Архів новин

17 апреля 2019

В області відсутні конфлікти на конфесійній основі

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у черговому засіданні регіональної Консультативно-координаційної ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій, яке відбулось сьогодні у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Метою цього заходу стало продовження практики ведення діалогу та спілкування з духовними лідерами різних конфесій та віросповідних напрямів з досягнення духовного єднання та порозуміння у суспільному бутті Луганщини.

СБУ припинила діяльність диверсійно-терористичної групи спецслужб РФ на території нашої держави, – Василь Грицак

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність на території нашої держави диверсійно-терористичної групи спецслужб РФ. Про це на спільному брифінгу з Головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом повідомив Голова Служби Василь Грицак.

Оперативники контррозвідки Служби затримали сімох учасників групи, двоє з яких є кадровими офіцерами російських спецслужб. «Сьогодні зранку був затриманий ще один спільник диверсантів», ‒ додав Голова СБУ.

Сергій Філь закликав владу та громадськість разом протидіяти наркотичному лиху

Сьогодні, 17 квітня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів нараду щодо протидії незаконного розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів через мережу Інтернет.

Спрощення у будівництві: зареєструвати декларацію про готовність об’єкта до експлуатації можна буде он-лайн за 1 день

Уряд прийняв постанову «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності», спростивши реєстрацію декларації про готовність об’єкта будівництва до експлуатації. Тепер це можна буде зробити через зручний онлайн-кабінет за 1 день замість 10-ти. Це у свою чергу сприятиме покращенню бізнес-клімату в Україні та підвищенню позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом «Отримання дозволів на будівництво». Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Відкрите спілкування між українцями нейтралізує ворожу пропаганду, – Сергій Філь про проект «Змінимо країну разом!»

Протягом трьох років у рамках меморандуму про співпрацю між Львівською і Луганською областями триває проект обмінів «Змінимо країну разом». Його мета – зміцнити зв’язки між жителями двох крайніх областей України та подолати нав’язані ворожою пропагандою стереотипи про світоглядну прірву, яка буцім-то існує між громадянами однієї країни.

Тимчасовий порядок організації допуску представників ЗМІ на спеціальних виборчих дільницях в Донецькій та Луганській областях

З Тимчасовим порядком організації допуску офіційних спостерігачів та представників засобів масової інформації на спеціальні виборчі дільниці, що утворюються у винятковому випадку на території військових частин (формувань) у межах Донецької та Луганської областей під час повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року можна ознайомитися з посиланням

13 – 16 травня відбудеться тренінг для експортоорієнтованих швейних та текстильних підприємств

Міжнародним Торговельним Центром та Асоціацією «Укрлегпром» в рамках проекту «Східне партнерство: Готовність до Торгівлі – Ініціатива EU4Business», що фінансується Європейським Союзом, заплановано проведення системного навчально-консультативного тренінгу для українських експортоорієнтованих швейних та текстильних  підприємств.

Тренінг відбудеться 13-16 травня на базі луцького підприємства ПрАТ «Едельвіка» (Україна, м.Луцьк, вул. Карбишева, 2, сайт компанії: www.edelvika.com).

Двом роботодавцям області продовжено строк компенсації витрат на оплату праці переселенців

Під час чергового засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Луганської області розглядалася можливість продовження строку компенсації роботодавцям витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб.

Відповідно до статті 24-1 Закону України «Про зайнятість населення» за рахунок коштів фонду соціального страхування на випадок безробіття служба зайнятості компенсує роботодавцям витрати на оплату праці строком на півроку. Комітет сприяння зайнятості населення має виключні повноваження продовження строку цієї компенсації до 1 року.

Піротехніками на Луганщині вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 16 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3 га місцевості в Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, 13 мінометних мін і 14 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Важливо: 18 квітня поліція Луганщини переходить на посилений варіант несення служби

Про це було повідомлено під час наради з питань виконання положень закону України «Про вибори Президента України» у режимі відеоконференцзв’язку, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Також у заході взяли участь керівники правоохоронних структур області та місцевих органів влади.

 «Ситуація напередодні другого туру виборів Президента України вкрай напружена. Тим більш складною вона є на Донбасі, тому 18 квітня поліція області переходить на посилений варіант несення служби», – зазначив Юрій Клименко.

На Луганщині вже два роки впроваджується послуга раннього втручання, – брифінг

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ «Раннє втручання – партнерство заради майбутнього дітей та сімей в Україні».

Спікер брифінгу директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук зазначила, що в органах соціального захисту області перебувають понад 23,5 тис. осіб з інвалідністю, у тому числі майже 2 тисячі дітей, з них 256 дітей  хворих на ДЦП.

Червоний Хрест надає не тільки матеріальну підтримку, а й моральну, – Ольга Лішик

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала представникам Товариства Червоного Хреста України за багаторічну роботу та особливо за допомогу жителям Луганщини, які постраждали внаслідок військової агресії. Слова вдячності від імені всієї області вона передала керівнику Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ользі Кудаєвій під час прес-конференції, присвяченій 101-ій річниці від дня утворення ТЧХУ. У заході також взяли участь Голова суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в м.