Прес-центр7 травня 2019, 16:05

Цьогоріч 88 % новонароджених отримали перший документ безпосередньо в пологовому будинку, - брифінг

Про основні напрями роботи органів юстиції області у 2019 році на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповіла начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова.

Вона зазначила, що за чотири місяці на Луганщині зареєстровано 730 шлюбів. В двох відділах, які реалізують реєстрацію шлюбу за добу (це Станично-Луганський та Луганській міський відділи державної реєстрації актів цивільного стану), цією послугою скористалися 95 % осіб від загальної кількості.

За відповідний період у восьми пологових будинках, розташованих на підконтрольній Уряду території Луганщини, народилася 821 дитина. 88 % від цієї кількості отримали свій перший документ безпосередньо в пологовому будинку.

Крім того, 592 актові записи створені на підставі рішень судів щодо визнання фактів народження на тимчасово окупованій території.

Вона наголосила, що в області ефективно працює Центр виконання рішень, яких загалом в Україні лише п’ять. Із моменту відкриття у січні 2019 року вже прийнято близько 900 осіб.

Кількість виконавчих проваджень стосовно стягнення аліментів цьогоріч складає понад 11 700. Тетяна Філатова підкреслила, що законодавча робота за цим напрямом протягом останніх років сприяла посиленню захисту прав дітей. У зв’язку з цим була значно активізована і діяльність виконавчої служби.

Протягом 2019 року вже винесено 2653 постанови, що обмежують дії боржника. Серед них – заборона виїзду за кордон. Також складено 720 адмінпротоколів. Це дозволяє притягувати неплатників аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Деякі з боржників за рішенням суду вже відпрацювали.

Загалом цьогоріч стягнуто понад 22 мільйони гривень аліментів. Ця сума за чотири місяці перевищує показники 2016 року у цілому. Тобто, зі зміною законодавства значно покращилися і відповідні показники.

Щодо виконання рішень по стягненню заборгованості із виплати заробітної плати відкрито 2300 виконавчих проваджень. Найбільшими боржниками є ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» та ПАТ «Лисичанськвугілля».

За чотири місяці поточного року фактично виконано 37 % виконавчих проваджень за цим напрямом.