Прес-центр12 жовтня 2017, 15:10

Сєвєродонецькі школярі змагалися за звання кращих юних рятувальників

У рамках Всеукраїнського збору-змагань юних рятувальників у  Сєвєродонецьку відбувся міський етап випробувань «Школа безпеки», на якому взяли участь 18 сєвєродонецьких шкільних команд.

Учасників заходу привітала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. Вона побажала юнакам та дівчатам миру, гарних особистих та командних результатів.

«Для молоді Луганщини є важливим опанування навичок з надання першої допомоги в надзвичайній ситуації та правила поведінки з вибухонебезпечними і підозрілими предметами та під час екстрених ситуацій», – вважає вона.

На полігоні Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області протягом дня школярі вчилися надавати першу медичну допомогу: на воді, в зоні техногенної аварії та у побуті, а також потренувалися у бойовому розгортанні і орієнтувалися на місцевості.

Організатором заходу виступив Сєвєродонецький центр туризму.

За результатами змагань перше місце посіли учні середньої загальноосвітньої школи №4, друге – середньої ЗОШ №15, третє – Сєвєродонецький навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Переможців нагородили кубками, м’ячами, компасами та іншим спортінвентарем.