Архів новин

09 апреля 2019

Найближчим часом на Луганщині відкриються вісім нових амбулаторій, – брифінг

Під час брифінгу для ЗМІ про реалізацію в області у 2018 році реформи охорони здоров’я на рівні закладів первинної ланки та реформування спеціалізованої медичної допомоги у поточному році розповіла виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Фесенко.

Вона зазначила, що наразі триває будівництво 11 лікарських амбулаторій у сільських районах області на загальну суму 74,7 млн гривень. Найближчим часом вісім амбулаторій будуть введені в експлуатацію, а до кінця літа і усі інші.

Для участі у ЗНО на Луганщині зареєстровано 5750 учасників, - брифінг

Про проведення у 2019 році зовнішнього незалежного оцінювання на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він зазначив, що заклади освіти Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного вже взяли активну участь у проведені апробації тестових матеріалів, до якої було залучено 1710 учнів одинадцятих класів.

Пробне ЗНО відбулося 16 березня з української мови та 23 березня з математики, фізики, історії України, хімії, географії, біології, іноземних мов на 12 пунктах тестування.

На Луганщині одноразову доплату за березень та квітень більше 2 400 гривень надано 51,4 тис. пенсіонерам

Про результати проведення перерахунків пенсій за І квартал 2019 року розповіла начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова під час апаратної наради.

Вона зазначила, що у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати до 4173 гривень,  перераховано  пенсії 49,2 тис. особам, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років у чоловіків і 30 років у жінок.

Мінімальний розмір пенсії у зазначеній категорії пенсіонерів за віком склав 1669,20 гривень (4173 гривень  х  40%).

Представники громадських організацій Луганської області запрошуються до участі в дослідженні

Програма ООН із відновлення та розбудови миру проводить дослідження діяльності та потреб громадських організацій та благодійних фондів, що зареєстровані або діють у 15-ти цільових громадах Луганської області. Це об’єднані територіальні громади: Лозно-Олександрівська, Привільська, Троїцька, Нижньодуванська, Біловодська, Красноріченська; міста Попасна, Золоте, Щастя, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна; смт Мілове, Станиця Луганська, Новоайдар.

У 2019 році на Луганщині 103 учасники бойових дій отримали землю у власність

З початку 2019 року у Луганській області 103 військовослужбовці завершили процедуру оформлення та отримали у власність земельні ділянки загальною площею 203,99 га для ведення особистого селянського господарства.

За цей період до Головного управління Держгеокадастру у Луганській області із заявами про надання землі звернулися 340 учасників бойових дій.

За результатами розгляду заяв військовим надано 266 дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність загальною площею 499,42 гектара.

За три місяці місцеві бюджети Луганщини отримали понад 730 мільйонів

Протягом січня-березня 2019 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 730 млн 200 тис. гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 721 млн 108 тис. гривень податків та зборів. В порівнянні з аналогічним періодом 2018 року надходження збільшились на 16 % або на 98,7 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

У 2018 році через Луганський обласний контактний центр надійшло 13719 звернень

Про це повідомлено на апаратній нараді в облдержадміністрації. У 2018 році на урядову «гарячу лінію» та «гарячу лінію» облдержадміністрації через державну установу «Луганський обласний контактний центр» надійшло 13719 звернень.

З них з урядової «гарячої лінії» – 10357, з обласної «гарячої лінії» – 3362.

Більшість звернень громадян Луганщини до органів владі вирішується в області

Про стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до облдержадміністрації, йшлося на апаратній нараді. Її сьогодні, 9 квітня, провів виконуючий обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Під час доповіді керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна зазначила, що загальна кількість звернень протягом 2018 року, яка надійшла до Президента України зі всієї країни, склала 61723. Луганська область входить до переліку регіонів з найменшою кількістю звернень (592 звернення), колективних (31 звернення).

На Луганщині СБУ виявила схрон із військовими засобами ураження

На Луганщині під час здійснення заходів з протидії незаконному обігу зброї співробітники СБ України, залучені до Операції об’єднаних сил, спільно з Нацполіцією та піротехнічною службою ДСНС виявили значний арсенал із військовими засобами ураження.