Архів новин

04 апреля 2019

За сприяння громадських організацій представлений «гараж» ідей для прес-служб регіональної влади та журналістів

4 квітня у Сєвєродонецьку за сприяння Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації спільно з громадським організаціями «Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» та «Асоціація «Спільний простір» у партнерстві з Інститутом підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України проведено тематичний короткостроковий семінар-тренінг та «гараж» ідей для представників прес-служб регіональної влади, журналістів та громадських активістів.

У бригадах та частинах Об’єднаних сил відбулися відбіркові змагання з воєнізованого кросу

На базі однієї з бригад, що виконує бойові завдання на сході України, відбулись відбіркові змагання з воєнізованого кросу.

Уперше участь у цих всеукраїнських військових змаганнях брали участь військовослужбовці-жінки.

До уваги керівників релігійних організацій!

Повідомляємо, що на виконання вимог Закону України від 17.01.2019 № 2673-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи», відповідно до Закону України від 15.05.2003 № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації розпочинає роботу з державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи.

Україна прийняла стратегічний документ для боротьби з підробленими ліками

Кабінет Міністрів України ухвалив Концепцію реалізації державної політики з запобігання фальсифікації лікарських засобів.

Це означає, що поступово на всіх упаковках рецептурних ліків з’явиться спеціальне маркування, яке буде гарантією оригінальності ліків. Така практика боротьби з фальсифікатом вже довела свою ефективність у розвинених країнах світу.

Важливо: призначено керівника військово-цивільної адміністрації міста Щастя

Відповідне розпорядження сьогодні підписав виконуючий обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Тож, керівником військово-цивільної адміністрації міста Щастя Новоайдарського району Луганської області з 5 квітня 2019 року призначено Дмитра Скворцова.

Прийнято Регіональну цільову програму житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей на 2019-2021 роки

Програму представили заступник начальника управління – начальник відділу містобудування та архітектури управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин та директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва під час засідання колегії облдержадміністрації.

Фінансове забезпечення заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету.

План перспективного розвитку Луганщини затверджено на колегії

План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки ухвалено на засіданні колегії облдержадміністрації, що відбулася під головуванням Сергія Філя.

Минулоріч обсяг фактично отриманих доходів обласного бюджету склав понад 4,6 мільярда, – колегія

Сьогодні, 4 квітня, на засіданні колегії, яке провів виконуючий обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, доповіли про виконання обласного бюджету за 2018 рік.

У роботі колегії також узяли участь заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, Юрій Клименко та Ольга Лішик.

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 3 мільйони від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-березень 2019 року казна Луганської області поповнилася на 2 млн 970 тис. гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Станом на квітень 2019 року на Луганщині здійснюють діяльність 1,7 тис. суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. З них 1 тис. 311 суб’єктів отримали ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 1 тис. 104  суб’єкти – ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

Медичну допомогу отримують всі: пацієнти з деклараціями та без

З квітня всі заклади, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри та які мають контракт з НСЗУ, перейдуть на більш ефективну модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Відповідну постанову Уряд ухвалив на засіданні 3 квітня 2019 року.

Що це змінює для пацієнтів?

Усі, хто звернувся до сімейного лікаря, терапевта або педіатра, отримають медичну допомогу.

СБУ отримала інформацію про чергові спроби вербування проросійськими терористами громадян України

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, отримали інформацію про чергові спроби вербування наших співвітчизників «спецслужбами» терористичної організації «ЛНР». 

На реалізацію проектів Всеукраїнського громадського бюджету передбачено 500 мільйонів

У 2019 році за рахунок коштів ДФРР в Україні розпочнеться реалізація проектів – переможців «Всеукраїнського громадського бюджету». У поточному році на ці цілі передбачено 500 мільйонів. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняту Урядом постанову щодо визначення механізму відбору та оцінювання проектів-переможців Всеукраїнського бюджету, фінансування яких передбачено з ДФРР.