Прес-центр11 квітня 2019, 09:04

На Луганщині проведено торги з продажу права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення

В облдержадміністрації відбувся аукціон з продажу права оренди земельної ділянки державної власності несільськогосподарського призначення.

За останні роки це перший аукціон, організатором якого виступає облдержадміністрація.

Проведення земельних торгів стало важливим кроком  в наповненні місцевих бюджетів.

Організатором земельних торгів виступила облдержадміністрація в особі Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин, який, в свою чергу, забезпечив підготовку лоту до продажу права оренди на земельну ділянку та здійснив відбір виконавця торгів.

Проведення аукціону забезпечувалось переможцем відбору виконавців земельних торгів, Державним підприємством «Луганський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

На аукціон було виставлено один лот – земельна ділянка площею 0,3420 га, яка розташована за межами населених пунктів в Комишуваській селищній раді Попаснянського району, за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, цільове призначення якої – розміщення та експлуатація об’єктів дорожнього сервісу.

Розмір річної плати за користування зазначеною земельною ділянкою визначений за результатами торгів та склав 45 638,61 тис. гривень.

Ці кошти щорічно надходитимуть до бюджету Комишуваської селищної ради Попаснянського району і слугуватимуть фінансовим ресурсом для розвитку територій. Відсоткова ставка орендної плати за результатами проведених торгів становить 12,24 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Луганська облдержадміністрація й надалі готова до реалізації повноважень з продажу права оренди. Запрошуємо зацікавлених осіб в отриманні земельних ділянок в користування на умовах оренди до активної участі.

Проведення земельних торгів забезпечується у відповідності до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформацію про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати буде розміщено на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».