло, якщо ніхто не знаходиться у кімнаті.
2. Використовувати енергоефективні лампочки. Варто встановити світлодіодні (LED) енергозберігаючі лампочки, які не містять шкідливих речовин.
3. Датчики руху – можливість заощаджувати електроенергію, коли вона не потрібна. У багатоквартирних будинках їх варто встановити у коридорах, під’їзді, на сходах та інших місцях спільного користування. У приватному будинку – біля дверей та на подвір’ї.

МЕДОВИЙ ФОРУМ «УКРАЇНА МЕДОВА І СВІТ»

18 жовтня 2017 року Торгово-промислова палата України спільно з ГО «Всеукраїнське Братство Бджолярів України» за підтримки Київської обласної державної адміністрації та Посольства Франції в Україні проводить осінній діловий форум «Україна медова і світ».

У Білокуракинському районі центр зайнятості та соціальні служби зустрілися із усиновителями, опікунами та прийомними батьками

Усе починається з дитинства – усі наші злети і падіння беруть свій початок саме у дитинстві. Якщо дитина огорнута піклуванням та любов’ю – це запорука її майбутнього благополуччя. На сьогодні в Україні 12 тис. дітей не мають змоги сказати «мама» або «тато», відчути тепло материнського піклування та любові. Державна політика України спрямована на те, щоб кожна дитина в нашому суспільстві мала свою родину, а не виховувалася в інтернатах та дитячих будинках. Діти – це майбутнє кожного з нас та запорука успішності розвитку країни.

Питання підготовки енергосистеми області розглянуто на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС

Сьогодні, 3 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Питання, винесене на розгляд комісії, – стан підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 року енергетичної системи області.

Зменшення втрат тепла шляхом утеплення

Утеплення огороджувальних конструкцій. Огороджувальні конструкції – це стіни, фундаменти, стелі, горища, підвали тощо. Використовуйте для їхнього утеплення такі матеріали, як пінополістирол, екструзійний пінополістирол, мінераловатні плити, базальтові плити, енергозберігаючі фарби. Непоганий варіант – спеціальні кількашарові системи утеплення.

Юрій Гарбуз привітав колектив Деркульського кінного заводу із 250-річчям

Святкові заходи з нагоди 250-річчя заснування філії «Деркульський кінній завод № 63» ДП «Конярство України» відбулися 30 вересня, у Біловодському районі.

Одне з найстаріших агропідприємств України з ювілеєм привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Зустріч з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста

02.10.2017 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та заступника директора Департаменту – начальника управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтина Мєшкова з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), а саме: Лоренцо Редальє – головою суб-делегації та Катериною Дегтярьовою – помічником керівника підрозділу.

СБУ заблокувала постачання та реалізацію на Луганщині контрафактних цигарок та алкоголю

Співробітники Служби безпеки України спільно з фіскальною службою під процесуальним керівництвом прокуратури блокували постачання та реалізацію на Луганщині контрафактних цигарок та алкоголю.

Як працюватиме оновлений Нацперелік – роз’яснення

Національний перелік основних лікарських засобів – це перелік безпечних ліків із доведеною ефективністю, які держава гарантуватиме пацієнту безкоштовно.

27 вересня з ініціативи Міністерства охорони здоров’я Кабмін ухвалив рішення про відтермінування до 1 січня 2018 року вимоги щодо закупівель та відпуску на пільгових умовах або безоплатно лікарських засобів за оновленим Нацпереліком. Відповідна постанова оприлюднена на урядовому порталі: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=250308012

1 жовтня стартувала реєстрація на конкурс «Учитель року-2018»

1 жовтня 2017 року розпочалась реєстрація учасників всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018». Зареєструватись можна до 22 жовтня за посиланням, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Конкурс проводитимуть у чотирьох номінаціях: «Українська мова та література», «Німецька мова», «Фізика» і «Фізична культура».

Новини АТО: у напрямку Кримського застосовувались міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування три рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема у напрямку села Кримське Новоайдарського району двічі відкривався вогонь з 82-мм мінометів.

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська використовувалися протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, а також стрілецька зброя.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.