Архів новин

11 апреля 2019

Область отримала одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка»

На Луганщину доставлена перша партія бебі-боксів у кількості 594 пакунків.

Породілля, які народили в квітні 2019 року, отримають бебі-бокси під час виписки з пологового будинку. 

Породілля, які народили і виписались з пологового будинку з 1 березня 2019, отримають пакунки, згідно їх заяв, в управліннях соцзахисту за місцем проживання.

Це сталося відповідно до Проектної угоди укладеною між Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів.

«Обличчя передової»: фотовиставка про захисників відкрилася в Сєвєродонецьку

Фотовиставка «Обличчя передової», присвячена 5-річчю від початку антитерористичної операції, відкрилася в Сєвєродонецьку сьогодні, 11 квітня. Ініціаторами виступили Луганська облдержадміністрація та командування Об’єднаних сил.

Відкрили експозицію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та автор фотографій – старший мобільної прес-групи ОТУ «Північ» полковник Тарас Грень.

Виступ Президента України на урочистому заході щодо призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду

Шановний Голова Верховної Ради, шановний пане Прем’єр-міністр, шановні судді, шановні Голова Верховного Суду, Вищої Ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Ради суддів, шановні судді, Ваші високоповажності Посли країн наших партнерів, шановні члени Ради міжнародних експертів, шановні гості!

Сергій Філь: Ми забезпечимо якісну медицину усім жителям Луганщини

Нові сучасні амбулаторії зводяться у сільських районах Луганської області. Будівництво 8 із 11 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини знаходиться на завершальній стадії. Відтак, вже до кінця весни сімейні лікарі прийматимуть пацієнтів у комфортних приміщеннях.

Будівництво медичних закладів виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Сергій Філь тримає на постійному контролі.

Ми зацікавлені у продовженні плідної співпраці з Японією, – Сергій Філь під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні

Зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні пана Такаші Кураі та виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя відбулася сьогодні, 11 квітня, у Сєвєродонецьку.

Пан Такаші Кураі відвідує Луганщину у супроводі представників Посольства Японії в Україні та за організаційної підтримки ПРООН та УВКБ ООН.

Мінагрополітика удосконалює програму державної підтримки галузей АПК

Відбулася нарада в режимі відео skype-конференції під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети з питань державної фінансової підтримки сільгосптоваровиробників у поточному році.

У нараді взяв участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Віктор Шеремета акцентував увагу на залученні регіональних ЗМІ з метою доведення суб’єктам господарювання інформації щодо напрямів державної підтримки у 2019 році.

На Кремінщині за кошти ДФРР ремонтують міську лікарню

Згідно перспективного плану розвитку територій Кремінського району на 2019-2021 років, для покращення умов надання первинної медичної допомоги жителям району в цьому році реалізується проект з реконструкції Кремінської міської лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Проект реалізується за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Загальна вартість становить 3820,122 тис. гривень.

Наразі реконструкція будівлі та внутрішні оздоблювальні роботи добігають кінця.

Реєстрація – не єдина підстава для першочергового зарахування в 1-й клас, підтвердити місце проживання можна іншими документами

Підтвердити місце проживання можна також низкою інших документів.

Торік відповідно до вимог нового Закону «Про освіту» змінено порядок зарахування дітей у перші класи. Тепер кожна дитина може піти в школу, найближчу до її місця проживання, закріплену за цією територією – без жодних тестів, співбесід чи інших випробувань. Для першочергового зарахування треба тільки підтвердити місце проживання одним з документів. Їх перелік ми закріплено в Постанові КМУ № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів».

Цьогоріч місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 90,5 мільйонів єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-березня 2019 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 51,7 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 31 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень-березень 2018 року надходження єдиного податку збільшились на 9,6 млн гривень або на 11,8 %.

В Україні створять ще 45 навчально-практичних центрів у закладах професійної освіти, у тому числі на Луганщині

На 2019 рік держава виділила 50 млн гривень на модернізацію закладів профосвіти. За ці кошти на базі 45 з них створять навчально-практичні центри (НПЦ), де учні працюватимуть із сучасною технікою та матеріалами. Відповідну субвенцію на місця розподілено на засіданні Уряду.

На Луганщині проведено торги з продажу права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення

В облдержадміністрації відбувся аукціон з продажу права оренди земельної ділянки державної власності несільськогосподарського призначення.

За останні роки це перший аукціон, організатором якого виступає облдержадміністрація.

Проведення земельних торгів стало важливим кроком  в наповненні місцевих бюджетів.