Прес-центр13 жовтня 2017, 15:10

Юрій Гарбуз: Передавати кошти з обласного бюджету територіям – моя принципова позиція

13 жовтня до Міловського району з робочою поїздкою завітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Очільник області взяв участь в урочистій передачі ключів трьом лікарям Міловського районного територіального медичного об’єднання і одному – з КЗ «Міловський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», які перебували у черзі на отримання житла.

На реконструкцію приміщень стоматологічного відділення Міловського РТМО під житлові квартири з обласного бюджету виділено 1499,000 тис. гривень. У поточному році реконструйовано приміщення під чотири однокімнатні квартири площею 27,0 м², 32,4 м², 38,7 м² та 41,4 м².

Серед усіх квартиру отримала і головний лікар Міловського РТМО Галина Горбаченко – врач-онколог, яка переїхала зі Старобільського району і очолила лікарню. Також сьогодні їй Юрій Гарбуз вручив медаль «За заслуги перед Міловщиною».

Слід зазначити, що спеціалістів-медиків вузького профілю в області зараз не вистачає, а тим паче – онкологів. Зокрема, укомплектованість РТМО складає 72 %.

«Вітаю новосельців і закликаю й надалі працювати для збереження життя і здоров'я земляків. Така практика дасть можливість зберегти дуже потрібні нашим районам медичні кадри, залучити молодих фахівців, покращити сферу охорони здоров'я. Лише за цей рік тільки на Міловський район було виділено більше 25 млн гривень. Це моя принципова позиція – передавати кошти з обласного бюджету територіям», – наголосив Юрій Гарбуз.

Він зауважив, що реалізація проектів розвитку територій Луганщини продовжуватиметься. Так, очікується виділення квартир для медиків, ремонт об’єктів інфраструктури і доріг, освітлення вулиць тощо.

Проект реалізовано на підтримку програми Президента України «Стратегія розвитку сільської медицини» та відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.