Архів новин

10 октября 2017

У Сєвєродонецьку військові проводять уроки мужності

Військовослужбовці Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва в місті Сєвєродонецьк оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» з нагоди Дня захисника України проводять низку зустрічей зі школярами.

Один з таких заходів за участі офіцерів Збройних Сил України відбувся у Сєвєродонецькій загальноосвітній середній школі № 12.

Запрошуємо представників громадських організацій, які працюють у сфері запобігання корупції

25 жовтня о 12:00 в залі засідань облдержадміністрації відбудеться семінар-тренінг представників Національного агентства з питань запобігання корупції на тему «Конфлікт інтересів та пов’язані з ним обмеження» для представників громадських організацій, які працюють у сфері запобігання та протидії корупції в Луганській області. Захід проводитиметься за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

«Циміки» Луганщини відзвітували про свою діяльність на брифінгу для ЗМІ

Також у рамках сьогоднішнього брифінгу для ЗМІ у облдержадміністрації начальник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва м. Сєвєродонецьк Олександр Корнейчук розповів про роботу Групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ».

Спільні зусилля громадських активістів та обласної влади направлено на деміфілогізацію НАТО, – брифінг

Сьогодні, 10 жовтня, у облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, де представник громадської організації «Молодіжний центр Атлантичної Ради України» та експерт зі співробітництва формату Україна – НАТО Руслан Мірошниченко поінформував про напрями інтеграції нашої держави до Північноатлантичного Альянсу.

Речник – людина у якої за плечима підготовка за форматом НАТО у Нідерландах та Великій Британії та досвід участі у миротворчих операціях в Іраку.

На Луганщині вивчали розвиток культури в умовах децентралізації

Виїзний семінар-нарада за темою «Стратегія розвитку культури Луганщини в умовах децентралізації» відбувся у місті Кремінна.

У заході взяли участь начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук,  керівники відділів культури міськрад, райдержадміністрацій, об'єднаних територіальних громад, обласних закладів культури.

Ініціатором семінар-наради виступило управління культури, національностей та релігій ОДА.

Інформація за 09.10.2017

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 09.10.2017

III МІЖНАРОДНИЙ GR ФОРУМ

11 жовтня 2017 року у КВЦ "Парковий"відбудеться ІІІ Міжнародний GR Форум.

Міжнародний GR Форум – це щорічна унікальна платформа, яка об’єднує керівників компаній, представників органів державної влади, галузевих організацій, фахівців GR, PR та маркетингу. Мета ІІІ Міжнародного GR Форуму створити умови для демократичного, прозорого та постійного діалогу між владою та бізнесом.

Очікується

400 учасників: представники влади, бізнесу, експерти, 100 представників ЗМІ

Водойми, які незаконно використовуються, повинні повернутися в обласну власність, – Юрій Гарбуз

Про здійснення заходів щодо повернення водних об’єктів до державної власності по договорам оренди земель водного фонду та водних об’єктів сьогодні на апаратній нараді доповів директор Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин ОДА Сергій Олейніков.

Представники Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги ознайомилися із досвідом роботи київських колег

5-6 жовтня 2017 року директор та психолог Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги в рамках обміну досвідом та з метою подальшої ефективної організації діяльності відвідали Центр психосоціальної допомоги ВБО «Конвіктус Україна» для жінок, які постраждали від домашнього та ґендерного насильства, що знаходиться в Київській області, а також відвідали Київський міський центр соціально-психологічної допомоги.

 

Колектив Департаменту фінансів від щирого серця вітає Анікієву Тетяну Володимирівну з призначенням на посаду директора

Колектив Департаменту фінансів від щирого серця вітає Анікієву Тетяну Володимирівну з призначенням на посаду директора. Це заслужена та закономірна, а від того по-особливому вагома і знакова подія не тільки у Вашому особистому і професійному житті, але й житті усього Департаменту. Це призначення ми вважаємо справжнім визнанням Ваших професійних здібностей та широкого досвіду у фінансовій сфері.

Перша група із 44 прийомних батьків та батьків-вихователів пройшла курси з метою підвищення виховного потенціалу

4-5 жовтня 2017 року на базі Рубіжанського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проходило навчання прийомних батьків та батьків-вихователів, організоване Луганським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із Луганським обласним відділенням Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко» та Службою у справах дітей Луганської обласної держадміністрації.

 

Україномовний сигнал приймають на тимчасово окупованій території Луганщини

Сьогодні, 10 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств.

Під час засідання директор філії ПАТ  «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція» Андрій Шаповалов доповів про доставку телевізійного сигналу до лінії розмежування та на тимчасово окуповану територію, що межує з РФ.

Запрошуємо на осінній кубок з автокросу

У неділю, 15 жовтня, у Сєвєродонецьку відбудеться осінній кубок «Авангард» з автокросу серед повнопривідних авто по пересіченій місцевості.

Початок змагань у районі піщаного кар'єру (виїзд на Луганськ) о 10.00.

Вхід вільний.

Організатором заходу є ГО «Сєвєродонецький клуб екстремального відпочинку «Авангард».

Програма змагань знаходиться за посиланням.

Учасникам можна зареєструватися тут.

Оперативна інформація щодо розмінування Луганської області

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 2,69 га місцевості у місті Сватове, смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Також розрахунками групи піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ ДСНС України (м. Ромни) було обстежено акваторію річки Сіверський Донець площею 0,5 га поблизу міста Привілля Луганської області.

Громадяни та суб’єкти господарювання отримали більше 200 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

На Луганщині створені та діють 17 центрів надання адміністративних послуг, із них: 12 районних, чотири міських та один Новопсковської селищної ради, який обслуговує об’єднану територіальну громаду.

Протягом дев'яти місяців поточного року через центри суб’єктам  господарської діяльності та громадянам надано 212,5 тис. адміністративних послуг, що в 1,6 рази більше ніж за аналогічний період 2016 року.

У середньому за місяць через центри надавалося 24 тис. адміністративних послуг. У минулому році цей показник був у 2,1 рази меншим та складав 14,5 тис.

На Попаснянщині в черговий раз працювали лікарі-волонтери

Днями до Попаснянського району завітали лікарі-добровольці Першого Добровольчого Медичного Шпиталю імені Миколи Пирогова під керівництвом віце-президента – головного лікаря Дмитра Вернигора та провідного редактора Державного управління справами Адміністрації Президента України Володимира Грішина.

Цього разу до складу лікарів-добровольців для надання медично-консультативної допомоги увійшли лікарі Київського інституту Серця кардіохірург вищої категорії Віктор Шевченко та лікар-кардіолог вищої категорії Оксана Крот, а також отоларинголог ДП «МедБуд» Юлія Паскевич.

Новини АТО: на Луганщині бойовики відкривали вогонь по всіх напрямках

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району двічі застосовувались протитанкові та автоматичні гранатомети, а також стрілецька зброя.

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська і села Валуйське ворог бив з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У напрямку села Кримське і Трьохізбенка Новоайдарського району відкривався вогонь зі стрілецької

НАЦІОНАЛЬНА ВИСТАВКА "INFOTEL-2017" У М.КОЛОМБО

За інформацією Посольства Шри-Ланки в Республіці Індія, у період з 01 по 05 листопада 2017 року у м. Коломбо відбудеться національна виставка інформаційно-комунікаційних технологій «INFOTEL-2017» за підтримки Міністерства телекомунікацій та цифрової інфраструктури і Федерації ІТ-індустрії Шри-Ланки.