Прес-центр26 жовтня 2017, 10:10

На колегії розглянуто хід виконання регіональної програми «Турбота»

Сьогодні, 26 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

Перед початком колегії очільник Луганщини підняв важливі для області питання теплопостачання і запуску ПрАТ «Сєвєродонецьке об`єднання Азот». Наразі область на 85 % забезпечена теплом. Проблемними залишаються Сєвєродонецьк і Рубіжне – ці питання вирішуються. Запуск «Азоту» заплановано на грудень: питання сировини вирішено, але поки відкритим є питання генерації.

«Попереджаю керівників територій, що підготовка і реалізація проектів ДФРР є вирішальним показником ефективності їх роботи. З деким доведеться попрощатися вже 1 січня», – наголосив Юрій Гарбуз.

Першим розглядалося питання ходу виконання Регіональної цільової програми вдосконалення та розвитку системи надання соціальних послуг в Луганській області на 2016-2019 роки «Турбота», по якому доповіла директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук. 

Програму було розроблено для удосконалення діючої системи надання соціальних послуг в області через відновлення інфраструктури.

Фінансове забезпечення заходів, передбачених цією програмою, відбувається за рахунок коштів державного, обласного, міських, районних бюджетів та інших джерел.

Програма включає перелік завдань і заходів, виконання яких дозволить зменшити соціальну напругу серед клієнтів соціальних установ шляхом підвищення якості надання соціальних послуг.

Серед основних її напрямів – правовий (підвищення рівня правової обізнаності клієнтів), соціальний (підтримка діяльності громадських організацій, відновлення обласної інфраструктури з метою надання соціальних послуг, у тому числі вузькоспеціалізованих). А також – охорона здоров’я і реабілітація (поліпшення якості медичного, соціального обслуговування осіб з інвалідністю та інших соціальних груп впровадженням інноваційних соціальних послуг на обласному та місцевому рівнях), суспільний (реалізація та проведення заходів соціалізації осіб з інвалідністю, створення позитивного іміджу таких осіб шляхом проведення культурно-масових заходів за їх участю).

Елеонора Поліщук підкреслила, що соціальні послуги стають механізмом, який максимально наближається до кожного громадянина, незалежно від віку та статусу (сім’ї з дітьми, особи похилого віку, особи з інвалідністю та інші).