Архів новин

15 апреля 2019

Увага! Важливо

Підписано протокол засідання постійно діючої конкурсної комісії з проведення конкурсів на зайняття посад керівників закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області стосовно проведення конкурсу на зайняття вакантної посади начальника Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи.

В облдержадміністрації вивчали розбудову системи громадського здоров’я в Луганській області

Сьогодні, 15 квітня, заступник голови облдержадміністрація Геннадій Іваненко провів засідання «круглого столу» за темою «Розбудова системи громадського здоров’я в Луганській області».

Під час заходу учасників ознайомили з сучасним баченням реформування профілактичного напряму охорони здоров’я та характеристикою існуючих установ, які мають відповідати для утворення регіонального центру.

Тривають весняно-польові роботи

Станом на 15 квітня аграрії Луганщини розпочали сівбу кукурудзи на зерно, яку проведено на площі 664 га або 2% до прогнозу.

Загалом, ранніми ярими зерновими та зернобобовими культурами засіяно 29 тис. га площі або 58 % до прогнозу.

Зокрема, посіяно ячменю 23,4 тис. га (59 %), пшениці 125 га (30 %), вівса 1,9 тис. га (47 %), зернобобових 3,5 тис. га (61 %).

Також продовжується підживлення озимих культур на зерно. Це здійснено на 265,3 тис. га або 97,2 % до прогнозу.

Соціальним та медичним установам Донбасу передано гуманітарну допомогу

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч із Діаною Дольс, відомим французьким волонтером, керівником гуманітарного проекту Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна», яка від початку операції Об’єднаних сил бере активну участь у стратегічній ініціативі «Допомога Схід».

На зустрічі були обговорені результати роботи з надання гуманітарної допомоги медичним закладам, що знаходяться у зоні відповідальності Командування Об’єднаних сил, намічено реальні перспективи.

Завдяки підтримці Уряду молодий фермер до 35 років може отримати до 40 тисяч гривень

Державна підтримка сільськогосподарської галузі передбачає спеціальну бюджетну дотацію для молодих фермерів. Так, голова фермерського господарства віком до 35 років 1 раз на рік може отримати бюджетну субсидію до 40 тис. грн на розвиток свого господарства.

50 дітей з Луганщини оздоровляться в Австрії

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з членами робочої групи австрійської екологічної організації «Глобаль 2000». До складу делегації увійшли керівник проекту «Діти Чорнобиля» Юлія Друмель, радник проекту «Діти Чорнобиля» Крістоф Отто та представник організації «Глобаль 2000» у Луганській області Олена Бутікова.

Ольга Лішик подякувала іноземній організації за гуманітарну допомогу, що здійснюється в рамках проекту «Діти Чорнобиля» вже протягом більше 20 років.

На Луганщині СБУ викрила факти незаконного використання радіочастотного ресурсу

У 2018-2019 роках у Луганській області співробітники СБУ викрили та припинили одинадцять фактів незаконного використання радіочастотного ресурсу у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Правоохоронці зазначають, що радіоаматори, які нелегально застосовують любительські радіостанції у населених пунктах поблизу лінії розмежування, здатні заподіяти шкоду безпеці держави.

Визначені переможці конкурсу проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 12 квітня 2019 року № 302 "Про затвердження переліку переможців конкурсу з визначення проектів освітнього обміну з визначення проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету затверджено перелік переможців".

Зі списком переможців конкурсу можна ознайомитись за посиланням.

Держенергоефективність запроваджуватиме з громадами Луганщини програми «теплих кредитів», енергосервісу та енергоменедежменту

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у V Форумі енергоефективного партнерства «Територіальні громади, держава, бізнес: Прозорі інвестиційні моделі», який відбувся у Києві 12 квітня.

Під час заходу учасникам розповіли про успіхи та проблеми реалізації енергоефективних заходів у громадах.

До відома суб’єктів господарювання агропромислового комплексу

Департамент агропромислового розвитку Луганської обласної державної адміністрації повідомляє, що згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 09.04.2019 № 287 створена конкурсна комісія з визначення суб’єктів господарювання агропромислового комплексу для отримання фінансової підтримки шляхом здешевлення кредитів (далі Комісія).

Луганщина перерахувала до бюджету майже 57 мільйонів гривень податку на прибуток

Упродовж січня-березня 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету України 56 млн 942 тис. податку на прибуток.

При цьому державний бюджет отримав 48,7 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 8,3 млн гривень.

Довідково: податок на прибуток підприємств та податок на доходи фізичних осіб відносяться до загальнодержавних податків. Згідно Податкового кодексу України їх базова (основна) ставка становить 18 відсотків.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області

Піротехніками на Луганщині вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 14 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2 га місцевості в області.

Загалом виявлено та вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: три ручних гранати й 34 одиниці набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В Об'єднаних силах відбулись широкомасштабні навчання з протиповітряної оборони

За інформацією, здобутою розвідкою Об'єднаних сил, минулого тижня на території Ростовської області Російської Федерації, за 20 кілометрів від державного кордону України, було  проведено навчання з наведення стратегічної авіації для ударів по наземним цілям.