Архів новин

16 апреля 2019

Конкурс для журналістів: «Як українські громади навчаються обліковувати та ефективно використовувати земельні ресурси»

Програмою місцевого системного розвитку в межах Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» оголошує Конкурс на найкращий матеріал, який висвітлює питання важливості обліку та ефективного використання земельних ресурсів ОТГ для покращення можливостей власного економічного розвитку.

 Мета конкурсу:

• привернути увагу медіа до важливості висвітлення проблеми належного обліку земельних ресурсів та інформування про шляхи вирішення цієї проблеми;

Сім медалей привезли юні плавці з інвалідністю зі Всеукраїнської спартакіади

У місті Кам`янське Дніпропетровської області відбулась XXVI Всеукраїнська Спартакіада «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю з плавання.  

Змагання зібрали понад 180 учасників.

Луганську область представляли чотири спортсмени: Ганна Поліщук, Денис Михоничев, Марко Гаращенко та Мирон Пархомов.

За результатами спартакіади наші плавці завоювали сім нагород: два золота, три срібла та дві бронзи.

Схід можливостей: оголошено конкурс грантових можливостей для ЗМІ та громадскості

Проект USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» оголошує конкурс грантових можливостей для ЗМІ та організацій громадянського суспільства, включаючи місцеві медіа, які зареєстровані як неприбуткові організації.

Заявки мають бути направлені на розробку актуальної, об'єктивної та професійної інформації про реформи в Україні, європейський вектор розвитку та зусилля, спрямовані на боротьбу зі згубною пропагандою.

Території щомісяця звітуватимуть про хід впровадження освітньої реформи

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик під час селекторної наради закликала керівників міст, районів та об’єднаних територіальних громад активізувати роботу з впровадження державної освітньої реформи.

Сергій Філь: Держава піклується про дітей-сиріт на Луганщині

За попередні два роки в Луганській області 88 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, отримали власне житло. Це стало можливим завдяки державній субвенції у розмірі 22,7 млн гривень, яку Уряд спрямував на вирішення житлового питання цієї категорії громадян.

У Біловодській та Красноріченській ОТГ заплановано впровадження елементів електронного урядування

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з представниками швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO).

Він подякував гостям за співпрацю та допомогу, яка є надзвичайно важливою під час впровадження реформи децентралізації в регіоні.

Слід зазначити, що починаючи з липня 2017 року Луганська область є партнером DESPRO на період Фази IV проекту (2017-2020 років).

Між DESPRO та облдержадміністрацією підписано Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво.

До п'яти мільйонів гривень можуть отримати малі населені пункти на реалізацію культурних проектів

Оголошено про початок конкурсу проектів культури «Малі міста – великі враження», що реалізується Кабінетом Міністрів спільно з органами місцевого самоврядування. Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик під час селекторної наради з керівництвом міст та районів Луганщини.

Начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук розповіла про умови участі у конкурсі та закликала території якомога швидше долучитися, оскільки терміни подання та реалізації проектів дуже стислі.

У Харкові відбудеться прес-конференція «Впровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України»

Захід відбудеться 18 квітня з 11:30 до 15:00 у Харківському прес-клубі (вул. Гоголя, 9-б ).

Участь у прес-конференції братимуть:

Владислав Машкін  – заступник Голови правління Пенсійного фонду України;

Лариса Гранкіна – начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Харківський області.

Також для участі у прес-конференції запрошені начальники Головних управлінь ПФУ у Донецькій, Дніпропетровській, Луганській та Харківській областях.

Піротехніками на Луганщині вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,1 га території в Попаснянському районі та смт Борівстке.

Загалом виявлено та вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, п’ять мінометних мін й один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщини видано більше 40 тис. витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

Від початку 2019 року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Луганській  області видали більше 40  тис. витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Так, більше 29 тис. витягів надано на підставі заяв, сформованих через Публічну кадастрову карту в онлайн-режимі, і 11,6 тис. – через Центри надання адміністративних послуг.

Зокрема, найбільше витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку видано щодо земельних ділянок, які розташовані  на території Сватівського, Білокуракинського  та  Кремінського району.