Архів новин

04 октября 2017

Зустріч з представниками неурядової медичної гуманітарної асоціації «Лікарі без кордонів»

02.10.2017 у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, заступника директора Департаменту – начальника управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтина Мєшкова та головного спеціаліста з моніторингу державних і регіональних програм та з питань ліцензування медичної діяльності відділу з організації надання медичної допомоги дорослому населенню управління з організації нада

04-06 жовтня 2017 року в місті Кремінна відбудеться виїзний семінар-нарада за темою «Стратегія розвитку культури Луганщини в умовах децентралізації»

04-06 жовтня 2017 року в місті Кремінна відбудеться виїзний семінар-нарада за темою «Стратегія розвитку культури Луганщини в умовах децентралізації».

У семінар-нараді візьмуть участь працівники Управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, керівники відділів культури міськрад, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, обласних закладів культури.

Протягом трьох днів учасники семінар-наради обговорюватимуть актуальні проблеми розвитку сфери культури, що виникають у рамках проведення децентралізації.

Відшкодування втрат на 7,7 млн гривень забезпечили аудитори Луганщини за 9 місяців 2017 року

Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж січня-вересня цього року забезпечило усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 7,7 млн гривень.

До правоохоронних органів державні аудитори передали 11 матеріалів, за  якими правоохоронці розпочали шість досудових розслідувань, вручили три письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. 

За скоєні фінансові порушення 22 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Стан підготовки Сєвєродонецької ТЕЦ до опалювального сезону на контролі обласної влади

Сьогодні, 4 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів виїзну нараду на ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», де розглядалися підсумкипідготовки до опалювального сезону 2017-2018 років.

Також у заході взяв участь директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай.

Забезпечити законність, відродити довіру, – Юрій Гарбуз привітав юристів з професійним святом

Юристів області з нагоди професійного свята, яке відзначатиметься наступної неділі, сьогодні, 4 жовтня, привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Наразі перед усією Україною стоять значні виклики щодо збереження державності, територіальної цілісності, законності, верховенства права. Вони значною мірою лягають на плечі юристів. Тож, ваша ефективна злагоджена робота – гарантія єдності та незалежності усієї нашої держави.

Аудитори Луганщини попередили порушень у сфері закупівель на 250 млн гривень за 9 місяців 2017 року

Протягом січня-вересня 2017 року Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області на підставі інформації, оприлюдненої в електронній системі публічних закупівель, проаналізувало 33 процедури закупівель на загальну суму 688 млн гривень.

Завдяки своєчасним фаховим рекомендаціям аудиторів відмінено конкурсні торги за трьома процедурами закупівель на суму 11 млн гривень.

Крім того, забезпечено попередження фінансових порушень на суму 239 млн гривень шляхом розірвання семи укладених з порушеннями договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг.

Юрій Гарбуз обговорив з латвійською делегацією напрями співробітництва

Сьогодні, 4 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з делегацією Латвійської Республіки.

До складу делегації увійшли радник, заступник Посла Латвійської Республіки в Україні Ірена Путниня, аташе з питань оборони Латвійської Республіки в Україні, полковник Ерікс Нагліс, головний капелан Національних збройних сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіньш, директор Центру молодої гвардії та інформації Міністерства оборони Латвійської Республіки, підполковник Айвіс Мірбахс.

Про санітарно-епідеміологічну ситуацію в області йшлося на брифінгу

Стосовно цього питання на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації виступив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Володимир Єсипов.  

Він нагадав, що 90 % інфекційних захворювань передається через питну воду та харчові продукти. Тому важливо в яких умовах ці продукти зберігаються та реалізовуються, чи проходять продавці своєчасно медогляд тощо.

Інформація за 03.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 03.10.2017

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 14, з них:

у житловому секторі – 3;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 11;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Уряд забезпечить виплати підвищених пенсій вже в жовтні

3 жовтня Верховна Рада України підтримала Урядову пенсійну реформу і ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 6614. Після підписання документу Президентом Уряд зможе розпочати виплати підвищених пенсій. Тобто, вже в жовтні пенсіонери отримають підвищені пенсії.

Кожен з вас є прикладом для багатьох поранених українських воїнів – Президент українським призерам «Ігор Нескорених»

Президент Петро Порошенко привітав членів національної збірної команди – призерів ІІІ міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» у Торонто (Канада). «Ми дуже вболівали за вас, тримали кулаки і раділи кожній перемозі. І на сьогоднішній день наша зустріч – коли ви вже з медалями», – сказав Петро Порошенко під час зустрічі зі спортсменами.

Президент нагородив членів української збірної – призерів «Ігор Нескорених»

Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами українських ветеранів – учасників національної збірної команди, що брали участь у ІІІ міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» та особисто вручив нагороди спортсменам.

«ПРАКТИКУМ З ЕКСПОРТУ ТА ДОКУМЕНТАРНІ ОПЕРАЦІЇ»

Центр підтримки бізнесу м.Кропивницький на базі Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати запрошує Вас 11-13 жовтня взяти участь у тренінгу "Практикум з експорту та документарні операції", що входить до циклу тренінгів з розвитку експорту.

Якщо ви маєте намір поліпшити свої навики керування експортними операціями та прийняття поінформованих рішень щодо оцінки ринків та управління ризиками під час здійснення платежів рекомендуємо долучитися до учасників тренінгу.

Новини АТО: на Новоайдарщині поранено військовослужбовця

Вчора, 3 жовтня, внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї у напрямку села Трьохізбенка Новоайдарського району зазнав поранень наш захисник.

Крім того, у напрямку зазначеного населеного пункту чотири рази відкривався вогонь з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Сили АТО були вимушені відкривати вогонь у відповідь.

 

Свято осені в Луганській обласній дитячій клінічній лікарні

У стародавніх слов’ян  вересень називався літопроводцем - проводами літа, кінцем аграрного циклу,  початком нового року, новоліття. І нехай зараз в календарі немає ніякої знаменної дати, але чому б не влаштувати свято на честь, наприклад, настання Осені? Саме в ці теплі вересневі дні, які ще називаються «бабиним літом», працівники Луганської обласної дитячої клінічної лікарні відзначили 29 вересня 2017 року свято осені конкурсною програмою в імпровізованому арт-кафе «Золота осінь».