Архів новин

06 октября 2017

Оголошення

11 жовтня 2017 року в Луганській облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місто проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  10:00.

Перспективи децентралізації публічного адміністрування розглянули в облдержадміністрації

Сьогодні, 6 жовтня, у Сєвєродонецьку відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Децентралізація публічного адміністрування в умовах інтеграції України до Європейської спільноти: проблеми та перспективи».

До уваги підприємців!

З метою стимулювання експорту та розширення послуг для підприємців створені та діють міжнародна Австрійська програма партнерства «Україна-Австрія: експорт у країни ЄС» із стажуванням у Відні та Служба старших експертів (SES, Бонн), яка надає експертну допомогу в усьому світі з метою сприяння співпраці та розвитку.

Увага! Брифінг Голови Служби безпеки України Василя Грицака

У суботу, 7 жовтня, о 15.00, у прес-центрі СБУ (вул. Володимирська, 35) відбудеться брифінг Голови Служби безпеки України Василя Грицака щодо злочинів російських військових «#ихтамнетов» у збройних конфліктах по всьому світу.

Акредитація журналістів за тел.: 255-51-86, 256-99-08.

Прес-центр СБ України

#ихтамнет_м0209

- See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/3981#.Ow4D3n5T.dpbs

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 1.163,7 тис. грн.

У Києві відбудеться Другий український форум Шовкового шляху

16 листопада 2017 року у Києві (вул. Набережно-Хрещатицька, 1, FAIRMONT GRAND HOTEL) відбудеться Другий український форум Шовкового шляху.

Організатором заходу виступає Громадська організація NGO SilkLink за підтримки Адміністрації Президента України, Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою, Міністерства закордонних справ України та Посольства України в КНР.

Юрій Гарбуз доручив виділити членам сімей загиблих учасників АТО Луганщини по 5 тисяч гривень

Сьогодні, 6 жовтня, відбулось засідання обласної комісії з надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету на якому за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза вирішено виділити кошти членам сімей загиблих учасників АТО та інвалідам війни, інвалідність яких пов'язана з пораненням, отриманим під час безпосередньої участі в АТО.

Маріуполь запрошує на Бізнес-форум “Business4Women”

Запрошуються жителі Донецької та Луганської областей, які мають досвід в бізнесі або тільки хочуть розпочати підприємницьку діяльність, представники органів влади, неурядових громадських організацій та бізнес-асоціацій, наукових та аналітичних центрів, міжнародних організацій та фондів, студенти вищих навчальних закладів.

Вереснева виїзна акція «День підприємця» на Новопсковщині завершена: центр зайнятості підбиває підсумки

Наприкінці вересня спеціалісти Новопсковського районного центру зайнятості провели останній захід у рамках вересневої виїзної акції з використанням МЦЗ «День підприємця» на території Павленківської та Новобілянської сільських рад.

 

Загалом, за період акції, Новопсковський мобільний центр зайнятості відвідав 8 населених пунктів, серед яких с.Можняківка, с.Новобіла, с.Закотне, смт.Білолуцьк, с.Кам’янка, с.Новорозсош, с.Павленкове, с.Піски.

 

Отруєння грибами небезпечне для життя

У 2017 році проходження грибного сезону в Україні відзначилось збільшенням випадків отруєнь дикорослими грибами. Найбільша кількість отруєнь припала на вересень. Аналіз, проведений Українським центром з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України, свідчить, що в Україні на 1 жовтня було зареєстровано 157 випадків харчових отруєнь, що викликані дикорослими грибами, з кількістю постраждалих 242 особи (з них 13 летальних випадків). Серед потерпілих зареєстровано 43 дитини (5 з яких померли). Всі випадки були зареєстровані у побуті. 

Естонський досвід побудови громадянського суспільства вивчали представники Луганщини

Делегація Луганської області у рамках Програми ПРООН «Відновлення та розбудова миру» за проектом «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» з навчальним візитом завітала до Естонської Республіки. До її складу увійшли співробітники Луганської облдержадміністрації, райрад, райдержадміністрацій, голови громадських рад і представники громадськості.

Оголошено всеукраїнський конкурс мультимедійних проектів

Метою щорічного ІХ Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів «Врятувати від забуття» є підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, подолання історичних міфів.

Його організатором виступає Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України у співпраці із центральними та місцевими органами влади, Київським міським будинком учителя. Також в організації заходу беруть участь представники Інституту історії України НАН України, Кабінету Міністрів України, Спілки письменників України.

Інформація за 05.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 05.10.2017

УКРАЇНСЬКО-МАЛЬТІЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

17 жовтня 2017 року в ТПП України (конференц-зала «Колізей», 4-й поверх) відбудеться Українсько-Мальтійський бізнес-форум в рамках державного візиту Президента Республіки Мальта М. Л. Колейро Прека до України.

Програма заходу включає пленарну частину, у якій будуть висвітлені стан, перспективи та пріоритетні напрямки українсько-мальтійського економічного та інвестиційного співробітництва, умови та переваги ведення бізнесу в Україні та Мальті. За програмою під час Форуму також відбудуться В2В переговори між представниками ділових кіл України та Мальти.

Про розвиток первинної медико-санітарної допомоги в області в період до 2020 року.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуза Ю.Г.,  в рамках розробки стратегії розвитку міст та районів області на період до 2020 року,  Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації разом з Луганським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» та національним експертом програми U-LEADпровели  семінар, на який були запрошені голови об’єднаних територіальних громад, заступники голів міських (районних) рад, адміністрацій та головні лікарі центрів первинної медико-санітарної

Сєвєродончани вибороли золото на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування

У Києві завершилися чемпіонат та кубок України зі спортивного орієнтування, де Луганщину представляли вихованці ДЮСШ № 3 Сєвєродонецька.

Вони змагалися, відповідно до регламенту, у спринті, на середній дистанції та у змішаній естафеті.

Вже у перший день Поліна Котляр та Олена Костіна вибороли золоті медалі у вікових категоріях 18 та 35 років.

На середній дистанції вони увійшли до п’ятірки кращих, посівши 3-є та 5-е місця, відповідно. Крім цього, у змішаній естафеті, яка відбулася у третій день, наші спортсмени стали п’ятими.

На Луганщині відремонтують ще два навчальних заклади

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області зареєстровано декларації про початок будівельних робіт на двох соціальних об’єктах області.

Так, у Сватівському районі в селі Оборотнівка по вул. Михайлівська, 38  розпочато реконструкцію (термомодернизацію) будівлі навчально-виховного комплексу «Оборотнівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад». Загальна площа об’єкту становить 1153,0 м².

Луганську область із моніторинговим візитом відвідала Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми ГРЕТА

05 жовтня 2017 року Луганську область із моніторинговим візитом відвідала Група експертів Ради Європи з протидії торгівлі людьми ГРЕТА.

 

Новини АТО: на Луганщині противником знову застосовувалися міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Лопаскине та Кримське Новоайдарського району тричі відкривався вогонь з 82-мм мінометів і протитанкових гранатометів.

По позиціях наших захисників напрямку смт Станиця Луганська і села Валуйське били з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

Сили АТО були вимушені відкрити вогонь у відповідь.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.