Архів новин

27 мая 2019

Території отримали понад 36 мільйонів держсубвенції для пільг на комунальні послуги

Місцеві бюджети Луганської області у травні отримали з державного бюджету субвенцію для надання пільг і субсидій населенню за спожиті енергоносії та комунальні послуги у загальній сумі 36 406,5 тис. гривень.

Це 100 % до бюджетних зобов’язань з пільг та субсидій населенню.

Для розрахунків за спожитий природний газ передбачено 25 135,8 тис. гривень, на послуги з теплопостачання – 8 380,4 тис. гривень,   водопостачання і водовідведення – 671,7 тис. гривень, електроенергію – 1 025,3 тис. гривень, квартирну плату та інші послуги – 1 193,3 тис. гривень.

Будьте обережними під час грози

Під час грози на відкритій місцевості не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Найбільш небезпечні з них – дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі.

Національна служба здоров’я України виплатила аптекам 45,3 мільйона за програмою «Доступні ліки» у квітні

Загалом 992 аптечних закладів-юридичних осіб уклали договір з Національною службою здоров’я України на участь в Урядовій програмі реімбурсації «Доступні ліки». Знайти аптеки-учасниці у програмі можна за посиланням: https://nszu.gov.ua/ogoloshennya-pro-ukladennya-dogovoriv/dostupni-liky/...

На відновлення навколишнього середовища Луганщини перераховано майже 18 мільйонів екоподатку

За січень-квітень 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 17 млн 864 тис. гривень екологічного податку.

З них 9 млн 533 тис. гривень зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 8 млн 331 тис. гривень надійшло до загального фонду державного бюджету.

Загалом упродовж січня-квітня 2019 року на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебуває понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Триває конкурс проектних ідей у сфері сталого розвитку за програмами Уряду Швеції та ПРООН

Спільний проект Уряду Швеції та Програми розвитку ООН «Посилене партнерство для сталого розвитку» оголошує конкурс проектних ідей у сфері сталого розвитку в Україні.

До участі запрошуються:

- місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування;
- заклади освіти;
- організації громадянського суспільства;
- бізнес-організації, які об’єдналися для вирішення проблем сталого розвитку регіону.

Завдання конкурсу:

Сьогодні — ЗНО з іноземних мов

Близько трьох тисяч абітурієнтів упродовж 150 хвилин виконуватимуть завдання сертифікаційних робіт з іспанської, німецької, французької мов.

Допуск абітурієнтів до пункту тестування триватиме з 10:15 до 10:50, початок зовнішнього незалежного оцінювання – 11:00.

Загальна кількість завдань роботи — 59. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання, — 72.

Сертифікаційна робота складається з чотирьох частин: