Архів новин

22 мая 2019

За користування надрами платники податків Луганщини перерахували майже 157 мільйонів

За січень-квітень 2019 року до зведеного бюджету України надійшло 156 млн 924 тис. гривень рентної плати за користування надрами. Це на 38,3 млн гривень більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

За цей час перераховано 6 млн 777 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання води, 1 млн 319 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та 89,1 тис. гривень рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області

Вже майже 700 мільйонів «теплих» кредитів із прогнозованих 1,1 мільярда залучено сім'ями в цьому році

Минулого тижня українські родини залучили близько 90 млн гривень «теплих кредитів» для термомодернізації будинків, зокрема:

- близько 50 млн гривень – для ОСББ;
- майже 40 млн гривень – на утеплення приватних будинків;
- понад 2 млн гривень – на твердопаливні котли.

Варто відзначити рекордну кількість ОСББ – 185 об'єднань стали учасниками Урядової програми минулого тижня.

Важкоатлети Луганщини – на п’єдесталі всеукраїнських змагань

У Чорноморську відбувся чемпіонат України серед молоді до 23 років.

Луганщину представляли 20 спортсменів, які у командному заліку серед дівчат та чоловіків посіли третє місце.

В особистій першості серед дівчат відзначились: у ваговій категорії 45 кг Надія Лєванзова з Кремінної виборола перше місце, у в/к 81 кг Тетяна Андріященко (Сватове) – друге, а Юлія Наумчук (Кремінна) – третє, у в/к 49 кг Тетяна Буднікова (Кремінна) – третє.

Четверте місце посіли Дар’я Шишанова – в/к 64 кг (Біловодськ) та Ельвіра Борозна – в/к 71 кг (Сватове).

Державним архівом Луганської області реалізується проект «Пам’ятайте героїв АТО»

У засіданні колегії Державного архіву Луганської області, яке відбулося сьогодні, взяв участь виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Сергій Олейніков.

Сергій Філь привітав патрульних поліцейських Луганщини

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у святкуванні з нагоди третьої річниці утворення Управління Патрульної поліції Луганської області. Урочисте шикування відбулося на площі Перемоги у м. Сєвєродонецьку.

На Луганщині СБУ виявила арсенал із військовими засобами ураження

У межах протидії незаконному обігу зброї співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, виявили на Луганщині схрон із великокаліберними засобами ураження.

Зі схованки, облаштованої на колишньому місці дислокації однієї із військових частин у Новоайдарському районі, правоохоронці вилучили понад двісті сімдесят артилерійських снарядів ОФ-22 калібру 152 мм та майже триста підривників РГМ-2.

Розглянуті можливості впливу громадських рад на прийняття рішень в області

Засідання «круглого столу» щодо сприяння створенню умов з реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні, зміцненні інституційної спроможності органів місцевого самоврядування відбулося в Сєвєродонецьку.

Учасників заходу – партнерів Програми з відновлення та розбудови миру за проектом «Добре врядування та залучення громадян для покращання доступу до правосуддя, безпеки, охорони довкілля та соціальної згуртованості на Сході України» – об’єднала спільна тематика: «Громадські ради Луганської області. Платформа громадського впливу на прийняття рішень».

За чотири місяці місцеві бюджети Луганщини отримали майже 4,5 мільйона від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-квітень 2019 року казна Луганської області поповнилася на 4 млн 438 тис. гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Це на 80,3 тис. гривень більш фактичних надходжень за січень-квітень 2018 року. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС у Луганській області.

Цьогоріч на ремонт доріг загального користування місцевого значення з держбюджету передбачено майже 440 мільйонів

Про це заявлено під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Зокрема, у 2019 році обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах складає 439 мільйони 924 тисячі гривень.

На Луганщині 2673 особи взяли участь у ЗНО з математики

21 травня тестуванням із математики на Луганщині розпочалося зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.

В цей день 11 пунктів проведення ЗНО працювали у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Старобільську та Рубіжному.

До роботи на пунктах тестування було залучено 462 педагогічних працівника.