Прес-центр25 квітня 2019, 11:04

Землевпорядною службою Луганщини прийнято 9 866 заяв на реєстрацію земельних ділянок

Зокрема, зареєстровано 8 669 земельних ділянок, надано 2 273 відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягів з Державного земельного кадастру, внесено 180 змін до відомостей Державного земельного кадастру про земельні ділянки.

Також надано 841 довідок, що містить узагальнену інформацію про землі (території) за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру та внесено відомості про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць – 30.

Найбільше осіб звертаються для надання відомостей у формі витягів з Державного земельного кадастру про земельні ділянки по території Сватівського (333 заяв), Станично-Луганського (282  заяв) районів.

На території області опрацьовано 3 954 та надано 3 852 витягів, заявки, на які сформовані в електронному вигляді через Публічну кадастрову карту.

Найбільше заявок в електронному вигляді сформовано по території Сватівського (949 заяв), Попаснянського (380 заяв), Новопсковського (376 заяв), районів.

Одним з пріоритетних та першочергових завдань покладених на Державних кадастрових реєстраторів області є виправлення помилок в Державному земельному кадастрі та перенесення відомостей з Державного реєстру земель до Державного земельного кадастру, з метою забезпечення об’єктивності та достовірності відомостей Державного земельного кадастру.

Станом на 19 квітня Державними кадастровими реєстраторами області було опрацьовано 8 933 ділянок.