Архів новин

25 апреля 2019

З 1 липня зміниться вартість оформлення біометричних документів

24 квітня Урядом ухвалено нові суми вартості адміністративних послуг при оформленні паспорта громадянина України (ID-картки) та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, які будуть сплачуватися після 1 липня. Зміниться також і вартість бланків згаданих документів.

Вартість оформлення документів вперше зросла з 2016 року і за підрахунками експертів таке підвищення збільшить надходження до місцевих бюджетів у 2019 році на близько 200 млн грн, які буде спрямовано зокрема на виконання програм місцевого значення.

Організація приватної практики лікарем-ФОП – вийшов черговий номер Дайджесту МОЗ

У Дайджесті представлена покрокова інструкція про те, як відкрити приватну практику, за якими правилами працюють лікарі-ФОП на первинці та як виписувати електронний рецепт на «Доступні ліки», тощо.

Також лікарі-ФОП розповідають про свій досвід, складнощі та переваги такої діяльності.

Переглянути п’ятнадцятий випуск Дайджесту можна за посиланням.

 

За умови кооперації бджолярі Луганщини отримають підтримку та системний вихід на ринок ЄС

Важливі питання розвитку бджільництва Луганщини розглянули сьогодні під час семінару у Луганській обласні державній адміністрації. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко, координатор проекту Життєзабезпечення та продовольчої безпеки NRC Олександр Шелуденко, консультант проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» Руслан Марков, та представники громадських об’єднань бджолярів Луганської області.

На Луганщині відбулися практичні навчання з ліквідація надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами в природних екосистемах

Сьогодні, 25 квітня, на території Щастинського лісництва державного підприємства «Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство» відбулися сумісні практичні навчання рятувальників Луганщини із лісниками, службами цивільного захисту та місцевими органами влади.

Участь у заході взяв заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Так, за тактичним задумом, клас пожежної небезпеки лісів за умовами погоди  – найвищій V (надзвичайно висока пожежна небезпека), відвідування лісових масивів громадянами заборонено.

Майбутні журналісти поспілкувалися з провідними викладачами університетів та представниками мас-медіа України

Сьогодні в облдержадміністрації відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Регіональні ЗМІ України: історія, сучасний стан та перспективи розвитку».

На захід були запрошені студенти кафедри журналістики та видавничої справи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та української філології та журналістики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»

Законодавчим актом встановлено, що єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська мова.

Згідно із Законом, «Статус української мови як єдиної державної мови зумовлений державотворчим самовизначенням української нації.

Державний статус української мови є невіддільним елементом конституційного ладу України як унітарної держави».

Землевпорядною службою Луганщини прийнято 9 866 заяв на реєстрацію земельних ділянок

Зокрема, зареєстровано 8 669 земельних ділянок, надано 2 273 відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру, внесено 180 змін до відомостей Державного земельного кадастру про земельні ділянки.

Також надано 841 довідок, що містить узагальнену інформацію про землі (території) за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру та внесено відомості про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць – 30.

Піротехніками на Луганщині вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,5 га місцевості в Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири мінометні міни й 26 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Підвищення громадянської освіченості щодо запобігання конфліктів на рівні громад обговорено в облдержадміністрації

Відбулось засідання «круглого столу» за темою: «Конфлікти у громадах: типологія, причини, наслідки».

Ініціаторами виступили облдержадміністрація спільно з громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини».

З початку року в області надано майже 32 тисячі адміністративних послуг

У Центрах обслуговування платників Луганської області у січні - березні 2019 року громадянам надано 31 тис. 788 адміністративних послуг, що на 7,7 тис. менше, ніж у відповідному періоді минулого року.