Прес-центр9 жовтня 2017, 13:10

Оголошено конкурс міні-ініціатив з підтримки соціальної єдності та примирення в Луганській та Донецькій областях

Програма розвитку ООН в рамках реалізації Програми відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Швеції та Швейцарської Конфедерації оголошує конкурс міні-ініціатив для груп активних громадян, що брали участь у візитах для Луганської та Донецької областей за підтримки ПРООН з підтримки соціальної єдності та примирення. Кінцевий термін подачі заявки – 30 жовтня 2017 р.

Метою конкурсу є підтримка міні-ініціатив, направлених на вирішення спільних проблем територіальних громад Луганської та Донецької областей шляхом заходів та механізмів з соціальної єдності та примирення.

Сума проектної ініціативи не має перевищувати 2 тис. дол. США за поточним курсом ПРООН. Також ПРООН зберігає за собою право в подальшому розповсюджувати інформацію про результати реалізації міні-ініціатив у ЗМІ, на онлайн платформах, в соціальних мережах та заходах ПРООН з метою поширення інформації про шляхи вирішення актуальних проблем розвитку територіальних громад.

Учасниками конкурсу можуть стати активні групи громадян, журналісти, представники організацій громадянського суспільства, які брали участь у навчальних візитах, що організовувались ПРООН для мешканців Луганської та Донецької областей.

Для участі необхідно завантажити та заповнити форму проектної заявки і надіслати її на електрону адресу anna.borovaya@undp.org

Основні завдання конкурсу:

- побудова діалогу та налагодження партнерських зв’язків між представниками влади, громади та бізнесу, з наголосом на групи бенефіціарів з числа представників громадськості, закладів освіти та ЗМІ, які мають спільне бачення розвитку власної території в контексті соціальної єдності та згуртованості для вирішення спільних проблем громади та побудови миру;
- відбір проектів з подальшим їх фінансуванням за рахунок ПРООН та інших незаборонених джерел українським законодавством (можливо дофінансування бюджетних, приватних спонсорів, інших донорів) у розрахунку не більше ніж 2 тис. дол. США по відповідному поточному курсу на момент подання проекту та за правилами закупівель ПРООН.

Основними напрямами, за якими розробляються проекти, є:

- культура, просвітницька діяльність та навчання;
- підтримка ЗМІ, у тому числі й громадських;
- організація ефективної системи надання послуг населенню;
- розроблення і реалізація проектів енерго- та ресурсозбереження;
- розвиток ефективних механізмів управління на місцевому рівні;
- удосконалення процедури прийняття рішень місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування;
- удосконалення системи планування, забудови і благоустрою населених пунктів;
- удосконалення механізмів громадської безпеки;
- охорони довкілля;
- розвиток «сільського зеленого» і «зеленого» туризму;
- впровадження механізмів ефективного використання фінансових, земельних, майнових та інших ресурсів розвитку територіальних громад;
- розвиток підприємництва;
- модернізація інженерної інфраструктури в населених пунктах;
- реформування системи охорони здоров’я, освіти та соціального забезпечення на місцевому рівні;
- будь-які інші ініціативи, але доцільність яких можна обґрунтувати з точки зору теми соціальної єдності, побудови діалогу та миру.

Кінцевий термін подання проектів – 30 жовтня 2017 року.

Контактна особа: Анна Борова, anna.borovaya@undp.org