Прес-центр13 жовтня 2017, 12:10

Музейники Луганщини взяли участь у другому воркшопі «Музей відкрито на ремонт»

На Івано-Франківщині відбувся другий воркшоп «Сучасні методи роботи музею», до участі у якому запросили працівників музеїв Донецької та Луганської областей.

Захід є продовженням проекту «Музей відкрито на ремонт», розпочатого Мистецьким напрямком Українського кризового медіа-центру в 2016 році із залученням Слов’янського та Лисичанського краєзнавчих музеїв.

Географія учасників охопила музеї Луганщини з Кремінної, Лисичанська, Рубіжного, Старобільська, Сєвєродонецька, смт Біловодськ, Новопсков, Новоайдар, Станиця Луганська, Троїцьке.

Музейники обговорювали проблеми сфери і шляхи їх вирішення. Свої лекції представили запрошені експерти, які провели семінари від «Метод Фонду» про перетворення музею на лабораторію, про сучасне краєзнавство на прикладі роботи мистецької ініціативи ДЕ-НЕ-ДЕ, про «Музей і міф», про теорію і реальність створення експозиції.

Гості зі Сходу також відвідали Державний історико-культурний заповідник «Тустань» та Центр спадщини Вигодської вузькоколійки, обмінявшись досвідом із представниками керівництва цих установ.

Організатором проекту є Мистецький напрям Українського кризового медіа-центру за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).