Архів новин

01 апреля 2019

Луганщина долучилася до обговорення розвитку будівництва та сфери ЖКГ

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко взяв участь у III Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Розвиток будівництва та житлово-комунального господарства в сучасних умовах», що відбулася 28-29 березня 2019 року в Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.

Оголошено початок розроблення проекту Стратегії розвитку Луганської області на новий програмний період 2021-2027 років

До участі у розробки проектів Стратегії розвитку Луганської  області на період 2021-2027 роки на засадах смарт-спеціалізації запрошуються зацікавлені представники райдержадміністрацій, міськвиконкомів (міст обласного значення), об′єднаних територіальних громад, органи місцевого самоврядування, інші суб′єкти регіонального розвитку, а також громадських організацій, закладів вищої освіти, наукових та науково-дослідних установ, суб′єкти підприємництв.

Важливо: відсьогодні розпочато процес отримання заяв на виплату допомоги на дітей у багатодітних сім'ях

З 1 квітня 2019 року Урядовим рішенням для покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, призначатиметься на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами у щомісячному розмірі 1700 гривень та виплачуватиметься щомісяця по місяць досягнення дитиною шестирічного віку включно.

Пенсії перераховано 92 % пенсіонерам Луганської області

Перерахунок раніше призначених пенсій 1 березня 2019 року проведено автоматизованим способом шляхом збільшення середньої заробітної плати, яка враховується для обчислення пенсії, на 17 %.

Перерахунку підлягають:

Дівчина з Новоайдару отримала спортивний інвалідний візок

Такий подарунок Оксана Котова отримала від керівництва Новоайдарського району.

Дівчина є інвалідом з дитинства 1-й групи, яка бере активну участь у спортивних змаганнях серед осіб з інвалідністю на районному, обласному та всеукраїнському рівнях та займає призові місця.

Спортивний візок було придбано за кошти районного бюджету.  

Мама Оксани подякувала Новоайдарській районній раді за допомогу.

Затверджені програми вступних випробувань для магістрів

Міністерством освіти і науки України затверджено програми, на основі яких укладатимуться завдання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).

ЄВІ передбачає написання тесту з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської).

Тест міститиме дві частини – з перевірки читання та використання мови.

ЄФВВ передбачає виконання тесту з права та загальних навчальних правничих компетентностей.

Луганщина перерахувала до бюджету понад 16 мільйонів податку на прибуток

У поточному році платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету України 16 млн 68 тис. гривень податку на прибуток.

При цьому державний бюджет отримав 13,3 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 2,7 млн гривень.

Зазначимо, що податок на прибуток підприємств та податок на доходи фізичних осіб відносяться до загальнодержавних податків. Згідно Податкового кодексу України їх базова (основна) ставка становить 18 відсотків.

За матеріалами Головного управління ДФС у Луганській області

 

В районах області надані рекомендації з фінансової підтримки галузей тваринництва, рослинництва, розвитку фермерства

Аграрії Марківського, Новопсковського та Старобільського районів отримали роз’яснення щодо діючих програм державної підтримки аграрного сектору.
На черговій нараді в Старобільську фахівцями Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації надані методичні та практичні рекомендації з фінансової підтримки галузей тваринництва, рослинництва, розвитку фермерства у 2019 році.
Особливу увагу учасники заходу приділили питанню ефективного використання природних ресурсів.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 51,55 %) в області

За тринадцятий тиждень 2019 року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 51,55 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 27,0 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1842 особи, з них 1307 (70,9 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 115 хворих, у тому числі 76 дітей віком до 14 років.

Громади Луганщини вчитимуться формувати ефективні команди для реалізації проектів місцевого розвитку

4 квітня 2019 року у Краматорську відбудеться перший тренінг для учасників проекту «Добре врядування для розбудови потенціалу громади».

Проектний підхід і командна гра – запорука зміцнення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування. Учасники тренінгу опанують сучасні підходи до командоутворення для успішної реалізації проектів місцевого розвитку. А також навчаться розробляти та презентувати концепції таких проектів.