Прес-центр8 квітня 2019, 16:04

Держава спрямувала 500 мільйонів для закупівлі шкільних автобусів і машин для інклюзивно-ресурсних центрів

Місцеві органи самоврядування отримали з державного бюджету 500 млн гривень: 325 млн буде використано для купівлі шкільних автобусів, а ще 175 – на придбання спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

Закупівля автобусів відбуватиметься на засадах співфінансування з органами місцевого самоврядування. Так, документ передбачає, що міста обласного значення мусять доплатити під час закупівлі автобусів щонайменше 30 % від загальної вартості.

Для районів та ОТГ це співвідношення становить 90 % на 10 %, тобто місцева влада має доплатити щонайменше 10 % власних коштів. Найбільш пільгові умови для сіл (селищ), що мають статус гірських населених пунктів, та на лінії зіткнення – для них співвідношення становить 95 % на 5 %.

На органи місцевого самоврядування ці кошти розподілені пропорційно до кількості учнів, які потребують підвезення.

Крім цього, 175 млн гривень спрямовано на придбання спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів. Завдяки ним команди ІРЦ зможуть бути мобільнішими та надавати додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям. Ця інвестиція розподілена між областями за кількість створених ІРЦ.

За інформацією Міністерства освіти і науки України