Прес-центр10 жовтня 2017, 15:10

Спільні зусилля громадських активістів та обласної влади направлено на деміфілогізацію НАТО, – брифінг

Сьогодні, 10 жовтня, у облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, де представник громадської організації «Молодіжний центр Атлантичної Ради України» та експерт зі співробітництва формату Україна – НАТО Руслан Мірошниченко поінформував про напрями інтеграції нашої держави до Північноатлантичного Альянсу.

Речник – людина у якої за плечима підготовка за форматом НАТО у Нідерландах та Великій Британії та досвід участі у миротворчих операціях в Іраку.

Він нагадав присутнім, що цього року на державному рівні закріплено курс інтеграції України до структури Північноатлантичного Альянсу.

Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки», зокрема, передбачено співробітництво між органами влади та громадських організацій для розвінчання міфів щодо засад та діяльності оборонного блоку.

Тому одним із основних напрямів діяльності організації, за словами спікера, є просвітницька діяльність поміж молоді Луганщини. Обласна влада та громадські організації повинні спільними зусиллями досягати деміфологізації НАТО та інформувати про перспективи України у разі надання їй статусу держави-члена Північноатлантичного альянсу.

У планах громадського діяча створення діалогових майданчиків та розвиток проектів, які направлені на інформування про міжнародні відносини широких верств населення Луганської області.