Архів новин

03 апреля 2019

Програма ООН із відновлення та розбудови миру оголошує набір учасників до медіашколи

З  20 по 27 квітня відбудеться  медіашкола «Нові медіа - нові інструменти для впливу на суспільний діалог та соціальні процеси» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Школа складатиметься з двох модулів:  тренінг та триденний практикум з відео монтажу, які відбудуться у містах Сєвєродонецьк та Київ.

Стартував безкоштовний онлайн-курс із протидії булінгу

У безкоштовному онлайн-курсі «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти» зібранні відповіді на самі гострі питання цієї теми. Зокрема, причини булінгу в закладах освіти, як виявити, запобігти та протидіяти цькуванню, а також правильне вирішення конфлікту.

Курс орієнтований на учасників освітнього процесу, але пройти його може кожен охочий – він абсолютно відкритий та доступний цілодобово.

Міністерство охорони здоров’я регулюватиме ціни на ліки з Нацпереліку

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України сьогодні, 3 квітня. Міністерство охорони здоров’я з 1 липня встановлюватиме граничні ціни для лікарських засобів, що найчастіше приймають українці.

Фермерам області надані рекомендації щодо підвищення ефективності впровадження відповідних державних програм

У Біловодському районі відбулася нарада з питань реалізації державних програм підтримки агропромислового комплексу в Луганській області у 2019 році.
Спікерами заходу надані роз’яснення щодо змін порядку реалізації державних програм у 2019 році та рекомендації з підвищення ефективності їх впровадження.
Зокрема, акцентовано увагу на активізації роботи районних управлінь агропромислового розвитку та органів місцевого самоврядування щодо залучення потенційних одержувачів фінансової допомоги.

Єгор Божок: Україна де-факто є східним флангом НАТО

Заступник Міністра закордонних справ України Єгор Божок в рамках робочої поїздки до Луганської області взяв участь у засіданні круглого столу, присвяченому питанням євроатлантичній інтеграції України. У заході, що відбувся на базі діалогової платформи «Мультихаб GreenLab», також взяли участь представники влади, Штабу ООС, неурядових громадських організацій, викладачі та студенти Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля, Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. Дідоренка, Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Робимо все можливе, щоб запобігти підтопленню шахт ДП «Первомайськвугілля», – Сергій Філь

Створено комісію з питань обстеження виконаних робіт за проектом «Здійснення невідкладних заходів, пов’язаних з запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру y зв’язку з затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області ВП «Шахта «Золоте» ДП «Первомайськвугілля».

Відповідне розпорядження сьогодні, 3 квітня, підписав виконуючий обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Як вступити у профтех: на сайті МОН розміщені відповіді на найпоширеніші запитання абітурієнтів

Відповідний розділ знаходиться на сторінці «Вступ 2019: Профосвіта», де публікуватиметься й інша важлива інформація про вступну кампанію.  

У запитаннях-відповідях можна дізнатися про те, на що звертати увагу під час вибору закладу, який алгоритм вступу до нього, терміни прийому документів тощо. Також є інформація про особливості навчання у професійній освіті. Приміром, яка різниця між державним і регіональним замовленням, які дані зазначаються у дипломі випускника, чи потрібно відпрацьовувати на підприємствах області, якщо навчався за кошти регіонального замовлення.

Луганська митниця ДФС перерахувала до держбюджету України майже 270 мільйонів

За січень-березень 2019 року до загального фонду Державного бюджету України митницею перераховано 256,4 млн гривень, до спеціального фонду – 9 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року перерахування митниці за цей час збільшились на 40,8 млн гривень.

Відбудеться публічний звіт голови Новоайдарської райдержадміністрації

11 квітня 2019 року відбудеться публічний звіт голови Новоайдарської районної державної адміністрації Луганської області Віктора Сергієнка.

Захід відбудеться за адресою: смт Новоайдар, вул. Незалежності, 2, 2-й поверх, кімната № 3.

Початок о 10:00.

Запрошуємо представників громадської ради, громадських об’єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, некомерційних організацій, експертів відповідних галузей і ЗМІ.

Оновлена база відпочинку «Лісова поляна» відкриває туристичний сезон

У минулому році у Кремінському районі був реалізований проект «База відпочинку «Лісова поляна» – центр розвитку туризму».

За кошти Державного фонду регіонального розвитку при  співфінансуванні з місцевого бюджету проведено капітальний ремонт п’яти будиночків. Було зроблено утеплення, опалення, встановлення санвузлів та придбання обладнання.

Наступним кроком у розвитку комунального закладу має стати реалізація другого етапу проекту, який подано на конкурсний відбір ДФРР на 2019 рік.